el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ vs Άγιαξ: Η τρίτη θα είναι και… φαρμακερή;

Η διατήρηση των κεκτημένων και η διάκριση στην Ευρώπη, είναι ο επόμενος στόχος του ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας, τη σεζόν που προηγήθηκε.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά αρχίζει τη φετινή του… περιπέτεια στο γήπεδο της Τούμπας, απέναντι στην ομάδα που ανάγκασε όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί πέρσι στο ταλέντο της, τον Αγιαξ, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση;

Είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αγιαξ να έχει πάρει την πρόκριση στις δύο προηγούμενες.

Τη σεζόν 2010-11 ο Άγιαξ προκρίθηκε με τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ (3-3 στη Θεσσαλονίκη) ενώ το 2016-17 κερδίζοντας στην Τούμπα (2-1). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το πρώτο ματς είχε διεξαχθεί στην Ολλανδία και είχε λήξει ισόπαλο με 1-1.

Φέτος ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο ματς ως γηπεδούχος και ζητούμενο φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο από το να αξιοποιήσει τη δυναμική της κατάμεστης Τούμπας το βράδυ της Τρίτης (6/8, 20:00).

ΠΑΟΚ: Πρώτο επίσημο με Άμπελ Φερέιρα

Ο αγώνας της Τρίτης είναι ο πρώτος επίσημος με τον Άμπελ Φερέιρα στον πάγκο. Ο Πορτογάλος, που αποτελούσε τον νούμερο ένα στόχο μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου από την τεχνική ηγεσία, είχε τη δυνατότητα να περάσει στη διάρκεια της προετοιμασίας την αγωνιστική του φιλοσοφία και στο 4-4-2 που αναμένεται να εφαρμόσει στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Image result for Άμπελ Φερέιρα

Η μετατόπιση του Πέλκα στην επίθεση είναι μία από τις καινοτομίες του Φερέιρα στον ΠΑΟΚ, μία θέση που φαίνεται να του ταιριάζει, αφού συνεργάζεται άψογα με τον Τσούπα Άκπομ, ο οποίος καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση.

Για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2 με τους Εσίτι και Ελ Καντουρί στον άξονα της μεσαίας γραμμής, από τη στιγμή που ο τελευταίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Εκτός παραμένει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να έχει αγωνιστεί και στη σειρά του 2010 με τον Αγιαξ.

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Πασχαλάκης – Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης – Μπίσεσβαρ (Στοχ), Εσίτι, Ελ Καντουρί , Ζαμπά – Πέλκας, Ακπομ.

Image result for Ελ Καντουρί

Άγιαξ: Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του

Η επίθεση είναι το χαρακτηριστικό του Άγιαξ διαχρονικά και φυσικά αυτό δεν θα αλλάξει ούτε φέτος.

Ανεξαρτήτως προσώπων, η φιλοσοφία του συλλόγου θέλει την ομάδα να παρατάσσεται σε διάταξη 4-3-3 και με άκρως επιθετική συμπεριφορά. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο φετινό επίσημο ματς των πρωταθλητών Ολλανδίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το εκτός έδρας 2-2 με τη Φιτέσε.

Η αποχώρηση των δύο μεγάλων ταλέντων, του στόπερ Ντε Λιχτ και του κεντρικού μέσου Ντε Γιονγκ έχουν αποδυναμώσει τον Άγιαξ, ενώ μία ανάσα από τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται και ο μέσος Ντε Μπέικ, η συμμετοχή του οποίου στα ματς με τον ΠΑΟΚ τίθεται αμφίβολη.

Image result for Ντε Μπέικ

Η τεχνική ηγεσία υπολογίζει στον παίκτη, καθώς ακόμα και αν αγωνιστεί τώρα με τον Άγιαξ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με άλλη ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο είναι άγνωστη η στάση του παίκτη και κατά πόσο θα θελήσει να παίξει, υπό τον φόβο ενός τραυματισμού που μπορεί να του κόψει τη μεταγραφή.

«Φυσικά και δεν θέλουμε να τον χάσουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει σε εμάς. Βέβαια όταν στο κάδρο μπαίνουν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, γίνεται πιο δύσκολο. Η αποχώρησή του θα είναι μεγάλη απώλεια», το σχόλιο του προπονητή του Αγιαξ, Ερικ Τεν Χαχ. 

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ονανά – Μαζραουί, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταγλιαφίκο – Μπλιντ, Μάριν, Φαν Ντεν Μπέικ – Ζίγιες, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ.

* Αντελίνο Βιερίνια και Ντάλεϊ Μπλιντ, βρίσκονταν σε ΠΑΟΚ και Άγιαξ αντίστοιχα και στη σειρά του 2010. Οι δύο παίκτες, είναι και οι φυσικοί αρχηγοί των ομάδων τους.

* Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 39χρονος Σλοβένος Τόμας Κλάντσιτς. Εχει διευθύνει το ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-0 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τον Σεπτέμβριο του 2016.

* Αήττητος στα 8 τελευταία ματς με ελληνικές ομάδες ο Άγιαξ, μετρώντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες από το 2010. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας είχαν αντιμετωπίσει πέρσι την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ το 2016-17 είχαν παίξει με τον Παναθηναϊκό στους αντίστοιχους του Γιουρόπα Λιγκ. 

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Ajax

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ