el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Αρσεναλ: Στο Φάληρο η πρώτη «κανονιά»

Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, που το βράδυ της Πέμπτης (20/02, 22:00) υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Αρσεναλ για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Διαβάστε τα δεδομένα του αγώνα.

Μόνο άγνωστη δεν είναι η Αρσεναλ στους «ερυθρόλευκους», αφού οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στο γήπεδο για 9η φορά, με τον απολογισμό ως τώρα απολύτως μοιρασμένο: 4 νίκες για τον Ολυμπιακό, 4 για την Αρσεναλ.

Επί ελληνικού εδάφους, η ελληνική ομάδα πήρε τα τρία πρώτα παιχνίδια (1-0 στις 9/12/09, 3-1 στις 6/12/11 και 2-1 στις 4/12/12) και έχασε το τελευταίο: στις 9 Δεκεμβρίου του 2015, η Αρσεναλ επιβλήθηκε με 3-0, χάρη σε χατ-τρικ του Ολιβιέ Ζιρού. Από εκείνο το ματς, μόνο οι Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Οζίλ και Μπεγερίν υπάρχουν ακόμα στα ρόστερ των δύο μονομάχων.

Αποτέλεσμα εικόνας για olympiacos arsenal 0-3 giroud

Σχετικά με τη συνολική εντός έδρας παράδοση του Ολυμπιακού απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ο απολογισμός είναι 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Αντίστοιχα, οι «κανονιέρηδες» ως φιλοξενούμενοι ελληνικών ομάδων μετρούν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τρίτη θέση στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Η εντός έδρας νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (1-0) σε συνδυασμό με την ισοπαλία που είχε αποσπάσει στην έδρα του επί της Τότεναμ (2-2), αρκούσαν για να του εξασφαλίσουν τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ (τον όμιλο ολοκλήρωνε η Μπάγερν).

Οι Ουσεϊνού Μπα, Κώστας Φορτούνης και Χιλάλ Ελ Σουντανί είναι τα νέα πρόσωπα στην ευρωπαϊκή λίστα, ο τελευταίος όμως ήταν και ο μεγάλος άτυχος, αφού υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Συγκριτικά με τις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν στην Ευρώπη, δεν είναι πλέον διαθέσιμοι οι Ντανιέλ Ποντένσε, Γιασίν Μεριά, Γιασίν Μπενζιά και Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, που αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Πλην του Σουντανί, εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς για την πρώτη αναμέτρηση με την Αρσεναλ βρίσκεται και ο Χασάν, που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, όπως και ο επίσης νεοαποκτηθείς Μορ.

Αποτέλεσμα εικόνας για φορτουνης

Ο Πορτογάλος προπονητής προσανατολίζεται σε σχήμα με τρία κεντρικά χαφ σε διάταξη 4-3-3 και ουσιαστικά, η μόνη θέση που παίζεται στην 11άδα, είναι αυτή μεταξύ Γιώργου Μασούρα και Κώστα Φορτούνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Σα κάτω από την εστία, ενώ την 4άδα στην άμυνα θα συνθέτουν οι Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, με τους Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη μπροστά τους. Ο Βαλμπουενά στα δεξιά της επίθεσης και στην κορυφή ο ανεβασμένος Ελ Αραμπί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός τρέχει αήττητο σερί 18 αγώνων (14 νίκες, 4 ισοπαλίες), μετά το 4-2 από την Τότεναμ, στις 26/11/2019.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Σα – Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Φορτούνης (Μασούρας).

ΑΡΣΕΝΑΛ

Το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο έχει βρει στο 2020 η Αρσεναλ, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα, κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει o Μικέλ Αρτέτα, που ανέλαβε αντί του Ουνάι Εμερι.

Ο Αρτέτα βρισκόταν από το 2016 στη Μάντσεστερ Σίτι ως βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και παίκτης των «κανονιέρηδων». Μάλιστα, είχε αγωνιστεί στο ματς Αρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1, στις 3/10/12.

Αποτέλεσμα εικόνας για arsenal newcastle 4-0

Σε 8 ματς από την αρχή του νέου έτους, η Αρσεναλ είναι αήττητη με απολογισμό 4 νίκες και 4 ισοπαλίες, με πιο πρόσφατο δείγμα το εντός έδρας 4-0 επί της Νιούκαστλ, την Κυριακή. Ως φιλοξενούμενη έχει να ηττηθεί σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Νοεμβρίου, τρέχοντας σερί 7-2-0.

Τραυματίες παραμένουν ο αριστερός μπακ Τίρνεϊ, ο στόπερ Τσέιμπερς και ο νεοαποκτηθείς δεξιός μπακ Σέντρικ Σοάρες, με τον Αρτέτα να εμπιστεύεται πιθανότατα τους βασικούς του στο ματς του Φαλήρου, καθώς το Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει ως ο πιο βατός δρόμος για να παίξει του χρόνου η Αρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μαρτίνεζ – Μέιτλαντ-Νάιλς (Μπεγερίν), Νταβίντ Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς – Τζάκα, Τορέιρα – Πεπέ, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ – Λακαζέτ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ