el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Classico σε δύο Ηπείρους!

Τα ντέρμπι, έχουν πάντα ιδιαιτερότητες. Είναι λίγες οι φορές που θα μετρήσει μόνο η αγωνιστική κατάσταση και κυρίως, το γόητρο είναι αυτό που έχει σχεδόν πάντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Τέσσερα τέτοια ματς έχουμε αυτό το τριήμερο σε επίπεδο πρωταθλημάτων, με το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς να στρέφεται φυσικά στο κλασικό ντέρμπι, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το επονομαζόμενο, ντέρμπι των αιωνίων.

Πρόκειται για ματς με μεγάλη αγωνιστική αντιπαλότητα και θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι στην Ευρώπη. Σε σχετικό αφιέρωμα που είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα μέσω της ιστοσελίδας του το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ταξινομούσε στην έκτη θέση των ντέρμπι μίσους – όπως συνηθίζεται να λέγεται – πίσω από Ρέιντζερς – Σέλτικ, Ρόμα – Λάτσιο, Μπόκα Τζούνιορ – Ρίβερ Πλέιτ, Αλ Αχλί – Ζάμαλεκ και Γαλατασαράι – Φενερμπαχτσέ.

Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, τίθενται μάλιστα το Σάββατο αντιμέτωπες, στον πρώτο από τους δύο τελικούς για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Παράδοση και ρεκόρ το Νοέμβρη

Την Κυριακή το βράδυ (11/11/2018, 19:00) Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στο Φάληρο, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Πρόκειται για το ενδέκατο ντέρμπι με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος (από τη σεζόν 1959-60) και η παράδοση είναι ελαφρά με το μέρος του Ολυμπιακού. Μετράει τέσσερις νίκες έναντι τριών του Παναθηναϊκού ενώ τρεις φορές οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Διασκεδαστικά ειδικά στοιχήματα για ντέρμπι των “αιωνίων” στη novibet!

Μήνα Νοέμβριο έχουν σημειωθεί και δύο ρεκόρ. Αυτά της μεγαλύτερης προσέλευσης κόσμου και της μεγαλύτερης εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του «αιωνίου» αντιπάλου στην έδρα του. Το ΟΑΚΑ άνοιξε τις θύρες του το 1982 και στο Νοέμβριο του 1984, διάστημα στο οποίο το Ολυμπιακό στάδιο ήταν έδρα και των δύο, σημειώθηκε το ρεκόρ προσέλευσης, με 74.452 θεατές να βλέπουν το ματς που έληξε ισόπαλο (0-0) και εντασσόταν στην 7η αγωνιστική στο τότε πρωτάθλημα της Α Εθνικής.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 08/11/1987, ο Παναθηναϊκός επικρατεί 4-1 στο ίδιο γήπεδο και ως φιλοξενούμενος και πετυχαίνει τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του επί των «ερυθρολεύκων».

Συνοπτικά, τα ματς που έχουν διεξαχθεί Νοέμβριο για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό: 11/11/1962 (3-2), 08/11/1970 (0-1), 24/11/1974 (2-1), 8/11/1984 (0-0), 09/11/1985 (1-2), 08/11/1987 (1-4), 22/11/2003 (1-1), 29/11/2009 (2-0), 19/11/2011 (1-1), 06/11/2016 (3-0).

Οι δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών είναι σύνηθες φαινόμενο σε ματς με τόσο μεγάλη αγωνιστική αντιπαλότητα. Οπως επίσης και ο καταλογισμός πέναλτι. Πενήντα πέναλτι έχουν εκτελεστεί μεταξύ των δύο ομάδων από το 1959-60 και σε όλες τις διοργανώσεις. Από αυτά, τα 25 έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός και τα 23 ο Παναθηναϊκός. Σε ότι αφορά καθαρά το πρωτάθλημα και με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έχουν καταλογιστεί 18. Τα 13 υπέρ των γηπεδούχων και 5 υπέρ των «πρασίνων».

Mια συναρπαστική προσφορά* στο live του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τα μέλη της Novibet!

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Κερδίζει τη Σίτι, χάνει από τον Γκουαρδιόλα ο Μουρίνιο

Με την οικονομική γιγάντωση της Σίτι, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν στο Μάντσεστερ. Πλέον, ιδίως οι νέοι, όταν ακούν ομάδα του Μάντσεστερ τους έρχεται στο μυαλό η Σίτι και όχι η Γιουνάιτεντ, όπως είχε καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εποχή του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον (1986-2013).

Σχεδόν τριάντα χρόνια βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία ο Σκωτσέζος και είχε κερδίσει με το «σπαθί» του το απυρόβλητο. Στην πίεση, ειδικά φέτος, βρίσκεται ο νυν προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Ζοσέ Μουρίνιο. Είναι η τρίτη σεζόν στο Μάντσεστερ για τον Πορτογάλο, που δεν ηττήθηκε στην έδρα της Σίτι τις δύο προηγούμενες σεζόν για την Πρέμιερ Λιγκ. Νίκη με 3-2 πέρσι, ισοπαλία χωρίς σκορ πρόπερσι.

Ο Μουρίνιο έχει αντιμετωπίσει συνολικά 18 φορές ως αντίπαλος τη Μάντσεστερ Σίτι, ανεξαρτήτως έδρας –διοργάνωσης και μετράει 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο όταν αντιμετωπίζει ομάδες στις οποίες προπονητής είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Πέντε νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες ο απολογισμός του απέναντι στον Καταλανό.

 

Ο Σέρχιο Αγουέρο είναι ο παίκτης που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ σε ντέρμπι από όσους βρίσκονται στο ρόστερ των δύο ομάδων. Οκτώ τα τέρματα για τον 30χρονο επιθετικό. Ενας άλλος Αργεντίνος, ο Κάρλος Τέβες, ήταν ο τελευταίος παίκτης που φόρεσε αγωνίστηκε και στις δύο. Τη διετία 07-09 στη Γιουνάιτεντ και από το 09-13 στη Σίτι. Ενας από τους 39 συνολικά ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων της πόλης.

 

Τεράστια γκάμα στοιχηματικών αγορών για το Σίτυ – Γιουνάτεντ, στη Novibet!

Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου: Σοβαρή απειλή, έξι χρόνια μετά

 

Μετά τη σεζόν 2011-12, η Μπορούσια δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ είναι πρώτη, αήττητη και με την καλύτερη επίθεση στην Μπουντεσλίγκα μετά την ολοκλήρωση των δέκα πρώτων αγωνιστικών. Τέσσερις βαθμούς βρίσκεται πίσω η Μπάγερν Μονάχου και μία ενδεχόμενη επικράτηση της Ντόρτμουντ το Σάββατο (10/10, 19:30), θα αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα στη «μάχη» του τίτλου.

Η Ντόρτμουντ, ήταν και η νικήτρια στο πρώτο μεταξύ τους ματς (2-0 τον Οκτώβριο του 1965 εκτός έδρας), που εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί σαν κλασικό ντέρμπι.  Ισορροπημένη η παράδοση στην έδρα της Ντόρτμουντ, με τη γηπεδούχο να μετράει σε όλες τις διοργανώσεις 18 νίκες έναντι 20 της Μπάγερν ενώ 19 ματς έληξαν ισόπαλα. Στην πρόσφατη παράδοση, η Μπάγερν μετράει 4 σερί νίκες (ανεξαρτήτως έδρας) για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα στο Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου, στην Novibet!

Μίλαν – Γιουβέντους:  Η παράδοση με τους «μπιανκονέρι»

Η μόνη αήττητη ομάδα στο Καμπιονάτο παραμένει φέτος η Γιουβέντους. Μάλιστα, σε επίπεδο πρωταθλήματος, το σερί φτάνει τα 15 ματς χωρίς ήττα αν υπολογίσουμε και την περσινή σεζόν. Τελευταία φορά που δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό για την Serie A, ήταν στην εντός έδρας συνάντηση με την Νάπολι τον Απρίλιο του 2018 (0-1).

Στην έδρα της Μίλαν, σε ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι, αγωνίζεται την Κυριακή (11/11/2018, 21:30), εκεί που μετράει 4 νίκες στις 5 πιο πρόσφατες επισκέψεις της σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η «γηραιά κυρία» έχει και τη συνολική παράδοση υπέρ της, αφού σε 166 ντέρμπι και μόνο για τη Serie A, έχει 63 νίκες έναντι 53 της Μίλαν και γκολ 232 υπέρ και 214 κατά.

Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ:  Ο πρώτος μεγάλος τελικός

Σε διεθνές επίπεδο, ξεχωρίζει ο πρώτος τελικός για το Κόπα Λιμπερταδόρες, μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ. Στην Ευρώπη, μπορεί να συγκριθεί με ένα ζευγάρι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης.  Εννέα τελικοί στην κορυφαία διοργάνωση της Νοτίου Αμερικής για την Μπόκα και έξι κατακτήσεις μέχρι στιγμής. Πέντε τελικοί και τρεις κατακτήσεις μετράει με τη σειρά της η Ρίβερ Πλέιτ.

Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί βράδυ Σαββάτου (10/11/2018, 22:00) στην έδρα της Μπόκα και ο επαναληπτικός στην αντίστοιχη της Ρίβερ Πλέιτ στις 24 Νοεμβρίου. Οπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ομάδων και υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω της τεράστιας αντιπαλότητας που υπάρχει, θα υπάρχουν μόνο φίλοι της εκάστοτε γηπεδούχου ομάδας στους τελικούς.

Θα βγει κόκκινη κάρτα στο Μπόκα – Ρίβερ; Άλλη μια συναρπαστική προσφορά* για τα μέλη της Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ