el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τρία ντέρμπι και ένας τελικός!

Ο δεύτερος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες, αφού πέρασε από… χίλια κύματα, θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στη Μαδρίτη και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (09/12/2018, 21:30). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης της Νοτίου Αμερικής που θα διεξαχθεί τελικός εκτός της Ηπείρου και οι αντιδράσεις ήταν πολλές.

Υπενθυμίζεται πως ο επαναληπτικός είχε οριστεί αρχικά για τις 24 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε για την επομένη, αλλά δεν διεξήχθη λόγω επεισοδίων και τραυματισμών παικτών της Μπόκα Τζούνιορς. Στην πρώτη αναμέτρηση, Μπόκα – Ρίβερ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 σκορ. Στη διοργάνωση, δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση ισοπαλίας στον επαναληπτικό, θα ακολουθήσει παράταση και υπό προϋποθέσεις πέναλτι.


Μια συναρπαστική προσφορά * για τα μέλη μας, για τον μεγάλο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, στη Novibet!

 

Γιουβέντους – Ιντερ: Το τελευταίο διπλό με Στραματσόνι…


Ιδια εποχή πριν από επτά χρόνια, στις 03 Νοεμβρίου 2011, σημειώθηκε η μοναδική νίκη της Ιντερ στο «Γιουβέντους Στέντιουμ» και σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η «γηραιά κυρία» εγκαινίασε το νέο της γήπεδο στις αρχές της σεζόν 2011-12 και την επικράτηση επί της Πάρμα με 4-1.  Από τα εγκαίνια μέχρι και σήμερα έχει δώσει 130 αγώνες σε επίπεδο Serie A. Ο απολογισμός της σε αυτό το διάστημα είναι 118 νίκες, 17 ισοπαλίες και 5 ήττες. Οι ομάδες που έχουν νικήσει τη Γιουβέντους στο γήπεδό της, είναι οι Νάπολι (22/08/2018, 1-0), Λάτσιο (14/10/2017, 2-1), Ουντινέζε

(23/08/2015, 1-0), Σαμπντόρια (06/01/2013, 2-1) και Ιντερ (03/11/2012, 3-1).

Η Γιουβέντους τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι και η μόνη ομάδα της κατηγορίας χωρίς νίκη, με 13 νίκες και 1 ισοπαλία σαν απολογισμό και είναι η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση (31 γκολ ενεργητικό σε 14 αγώνες).

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το ντέρμπι της Serie A, στη Novibet!


Πως και πότε άρχισε η αντιπαλότητα

Τη σεζόν 1960-61 αρχίζει η μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων, που θα βρεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της Παρασκευής (07/12/2018, 21:30). Το ντέρμπι με γηπεδούχο τη Γιουβέντους εκείνης της περιόδου δεν αρχίζει ποτέ λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου και ο αγώνας αρχικά κατακυρώνεται υπέρ της Ιντερ. Ωστόσο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας παίρνει πίσω την απόφαση και ορίζει να επαναληφθεί το ματς. Αυτή η απόφαση εξοργίζει τον Αντζελο Μοράτι ο οποίος κατηγορεί ανοιχτά τον Ουμπέρτο Ανιέλι, «αφεντικό» της Γιουβέντους και πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκείνη την εποχή.

Στον επαναληπτικό αγώνα που ορίστηκε, η Ιντερ αποφασίζει να αγωνιστεί με την ομάδα Νέων με συνέπεια να γνωρίσει τη συντριβή (1-9). Αυτή η ήττα είναι φυσικά και η μεγαλύτερη σε έκταση στην ιστορία των «νερατζούρι», στην τεχνική ηγεσία των οποίων εκείνη την εποχή βρισκόταν ο μεγάλος Αργεντινός, Ελένιο Ερέρα – ο λεγόμενος ως πατέρας του Κατενάτσιο (5-3-2 με λίμπερο και αντεπιθέσεις) – κατακτώντας στα επόμενα χρόνια τρία πρωταθλήματα και 2 Ευρωπαϊκά. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στην Ιντερ, ο Ερέρα ήταν και προπονητής της Ισπανίας (1959-62).

Τα 6 γκολ του Σίβορι και ο Μεάτσα

Σε εκείνο το 9-1 το 1961-62, σκόρερ 6 τερμάτων ήταν ο επιθετικός Ομάρ Σίβορι, που στο τέλος της σεζόν αναδείχθηκε και ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, κατακτώντας τη «χρυσή μπάλα». Ο Αργεντινός, έχει σημειώσει συνολικά 12 γκολ ως παίκτης της Γιουβέντους στα ντέρμπι με την Ιντερ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τους Τζουσέπε Μεάτσα (όλα με την Ιντερ) και Ρομπέρτο Μποσινσένια (9 γκολ με Ιντερ, 3 με Γιουβέντους).

Από όσους τώρα βρίσκονται αυτή την εποχή στα ρόστερ των δύο αντιπάλων, στην πρώτη 15άδα είναι ο Μάουρο Ικάρντι, με τον Αργεντινό επιθετικό των «νερατζούρι» να έχει βρει δίχτυα 5 φορές με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Παιχνίδι αποδείξεων στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί για αμφότερες αφορούν την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Μετά και τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα της Τσέλσι όμως (1 ισοπαλία, 2 ήττες στα 5 τελευταία), η Σίτι έχει αποκτήσει ξεκάθαρα το προβάδισμα, ώστε να… κόψει πρώτη το νήμα. Παράλληλα, το κλίμα στην ομάδα του Λονδίνου έχει βαρύνει μετά και το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα, την εκτός έδρας ήττα από τη Γουλβς. Μέσα σε όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι φήμες που θέλουν τον «αστέρα» της, Εντέν Αζάρ να έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπάρχει ωστόσο και κάτι θετικό εν όψει του μεταξύ τους ματς (08/12/2018, 19:30), που είναι η παράδοση. Η Τσέλσι ως γηπεδούχος (σε όλες τις διοργανώσεις) έχει σαν συνολικό απολογισμό 36 νίκες, 22 ισοπαλίες και 15 ήττες) αλλά και συνολικά, ανεξαρτήτως έδρας (59 νίκες, 39 ισοπαλίες, 47 ήττες).

Τα περισσότερα ματς, ως αντίπαλος της Τσέλσι

Την όγδοή του σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι διανύει ο Κουν Αγουέρο. Πολύ πρόσφατα, ο Αργεντινός επιθετικός έγινε μόλις ο ένατος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που ξεπερνά τα 150 γκολ στο πρωτάθλημα και ο τρίτος μετά τους Τιερί Ανρί και Γουέιν Ρούνεϊ που το καταφέρνουν με μία ομάδα. Η Τσέλσι, είναι και η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές στην καριέρα του ο 30χρονος πλέον επιθετικός και η δεύτερη πιο αγαπημένη του ομάδα σε ότι αφορά τον τομέα του σκοραρίσματος. Δεκάξι συμμετοχές, 12 γκολ και 3 ασίστ ο απολογισμός του ως αντίπαλος της Τσέλσι.

Ο Εντέν Αζάρ από πλευράς Τσέλσι τώρα, έχει βρει αντίπαλη τη Μάντσεστερ Σίτι σε 15 ματς (δεύτερη στη λίστα με τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει, πρώτη με 16 η Λίβερπουλ) και έχει σημειώσει 4 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Πάνω από 170 αγορές και συναρπαστικά Ειδικά στοιχήματα για το Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι, στη Novibet!


Εσπανιόλ – Μπαρτσελονα: Κοινός παρονομαστής ο Βαλβέρδε

Αγωνιστικά δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης. Πέντε τίτλους όλους και όλους έχει να επιδείξει η Εσπανιόλ στην ιστορία της, τη στιγμή που τις δύο ομάδες της Βαρκελώνης χωρίζει ένας χρόνος ζωής (το 1899 ιδρύθηκε η Μπαρτσελόνα, το 1900 η Εσπανιόλ). Γεωγραφικά πάντως, θεωρείται ντέρμπι και μάλιστα από τα πιο παραδοσιακά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η παράδοση είναι συντριπτικά με το μέρος της Μπαρτσελόνα (121 νίκες, 43 ισοπαλίες, 44 ήττες). Σε επίπεδο πρωταθλήματος μάλιστα, η Εσπανιόλ έχει να επικρατήσει ως γηπεδούχος από την αγωνιστική περίοδο 2006-07 (3-1), όταν στην τεχνική της ηγεσία βρισκόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που τα δύο τελευταία χρόνια εργάζεται στη μεγάλη αντίπαλο. Στις δύο ομάδες εκείνη τη σεζόν βρίσκονταν οι γνωστοί μας, Αλμπερτ Ριέρα (Ολυμπιακός), Μοισές Ουρτάδο (Ολυμπιακός), Εϊντουρ Γκούντιονσεν (ΑΕΚ) Σέρχιο Σάντσεθ (Παναθηναϊκός), Χαβιέ Σαβιόλα (Ολυμπιακός) και Χουάν Βελάσκο (Πανθρακικός, Λάρισα).

Σε επίπεδο πρωταθλήματος παράλληλα, η Εσπανιόλ δεν έχει νικήσει την Μπαρτσελόνα στο νέο της γήπεδο, στο οποίο αγωνίζεται από τον Αύγουστο του 2009. Η μοναδική νίκη της επί των «μπλαουγκράνα» στο «Κορνέγια Πρατ» αφορά το Κύπελλο (τον Ιανουάριο του 2018 με 1-0).

Μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων στοιχηματικών αγορών για τον αγώνα, στη Novibet!

 

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.

 

21+ ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: UKGC | Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 2109215776.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ