el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελλάδα vs Κόσοβο: Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου στο Γ’ γκρουπ, η Ελλάδα υποδέχεται την Τετάρτη (14/10, 21:45) το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Οι τρεις βαθμοί θα δώσουν στην Εθνική τη δυνατότητα να κάνει βήμα για την πρωτιά και την άνοδο στο Β’ Γκρουπ του UEFA Nations League.

Ως θεσμός της δεύτερης ευκαιρίας, καθιερώνεται το UEFA Nations League, διοργάνωση που επιτρέπει στις εθνικές ομάδες να διεκδικήσουν υπό προϋποθέσεις την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Ειδικότερα, οι δύο καλύτερες πρώτες των ομίλων με βάση τη συνολική κατάταξη του UEFA Nations League 2020 και που δεν θα τερματίσουν στην 1η και τη 2η θέση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, θα συμμετάσχουν στα μπαράζ μαζί με τις δεύτερες των ομίλων των προκριματικών.

greece_novibetgrΜετά τη σχετικά εύκολη νίκη επί της Μολδαβίας την Κυριακή (2-0), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου.

«Κλειδί» για την κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν η φάση του 45ου λεπτού, με κερδισμένο πέναλτι (το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας) και αποβολή αντιπάλου. Στο δεύτερο μισό η εθνική μας ομάδα θα μπορούσε να είχε διευρύνει περισσότερο το σκορ, έχοντας μεταξύ άλλων δύο δοκάρια με τον Φορτούνη, τη στιγμή που οι Μολδαβοί σπατάλησαν πέναλτι (απέκρουσε ο Βλαχοδήμος).

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν και σε αυτό το ματς από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος άφησε τον Φορτούνη εκτός αρχικού σχήματος, στο 4-2-3-1 που εφάρμοσε και τους Μάνταλο, Μπακασέτα και Λημνιό πίσω από τον προωθημένο Παυλίδη. Ντεμπούτο έκανε ο δεξιός μπακ Λάζαρος Ρότα, ο οποίος υπέπεσε στο πέναλτι.

Ανάλογο πλάνο με Κόσοβο

Με δεδομένη τη νίκη, τις απουσίες (Μπακάκης, Μασούρας, Σταφυλίδης), αλλά και τα λεγόμενα του Τζον Φαν’τ Σχιπ, δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην  11άδα στην αναμέτρηση της Τετάρτης.

«Ειμαστε ευχαριστημενοι από τους 3 ποντους. Δεν ειναι ευκολο να κερδιζεις μια ομαδα που παιζει με 10 παικτες πισω απο την μπαλα. Αλλο ματς θα εχουμε την Τεταρτη. Το Κοσοβο παιζει ανοιχτα και επιθετικα και θα βρουμε χωρους».

Ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να συνθέτουν οι Χατζηδιάκος (δεξια), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης (αριστερά) ενώ στον άξονα λογικά θα δούμε ξανά τους Κουρμπέλη και Ζέκα, με τον Μπουχαλάκη να διεκδικεί θέση.

Στην τριάδα των επιθετικών χαφ αναμένονται οι Μάνταλος (αριστερά), Μπακασέτας, Λημνιός, με τον Πέλκα να διεκδικεί τη θέση του τελευταίου και προωθημένο τον Παυλίδη.

Με απουσίες οι Κοσοβάροι

kosovogreece_novibetgr

Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-1, είναι και η μοναδική στην ιστορία των δύο ομάδων.

Σκόρερ για το Κόσοβο ήταν ο Μπερνάρντ Μπερίσα (μέσος), ένας από τους πολλούς παίκτες που θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Εκτός πλάνων βρίσκονται και οι Μουρίκι (φορ, Λάτσιο), Ραχμάνι (στόπερ, Νάπολι), Ράσιτσα (εξτρέμ, Βέρντερ), Βόκα (χαφ, Ανκαραγκουτσού) και Χ. Κριέζιου (χαφ, Λουκέρνη).

Πιθανές 11άδες

Ελλάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Γιαννούλης – Κουρμπέλης, Ζέκα (Μπουχαλάκης) – Λημνιός (Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος – Παυλίδης.

Κόσοβο (4-2-3-1): Μούριτς – Χαντερτζιονάι, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Παγκαράντα – Μουσλίγια, Μπερίσα – Ζεργκόβα, Τσελίνα, Ζένελι – Καστράτι.

Οι αποστολές

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Παντελής Χατζηδιάκος (Αλκμααρ), Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο), Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ).

ΜΕΣΟΙ: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Κάρολος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τζον φαν’τ Σχιπ.

ΚΟΣΟΒΟ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σαμίρ Ουικάνι (Τορίνο), Αριαλνέτ Μούριτς (Τζιρόνα), Βισάρ Μπεκιάι (Τίρανα).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μεργκίμ Βοϊβόντα (Τορίνο), Φιντάν Αλίτι (Ζυρίχη), Λεάρτ Παγκαράντα (Σεντ Πάουλι), Φλοερέντ Χαντερτζιονάι (Κασίμπασα), Ιμπραχίμ Ντρέσεβιτς (Χέερενφεν).

ΜΕΣΟΙ: Βαλόν Μπερίσα (Ρεμς), Μπερσάντ Τσελίνα (Ντιζόν), Αρμπέρ Ζένελι (Ρεμς), Χερολίντ Σάλα (Βαλερένγκα), Μπένγιαμιν Κολόλι (Ζυρίχη), Εντον Ζεργκόβα (Βασιλεία), Ανέλ Ρασκάι (Σεϊναγιόεν), Φλοερέντ Χασάνι (Ντιοσγκιόρ), Φλοερέντ Μουσίλγια (Αννόβερο), Φλοριάν Λοσάι (Κρακόβια), Νταβίντ Τιγιάνιτς (Ράκοβ).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αντε Νούχιου (ΑΠΟΕΛ), Ελμπα Ρασάνι (Οντ), Λιρίμ Καστράτι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπερνάρ Σαλάντ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ