el
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/03/2022

Τις εκκρεμότητές τους από την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα λύσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (20.30).

Και οι δύο βλέπουν ευκαιρία στο μεταξύ τους ντέρμπι. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους τη βαριά ήττα στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό (3-0), ενώ οι Θεσσαλονικείς θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να διατηρήσουν την εξαιρετική τους παράδοση στα ντέρμπι «δικεφάλων».

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στo ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 02/03/2022

Δεν μπορεί να βρει με τίποτα ηρεμία το τελευταίο διάστημα. Η ήττα 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής γύρισε την ΑΕΚ και πάλι πίσω με αποτέλεσμα οι συζητήσεις για άμεσες αποφάσεις και σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα να ξεκινήσουν και πάλι.

Η πρώτη ήρθε το μεσημέρι της Τρίτης. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Αργύρη Γιαννίκη, που αποχώρησε ύστερα από πέντε μήνες στον πάγκο. Το κλίμα εδώ και καιρό φαινόταν πως δεν «σήκωνε» τον 41χρονο, που χρεώθηκε μεγάλο κομμάτι της νέας ήττας για τις επιλογές του σε τακτικό επίπεδο και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς.

Την ΑΕΚ τόσο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όσο και για το υπόλοιπο της χρονιάς θα καθοδηγήσει ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο οποίος «ανέβηκε» από τη Β’ ομάδα, με την οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις από το ξεκίνημα της σεζόν. Με μία μόλις προπόνηση πριν το παιχνίδι το βάρος θα πέσει στην αλλαγή ψυχολογίας, αφού η «Ένωση» στα τελευταία έξι ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο η ΑΕΚ έχει ηττηθεί από Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κι έχει νικήσει μόνο τον Απόλλωνα (3-0) και τον ΠΑΣ (2-0).

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να χαρεί την ευρωπαϊκή του επιτυχία στο Europa Conference. Αμέσως μετά την πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στη Μίντιλαντ «γκέλαρε» κόντρα στον Ιωνικό (1-1) στην Τούμπα και ουσιαστικά έχασε και πάλι την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό έφτασε και πάλι τους 13 βαθμούς και οι ελπίδες του ενόψει πλέι-οφ δεν είναι ρεαλιστικές.

Η απώλεια εννοείται πως δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο στον «δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο, το κλίμα παραμένει καλό, με την ομάδα να βρίσκεται μέσα στους δύο από τους τρεις στόχους της σεζόν με τις προκρίσεις της σε Ευρώπη και Κύπελλο.

Εντός συνόρων, ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει να βρει την ισορροπία που τόσο πολύ έψαχνε από το ξεκίνημα της σεζόν. Σε μεγάλο βαθμό οι Θεσσαλονικείς εκεί οφείλουν το ότι διανύουν την πιο σταθερή τους περίοδο από το ξεκίνημα. Είναι αήττητοι στα τελευταία 15 ματς εντός συνόρων έχοντας 11 νίκες και 4 ισοπαλίες.


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 02/03/2022

Η συνολική παράδοση είναι υπέρ της ΑΕΚ που μετράει 70 νίκες, ενώ ο ΠΑΟΚ 56, με τα υπόλοιπα 41 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

Αφεντικό στις τελευταίες αναμετρήσεις με την ΑΕΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι αήττητος σε δέκα ματς, έχοντας σημειώσει έξι νίκες, ενώ τέσσερα ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Η τελευταία επικράτηση της «Ένωσης» είχε σημειωθεί στην Τούμπα την 1η Ιουλίου του 2020 στο πλαίσιο των πλέι-οφ της Super League, ενώ η πιο πρόσφατη εντός έδρας νίκη της είναι τον Νοέμβριο του 2017!

Δύο σερί εντός έδρας νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ μετράει η ΑΕΚ στο γήπεδό της για το πρωτάθλημα.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα μετράει τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ, μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων (10-0).

Πέντε ήττες μετράει στο γήπεδό της φέτος η Ένωση, σε όλες σημειώθηκε Goal & Over 2.5

Μόλις ένα Over 2.5 έχει σημειωθεί στα τελευταία πέντε παιχνίδια του «δικέφαλου του Βορρά» σε όλες τις διοργανώσεις.

aek paok4 novibet


 

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 02/03/2022

Η ΑΕΚ δεν λέει να βγει από την περίοδο κρίσης που έχει μπει το τελευταίο δίμηνο όμως χρειάζεται περισσότερο τη νίκη κι ενδεχομένως η αλλαγή στον πάγκο να την επηρεάσει θετικά. Ο ΠΑΟΚ δείχνει σε σαφώς καλύτερη τροχιά το τελευταίο διάστημα, όμως βγάζει κούραση από τα συνεχή παιχνίδια.

H ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΕΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΟΚ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗ NOVIBET ΣΤΟ 1.89

Με την ΑΕΚ να φορτώνει αρκετά τις πτέρυγές το τελευταίο διάστημα, όπου μεταφέρει το παιχνίδι στα άκρα της επίθεσης, μπορούμε να κινηθούμε και σε επιλογές στα κόρνερ.

ΤΟ OVER 4.5 ΚΟΡΝΕΡ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΣΤΗ NOVIBET TO ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 1,71

Από εκεί πέρα τα νεύρα είναι μόνιμο φαινόμενο στα μεταξύ τους παιχνίδια και από τη στιγμή που και οι δύο θα ψάξουν τη νίκη ο Ιταλός Μίκαελ Φάμπρι δεν αποκλείεται να έχει αρκετή δουλειά.

ΤΟ OVER 5.5 ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΣΤΟ 1,80


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/03/2022

Στην αποστολή της ΑΕΚ θα επιστρέψει ο Σιμάνσκι, που έλειψε πολύ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκτός δράσης παραμένει ο Στάνκοβιτς, ενώ ο Μισελέν δεν υπολογίζεται λόγω προσωπικού προβλήματος. Μακροχρόνια εκτός ο Γαλανόπουλος. Ο Οφρυδόπουλος δύσκολα θα «διαταράξει» την ενδεκάδα, συνεπώς δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώτας – Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι – Μάνταλος, Τσούμπερ, Γκαρσία – Αραούχο.

aek paok2 novibet


 

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/03/2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει εκ νέου στους Τσούμπα Άκπομ και Τόμας Μουργκ. Καθαρή η μαγνητική του Μίτριτσα, που όμως θα προφυλαχθεί. Μετράει αντίστροφα ύστερα από πολύμηνη απουσία ο Νέλσον Ολιβέιρα, που ανεβάζει σταθερά ρυθμούς.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Τσιγγάρας, Κούρτιτς – Ζίβκοβιτς, Ντ. Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ – Άκπομ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ