el
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κροατία – Σκωτία: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 22-06-2021

Για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020, αναμετρώνται την Τρίτη (22/6, 22:00) Κροατία – Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.

Επαθλο για τον νικητή η πρόκριση στους «16», ενώ η ισοπαλία αφήνει εκτός συνέχειας και τις δύο ομάδες.

Δείτε τις αποδόσεις για τον αγώνα Κροατία – Σκωτία για το Euro 2020

Κροατία – Σκωτία: Ανάλυση και Παρουσίαση 22-06-2021

Φιναλίστ του τελικού στο τελευταίο Μουντιάλ, το 2018, η Κροατία συγκαταλέγεται στις απογοητεύσεις, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι «βατρένι» ηττήθηκαν στην πρεμιέρα με 1-0 από την Αγγλία και δεν τα κατάφεραν ούτε με αντίπαλο την Τσεχία (1-1).

Από την άλλη, η Σκωτία εντυπωσίασε στην ισοπαλία (0-0) με την Αγγλία, στο παραδοσιακό βρετανικό ντέρμπι, ενώ είχε προηγηθεί η ήττα (0-2) από την Τσεχία, σε παιχνίδι ωστόσο όπου δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών και βάσει αυτών δικαιούταν καλύτερης τύχης.

croatia_novibetgr

«Θα τα καταφέρουμε. Είναι η ώρα της αλήθειας για εμάς και δεν αμφιβάλω για τις δυνατότητες και την ποιότητά μας. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε και θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά: εγώ είμαι ο υπεύθυνος για το αποτέλεσμα και θα έχω την ευθύνη αν δεν είναι το επιθυμητό. Τα παιδιά πρέπει απλώς να βγουν έξω, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να νικήσουν» – Ζλάτκο Ντάλιτς (τεχνικός της Κροατίας)

Κροατία και Σκωτία έχουν συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν, με τους Σκωτσέζους να παραμένουν αήττητοι. Συγκεκριμένα, τα πρώτα τρία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (2000: 1-1, 2001: 0-0, 2008: 1-1) ενώ στα δύο πιο πρόσφατα, το 2013 αμφότερα, επικράτησε η Σκωτία, με 1-0 στο Ζάγκρεμπ και 2-0 στη Γλασκώβη.

scotland_novibetgr

«Μην ξεχνάμε ότι οι Κροάτες ήταν οι φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καλή ομάδα, καλοί παίκτες, σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Θα βγούμε αποφασισμένοι να κάνουμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Αν φτάσουμε στο επίπεδό μας, πιστεύω ότι θα είναι αρκετό για να περάσουμε στους 16 για πρώτη φορά και αυτό θα ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα» – Στιβ Κλαρκ (τεχνικός της Σκωτίας)

Κροατία – Σκωτία: Προγνωστικά 22-06-2021

Καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που είναι υποχρεωμένες να παίξουν για τη νίκη, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα θα τις αφήσει εκτός συνέχειας Euro 2020.

Τόσο η Κροατία όσο και η Σκωτία έδειξαν ότι έχουν πρόβλημα στο γκολ, στα δύο πρώτα τους παιχνίδια στο τουρνουά. Ενα έχει βάλει η Κροατία, κανένα η Σκωτία, η οποία πάντως έχει δημιουργήσει περισσότερες καθαρές ευκαιρίες.

Η Σκωτία αφήνει λίγους χώρους στο δικό της μισό και παίζει με αντεπιθέσεις, στιλ ποδοσφαίρου που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Κροατία, η οποία διαθέτει περισσότερο ατομικό ταλέντο και μάλλον θα νιώσει την ανάγκη να πάρει αυτή τα ηνία του παιχνιδιού

Το Under 2,5 γκολ, που προσφέρεται σε απόδοση 1.91, φαντάζει ως μία ενδιαφέρουσα στοιχηματική επιλογή για τον «τελικό» του Χάμπντεν Παρκ.

Προτείνεται, επίσης, η επιλογή για Χ ημίχρονο, σε απόδοση 2.20, με τη λογική ότι και οι δύο ομάδες θα προσέξουν αρκετά να μη βρεθούν πίσω στο σκορ, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απομακρυνθεί η πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κροατία – Σκωτία: Στατιστικά 22-06-2021

  • Σε κανένα από τα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια δεν σημειώθηκαν πάνω από 2 γκολ.
  • Η Σκωτία ηττήθηκε μόνο σε 1 από τα 9 τελευταία της παιχνίδια στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης, αυτό από την Τσεχία στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Euro
  • Η Κροατία κέρδισε μόνο 2 από τα 11 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες). Οι νίκες σημειώθηκαν εντός έδρας με αντιπάλους τη Μάλτα και την Κύπρο.
  • Τελευταία φορά που η Σκωτία απέτυχε να σκοράρει σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια, ήταν μεταξύ Νοεμβρίου 2003-Οκτωβρίου 2004.

Κροατία: Απουσίες & Ενδεκάδα 22-06-2021

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού και ο προερχόμενος από τραυματισμό αριστερός μπακ Μπόρνα Μπάρισιτς (Ρέιντζερς) επανήλθε στις προπονήσεις.

Δεν αποκλείεται ο Μπάρισιτς να πάρει άμεσα φανέλα βασικού, σε μία ενδεκάδα που κατά τα άλλα δεν αναμένεται να έχει άλλες αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Τσεχία.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Λιβάκοβιτς – Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (Μπάρισιτς) – Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς – Πέρισιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς – Πέτκοβιτς.

Σκωτία: Απουσίες & Ενδεκάδα 22-06-2021

Σημαντική απουσία προέκυψε για τη Σκωτία τη Δευτέρα, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 ο Μπίλι Γκίλμουρ. Ο νεαρός χαφ της Τσέλσι είχε ψηφιστεί παίκτης του αγώνα στο 0-0 με την Αγγλία.

Ο Στιβ Κλαρκ δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα, εν όψει του «τελικού» με την Κροατία.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Μάρσαλ – Χάνλεϊ, Χέντρι, Τίρνεϊ – Ο’ Ντόνελ, ΜακΓκίν, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον – Ανταμς, Ντάικς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ