el
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Ισπανία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 11/11/2021

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται την Ισπανία στο ΟΑΚΑ (11/11, 21:45) για την 7η αγωνιστική του Β’ ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ σ’ ένα ματς χωρίς αύριο.

Η αναμέτρηση είναι «τελικός» για τις δύο ομάδες, αφού η «γαλανόλευκη» μόνο με νίκη θα μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης των μπαράζ, την ώρα που οι Ισπανοί σκέφτονται το «τρίποντο» για να μην μπουν σε «περιπέτειες» και παράλληλα να έχουν ελπίδες για την πρωτιά.

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις η σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε  Ελλάδα και Ισπανία γίνεται πιο συναρπαστική.


Ελλάδα – Ισπανία: Ανάλυση & Παρουσίαση 11/11/2021

Η Ελλάδα μετά την ήττα στην Στοκχόλμη (2-0) έμεινε στην 3η θέση με 9 βαθμούς, η Ισπανία βρίσκεται στη 2η (13 β.) πίσω από τους Σουηδούς (15 β.) που οδηγούν την κούρσα στο γκρουπ.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ- δυο παιχνίδια πριν το τέλος των προκριματικών (με Ισπανία και Κόσοβο)- θέλουν να διεκδικήσουν τις ελπίδες τους για το θαύμα και πιο συγκεκριμένα τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Φυσικά, η κατάσταση δεν είναι στα πόδια των Διεθνών μας αφού ακόμα και δύο νίκες με Ισπανία και Κόσοβο μπορεί να μην φτάσουν για τη 2η θέση, αλλά οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης με τους Φούριας Ρόχας θα τελειώσει και μαθηματικά τις ελπίδες της Ελλάδας.

Ο Φαν’τ Σχιπ χαρακτήρισε την Ισπανία ως μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και περιμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα, όπως έκαναν και τον περασμένο Μάρτιο που «χαμογέλασαν» (1-1) μέσα στην Γρανάδα. Ο προπονητής της Εθνικής οφείλει να βρει λύσεις, αφού οι απουσίες των Μπακασέτα, Ζέκα δεν ξεπερνιούνται εύκολα.

Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος κόντρα στην Ισπανία θα βρεθεί για 25η φορά στον πάγκο της «γαλανόλευκης», στάθηκε στην κρισιμότητα της αναμέτρησης, αλλά και στη σημαντική απουσία του Τάσο Μπακασέτα.

«Ξέρω ότι όλοι οι παίκτες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Η απουσία του Μπακασέτα είναι σημαντική διότι είναι ένας παίκτης εξαιρετικός με σπουδαία παρουσία στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, στην Εθνική και είναι ο αρχηγός μας. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμαστε από τραυματισμούς, όμως βάζουμε συνεχώς παίκτες μέσα στο χορτάρι που μας δικαιώνουν. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και πρέπει όλοι να δώσουν παραπάνω από τις δυνατότητές τους για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Έχουμε δείξει και με την Ισπανία και με την Σουηδία ότι μπορούμε και εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να πιστέψουμε στη νίκη γνωρίζουμε ότι η Ισπανία είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο που έχει αποδείξει σε όλους τι μπορεί να κάνει. Έχουμε το πλάνο μας και θα παλέψουμε.

Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα και εμείς το πιστεύουμε

Η Ισπανία θέλει να έχει τον έλεγχο του ματς, άρα πρέπει να είμαστε συμπαγείς να αποφύγουμε τα κενά και να χαλάσουμε το παιχνίδι της. Φυσικά πρέπει να κάνουμε και το δικό μας παιχνίδι αυτό θα γίνει με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία. Γνωρίζουμε ότι και η Σουηδία παίζει το μέλλον της και ουσιαστικά θα την βοηθήσουμε αν νικήσουμε την Ισπανία αλλά εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στη νίκη και στην καλή απόδοση».

Σχετικά με την ανανέωση συμβολαίου ο Τζον Φαν’τ Σχίπ, υποστήριξε: «Τα χρόνια που είμαι εδώ έχω δημιουργήσει μια καλή ατμόσφαιρα και έχω ένα ισχυρό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Τώρα επικεντρωνόμαστε στα δύο σημαντικά παιχνίδια και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Μάνταλος: Είμαστε εδώ διότι το πιστεύουμε 

Ο Πέτρος Μάνταλος, με δεδομένη την απουσία του Μπακασέτα, θα ξεκινήσει βασικός και υποστήριξε: «Ξέρουμε όλοι τι εστί Ισπανία. Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε ότι η Ισπανία θέλει να έχει συνέχεια την μπάλα στα πόδια της και περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχει περάσει αρκετός καιρός από το ματς 1-1 στην Ισπανία. Για να πάρεις κάτι από μια τέτοια ομάδας πρέπει να δώσεις το 110% των δυνατοτήτων σου και να είσαι ψυχικά και σωματικά έτοιμος»

 

Σχετικά με τις ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκριση ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ, δήλωσε: «Είμαστε εδώ διότι το πιστεύουμε. Γνωρίζουμε ότι η αποστολή μας είναι δύσκολη και ας είμαστε ρεαλιστές οι πιθανότητες πρόκρισης δεν είναι πολλές, όμως εμείς το πιστεύουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Υπάρχει πίστη. Για την έλλειψη των επιτυχιών κανείς δεν είναι περήφανος, όμως γιατί όχι από αύριο να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να δούμε την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Η αποστολή της Εθνικής ομάδα για το ματς με τους Ισπανούς απαρτίζεται από τους: Βλαχοδήμο, Πασχαλάκη, Αθανασιάδη, Ανδρούτσο, Σάλιακας, Τζαβέλλα, Γούτα, Γιαννούλη, Τσιμίκα, Κυριακόπουλο, Μήτογλου, Πέλκα, Μασούρας, Αλεξανδρόπουλο, Μπουχαλάκη, Σιώπη, Βρουσάι, Λημνιό, Τζόλη, Μάνταλο, Παυλίδη και Δουβίκα.


Η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και στις 10 Οκτωβρίου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (1-2) στον τελικό του Nations League από την Γαλλία. Τέσσερις μέρες νωρίτερα οι Ισπανοί είχαν ξεπεράσει στον ημιτελικό το εμπόδιο της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ιταλίας με νίκη 2-1 μέσα στο Μιλάνο.

Στον όμιλο των προκριματικών η Ισπανία φαινόταν ότι θα καθαρίσει εύκολα την πρώτη θέση, όμως η «γκέλα» με την Ελλάδα στην Γρανάδα και η ήττα από την Σουηδία πριν δυο αγωνιστικές στη Στοκχόλη την έχουν φέρει στη 2η θέση με 13 βαθμούς (4-1-1).

Πάντως, ακόμα και τώρα οι Ισπανοί με δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς (με Ελλάδα στο ΟΑΚΑ και Σουηδία την Κυριακή στη Σεβίλλη) θα πάρουν αυτοί την πρώτη θέση και παράλληλα το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

«Έχουμε μπροστά μας δυο μεγάλα ματς. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ελλάδα στην Αθήνα δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο», τόνισε ο Λούις Ενρίκε.

Η αποστολή της εθνικής Ισπανίας απαρτίζεται από τους: Σιμόν, Ντε Χέα, Ρόμπερτ Σάντσεζ, Αθπιλικουέτα, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Έρικ Γκαρσία, Πάου Τόρες, Μαρτίνεθ, Άλμπα, Γκαγιά, Γκάβι, Σολέρ, Μπουσκέτς, Ρόδρι, Κόκε, Μερίνο, Σαράμπια, Γέρεμι, Μπραχίμ Ντίαζ, Μοράτα, Ροντρίγκο, Φόρναλς, Όλμο.


Ελλάδα – Ισπανία: Στατιστικά 11/11/2021

  • 1 νίκη (με σκορ 0-1 το 2003) σε συνολικά 8 αναμετρήσεις μετράει η Εθνική κόντρα στην Ισπανίας. Οι Φούριας Ρόχας μας έχουν κερδίσει 5 φορές, ενώ δύο ματς έληξαν Χ με σκορ 1-1.
  • Tα 4 από τα 5 τελευταία ματς της Ισπανίας έχουν ολοκληρωθεί με Over 2,5 Goal. Στα συγκεκριμένα ματς τα 3 έληξαν και Goal.
  • Η Ισπανία διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο Β’ Γκρουπ αφού σε 6 ματς έχει σκοράρει 13 γκολ.
  • 8 από τα 10 τελευταία ματς της Εθνικής έχουν λήξει Goal.
  • 2 ήττες στα τελευταία 15 παιχνίδια της μετράει η «γαλανόλευκη». Η μια ήταν στο φιλικό με την Ελβετία (1/9) και η άλλη κόντρα στην Σουηδία στη Στοκχόλμη (12/10).
  • Στα τελευταία τρία παιχνίδι της Εθνικής το σκορ στο ημίχρονο ήταν 0-0.
  • Μόλις σ’ ένα ματς, εκτός έδρας με τη Γεωργία, έχει καταφέρει η Εθνική να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα.
  • O Μπακασέτας με 3 γκολ σε 6 παιχνίδια είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής και θα απουσιάσει κόντρα στους Ισπανούς.
  • Ο Φεράν Τόρες με 4 τέρματα σε 6 παιχνίδια είναι ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Ελλάδα – Ισπανία: Προγνωστικά 11/11/2021

Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία ξεχωρίζουν προγνωστικά στοιχήματος σε ελκυστικές αποδόσεις

Τεράστιο το κίνητρο και για τις δύο ομάδες, όμως η Εθνική ταλανίζεται από σημαντικές απουσίες και η ποιότητα των Ισπανών αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Πάντως, επειδή η «γαλανόλευκη» κοιτάει κάθε αντίπαλο στα μάτια δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25 ΣΤΗ NOVIBET

TO X ΗΜΙΧΡΟΝΟ «ΔΙΠΛΟ» ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.00 ΣΤΗ NOVIBET

Με δεδομένο ότι θα λείψει ο Φεράν Τόρες οι Μοράτα, Ολμο θα αναλάβουν πρωτοβουλίες στην επίθεση και οι αποδόσεις στη Novibet είναι ελκυστικές .

2.40 ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ (ΑΝΥΤΙΜΕ) Ο ΜΟΡΑΤΑ

4.00 ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ (ΑΝΥΤΙΜΕ) O ΟΛΜΟ


Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/11/2021

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Τζον Φαν’τ Σχίπ, κάτι που σημαίνει ότι θα ανακατέψει την τράπουλα με στόχο να σταματήσει τα ατού των φιλοξενούμενων. Περιμένουμε τρέξιμο από τους παίκτες της «γαλανόλευκης» διότι οι Ισπανοί δύσκολα αφήνουν την μπάλα στον αντίπαλο. Ο Ολλανδός και πάλι θα παίξει με τρεις στόπερ στην άμυνα. Οι Χατζηδιάκος, Μπακασέτας είναι τιμωρημένοι και οι Μαυροπάνος, Ζέκα τραυματίες

Πιθανή 11αδα (3-5-2): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ανδρούτσος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας, Παυλίδης.

Ισπανία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 11/11/2021

Ο Λουίς Ενρίκε μπορεί να ταλαιπωρείται από αγωνιστικά προβλήματα, όμως στο ρόστερ του έχει βάθος και ποιοτικές λύσεις. Οι απουσίες των Φεράν Τόρες, Ογιαρθάμπαλ, Πέδρι, Μορένο, Άνσου Φάτι (επιθετικοί), Γιορέντε (μέσος) είναι σημαντικές.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Τόρες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σολέρ, Όλμο, Σαράμπια, Μοράτα.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ


Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Φόρμουλα 1: Φερστάπεν vs Χάμιλτον με κομμένη την ανάσα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ