el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παρί Σεν Ζερμέν vs Ντόρτμουντ: Γαλλικό απωθημένο

Στη σκιά του κωρονοϊού, και χωρίς θεατές στις εξέδρες του «Παρκ ντε Πρενς», Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ μονομαχούν για μια θέση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε την ανάλυση.

Πέρασαν τρεις εβδομάδες από το πρώτο παιχνίδι στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και τη μαγική βραδιά του Ερλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος με δύο δικά του γκολ οδήγησε στη νίκη την Ντόρτμουντ (2-1) και βελτίωσε τις πιθανότητες πρόκρισης των «κιτρινόμαυρων» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οταν η κληρωτίδα έφερε την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ απέναντι στην Παρί Σ.Ζ., οι πρωταθλητές Γαλλίας ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Η εικόνα του αγώνα στη Βεστφαλία, ωστόσο, άλλαξε σημαντικά τα δεδομένα με την Ντόρτμουντ να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χτυπήσει στα ίσα την Παρί.

Το παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς» (11/3, 22:00) θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η UEFA.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Για την Παρί είναι ξεκάθαρο πως ο επαναληπτικός με την Ντόρτμουντ είναι το πιο σημαντικό ματς της τρέχουσας σεζόν.

Η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί διαχρονικό απωθημένο για τους Παριζιάνους και σε περίπτωση που αποκλειστούν για τέταρτη σερί χρονιά στη φάση των «16» είναι βέβαιο το διαζύγιο με τον Τόμας Τούχελ, είτε άμεσα, είτε το καλοκαίρι.

Η Παρί το Σάββατο ήταν να αγωνιστεί εκτός έδρας με το Στρασβούργο. Τελικά επέστρεψε άπραγη από την Αλσατία καθώς η αναμέτρησή της αναβλήθηκε λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Από τη μία μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η εξέλιξη ήταν ευνοϊκή για την Παρί αφού θα υποδεχθεί ξεκούραστη την Ντόρτμουντ, από την άλλη δεν αποφεύχθηκε το άσκοπο ταξίδι και ίσως επηρεαστεί ο ρυθμός της ομάδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για lyon paris sg 1-5

Μετά την ήττα στη Βεστφαλία, το σύνολο του Τόμας Τούχελ σημείωσε τρεις νίκες. Δύο για το πρωτάθλημα απέναντι σε Μπορντό (4-3) και Ντιζόν (4-0) και μία στο κύπελλο επί της Λυών (5-1).

Σε αυτά τα τρία ματς ο Μπαπέ έδειξε πως ακονίζει τα ξίφη του εν όψει Ντόρτμουντ σκοράροντας 6 γκολ. Ομως, ο Γάλλος σταρ έχασε τις δύο τελευταίες προπονήσεις λόγω ίωσης και η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη.

Ο Τούχελ θα στερηθεί δεδομένα των υπηρεσιών των Βεράτι και Μενιέ, που είναι τιμωρημένοι, αντίθετα αναμένεται να επιστρέψει ο Τιάγκο Σίλβα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Νάβας – Κέρερ, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ – Γκέιγ, Μαρκίνιος, Παρέδες – Ντι Μαρία, Μπαπέ, Νεϊμάρ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Σε καλή φόρμα βρίσκεται και η δευτεραθλήτρια Γερμανίας. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ μετράει πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, με τελευταία το σπουδαίο διπλό (2-1) στο «Μπορούσια Παρκ» επί της Γκλάντμπαχ το περασμένο Σάββατο με σκόρερ τους Αζάρ και Χακίμι. Με αυτό το τρίποντο η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Λειψία και πλέον είναι δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Φαβρ μέσα στο 2020 παίζει σταθερά με τρεις στόπερ (Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ) και τους επιθετικούς μπακ Χακίμι, Γκερέιρο να παίρνουν όλη την πλευρά δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Αποτέλεσμα εικόνας για gladbach dortmund 1-2

Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο Βίτσελ-Τσαν δεν σπάει. Στην επίθεση σίγουρη είναι η παρουσία των Σάντσο, Χάαλαντ και παίζεται μία θέση μεταξύ Αζάρ και Μπραντ. Τέλος, στον άσο ο Μπίρκι παραμένει η σταθερή επιλογή του Ελβετού τεχνικού, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα απουσιών πέρα από τα γνωστά του Ρόις και του Ντιλέινι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Μπίρκι – Πίστσεκ, Χούμελς, Ζαγκαντού – Χακίμι, Τσαν, Βίτσελ, Γκερέιρο – Σάντσο, Χάαλαντ, Αζάρ (Μπραντ).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Στο παρελθόν η Παρί έχει χάσει 8 φορές το πρώτο παιχνίδι της εκτός έδρας και τις 5 εξ’ αυτών πήρε την πρόκριση στον επαναληπτικό στο Παρίσι.
  • Εντός έδρας κόντρα σε γερμανικές ομάδες η Παρί είναι αήττητη μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία.
  • Η Ντόρτμουντ έχει κερδίσει μόνο 3 από τα τελευταία 15 ευρωπαϊκά παιχνίδια της εκτός έδρας (3-4-8).
  • Η νίκη επί της Παρί ήταν μόλις η τρίτη της Ντόρτμουντ στα τελευταία 13 νοκ άουτ ματς που έχει δώσει (3-3-7).
  • Η Ντόρτμουντ μετρά 17/18 προκρίσεις όταν έχει κερδίσει το πρώτο ματς εντός έδρας, ωστόσο πρώτη φορά καλείται να υπερασπιστεί σε εκτός έδρας επαναληπτικό σκορ 2-1.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ