el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φινάλε που κρίνει προκρίσεις !

Το πρώτο στάδιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο για τη σεζόν 2018-19 ολοκληρώνεται το προσεχές τριήμερο (11 έως 13/12). Το πολύ έως δύο εκπροσώπους στη φάση των νοκ-άουτ μπορεί να έχει στη συνέχεια των φετινών υποχρεώσεων η χώρα μας, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να διεκδικούν την πρόκριση από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα κάνει φινάλε στον όμιλο η Ενωση, που οριστικά θα τερματίσει στην τέταρτη θέση και η ευρωπαϊκή της πορεία φέτος θα σταματήσει  εδώ, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Από την κορυφαία διοργάνωση συλλόγων, το ματς που «μαγνητίζει» είναι αυτό μεταξύ Λίβερπουλ – Νάπολι και την ομάδα της Αγγλίας να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, αφού είναι αναγκασμένη να παίξει μόνο για τη νίκη. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης, εφόσον ο Ερυθρός Αστέρας κάνει ακόμα μία έκπληξη στη φετινή διοργάνωση και την εντός έδρας αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Λίβερπουλ – Νάπολι: Αντιμέτωπη με το… Brexit

Η Αγγλία βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι κάτι που αναμένεται να επηρεάσει το ποδόσφαιρο της χώρας, αναφορικά με τους ξένους παίκτες, αφού είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο ακόμα και οι Ευρωπαίοι να μετρούν έπειτα σαν ξένοι. Δεν υπάρχει όμως θέμα, αναφορικά με τη συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, αφού υπάρχει το αυτοδιοίκητο για όλες τις Ομοσπονδίες.

Μία από τις ομάδες που κινδυνεύουν πάντως να μείνουν εκτός συνέχειας τη φετινή σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης, είναι η Λίβερπουλ. Μετά την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, οι «ρεντς» βρίσκονται στην τρίτη θέση και χρειάζονται μόνο νίκη απέναντι στη Νάπολι (11/12/2018, 22:00). Είναι υπαρκτό μάλιστα το ενδεχόμενο η αγγλική ομάδα να μείνει και εκτός, σε περίπτωση που ηττηθεί και νικήσει ο Ερυθρός Αστέρας την Παρί Σεν Ζερμέν. Γενικά πρόκειται για έναν όμιλο που όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και ενώ υπάρχει πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας.

Σύμμαχο για τη Λίβερπουλ αποτελεί η κάκιστη επίδοση της Νάπολι στην Αγγλία. Σε 6 ματς στο Νησί αγνοεί τη νίκη, με 2 ισοπαλίες και 4 ήττες απολογισμό. Ως γηπεδούχος απέναντι σε Ιταλικές ομάδες τώρα, η Λίβερπουλ μετράει 7 νίκες και 4 ήττες. Το ματς της Τρίτης θα είναι και το τέταρτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων με την παράδοση να είναι μοιρασμένη (από 1 νίκη και 1 ισοπαλία). Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η Νάπολι επικράτησε 1-0 με γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις, με τον Ινσίνιε.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις και συναρπαστικά ειδικά για το Λίβερπουλ – Νάπολι, στη Novibet!

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ: Με φόντο τη δεύτερη θέση

Στο φινάλε θα κριθεί το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ , στον δεύτερο όμιλο. Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκρισή της και τη δεύτερη θέση διεκδικούν Τότεναμ και Ιντερ (7 βαθμούς αμφότερες).

Η ιταλική ομάδα φιλοξενεί την ήδη αποκλεισμένη Αϊντχόφεν και οι «πετεινοί» αγωνίζονται στο Καμπ Νου. Το θετικό για την Τότεναμ, είναι πως υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας και το αρνητικό πως δεν έχει νίκη στην Ισπανία (2 ισοπαλίες, 3 ήττες). Στο ματς του πρώτου γύρου, Τότεναμ – Μπαρτσελόνα 2-4. Στο μεταξύ τους παιχνίδι την Τρίτη (11/12/2018, 22:00), τις 100 συμμετοχές σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμπληρώσει από πλευράς Μπαρτσελόνα ο Σέρχι Μπουσκέτς.

Το μεγάλο ντέρμπι του “Νου Καμπ” παίζεται στη Novibet με τεράστια γκάμα στοιχηματικών αγορών!

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λυών: Για δύο αποτελέσματα οι Γάλλοι

Το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ διεκδικούν Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λυών στο μεταξύ τους ματς (12/12/2018, 22:00). Οι Γάλλοι έχουν την… πολυτέλεια να τους κάνει και η ισοπαλία, σε αντίθεση με τη Σαχτάρ που θέλει μόνο νίκη. Σε περίπτωση που δεν το καταφέρει, μπορεί να τερματίσει ακόμα και 4η, εφόσον η Χόφενχαϊμ κάνει την έκπληξη και πάρει διπλό στην Αγγλία απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπενφίκα – ΑΕΚ: Για το γόητρο στην Πορτογαλία

Στη φάση των ομίλων θα τελειώσει τη φετινή της ευρωπαϊκή περιπέτεια η ΑΕΚ, μετά και τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής και την εντός έδρας ήττα από τον Αγιαξ. Η Ενωση έχει υποστεί πέντε σερί ήττες και θα προσπαθήσει έστω και στο φινάλε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μπενφίκα (12/12/2018, 22:00). Είναι η τρίτη φορά που θα βρεθεί στην Πορτογαλία και τις δύος προηγούμενες ηττήθηκε. Το 1966 από την Μπράγκα (2-3) και το 1978 (1-4) από την Πόρτο, αμφότερες για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην πρώτη περίπτωση αποκλείστηκε και στη δεύτερη προκρίθηκε.

Συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα για το Μπενφίκα – ΑΕΚ, στη Novbet!

ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Θέλει νίκη δική του και της Τσέλσι

Η τριπλή ισοβαθμία δίνει πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Αυτό που χρειάζεται ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι να αξιοποιήσει τη δυναμική της έδρας και να επικρατήσει της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ το βράδυ της Πέμπτης (13/12/2018, 19:55) και παράλληλα να νικήσει η Τσέλσι την ΜΟΛ Βίντι στην Ουγγαρία. Σε κάθε άλλη περίπτωση η δεύτερη θέση θα καταλήξει σε άλλη ομάδα. Την πρωτιά, την έχει εξασφαλίσει η Τσέλσι, που μετρά μόνο νίκες στη φετινή διοργάνωση. Μάλιστα, ο προπονητής της, Μαουρίτσιο Σάρι, έφτασε τις 11 νίκες στα ισάριθμα ματς που έχει κοουτσάρει ομάδα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Τεράστια γκάμα στοιχηματικών αγορών για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ, στη Novibet!

Ολυμπιακός – Μίλαν:  Όλα για όλα στο φινάλε

Νίκη με δύο γκολ διαφορά (2-0 ή 3-1) ζητάει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μίλαν (13/12/2018, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Πέμπτη ώστε να είναι αυτός που θα συνεχίσει στους 32 της διοργάνωσης. Η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί από την Μπέτις ενώ η Ντουντελάνζ θα είναι ουραγός, ανεξάρτητα του αποτελέσματος που θα φέρουν στο μεταξύ τους.

Είναι η δεύτερη φορά που η Μίλαν θα αντιμετωπίσει στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό. Για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 1959 και τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 σκορ. Τέσσερις ισοπαλίες και 1 ήττα (από την ΑΕΚ το 2006) ο απολογισμός της Μίλαν στην Ελλάδα ενώ ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος ιταλικούς συλλόγους μετράει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ