el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σ.Ζ.: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 04-05-2021

Το υπέρ της 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση καλείται να υπερασπιστεί η Μάντσεστερ Σίτι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν (Τρίτη 04/05, 22:00), ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της.

Η 50ή νίκη της σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως να ήταν και η σημαντικότερη στην ιστορία της Σίτι, αφού της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει το πρώτο βήμα για την παρουσία της στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων.

Κέβιν Ντε Μπρόινε (64’) και Ράιαν Μαχρέζ (71’) οι σκόρερ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Παρίσι, με τη νίκη να έρχεται με ανατροπή. Οι Παριζιάνοι είχαν προηγηθεί στο σκορ με τον Μαρκίνιος (19’) ενώ στο τελευταίο 15λεπτο αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ιντρισά Γκέιγ.

Η Παρί χρειάζεται πλέον νίκη με 2 γκολ διαφορά για να προκριθεί στον δεύτερο σερί τελικό και τρίτο στην ιστορία της στη διοργάνωση. Η νίκη της με 2-1 είναι το μοναδικό ενδεχόμενο που θα οδηγήσει τις δύο ομάδες στην παράταση.

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Προγνωστικά 04-05-2021

Η παράδοση που θέλει τη Μάντσεστερ Σίτι να παραμένει αήττητη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαιώθηκε στην πρώτη αναμέτρηση, με τους Αγγλους να μετρούν 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 4 συνολικά ματς.

Σε συνάρτηση και με την παρουσία των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο στον πρώτο ημιτελικό, με τη Μάντσεστερ Σίτι να δείχνει πιο ώριμη και επιθετική στη διάρκεια του 90λεπτου, οι Πολίτες λογίζονται πλέον ως το μεγάλο φαβορί τόσο για τη νίκη και στο δεύτερο ματς (στο 1.70 ο άσος έναντι 4.60 της ισοπαλίας και 5.25 του διπλού) όσο και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό (στο 1.15 η πρόκριση τη Σίτι αντί 5.05 της Παρί Σεν Ζερμέν).

Εφόσον έρθει η πρόκριση για την Παρί, εκτιμάται σύμφωνα με τις αποδόσεις πως είναι πιο εύκολο να συμβεί στην κανονική διάρκεια του αγώνα (7.00) αντί στην παράταση (31.00) ή τη διαδικασία των πέναλτι (67.00).

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Ανάλυση 04-05-2021

Οι «σίτιζενς» αντιμετώπισαν καλύτερα τα ατού των αντιπάλων τους, περιορίζοντας μάλιστα το μεγάλο αστέρι τους, Κιλιάν Μπαπέ σε παθητικό ρόλο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του 90λεπτου.

Αυτή ήταν και η έκτη σερί νίκη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ για τη Μάντσεστερ Σίτι, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία της τη στιγμή παράλληλα που παραμένει αήττητη από την αρχή της περιόδου με 10 νίκες και 1 ισοπαλία απολογισμό.

Η Παρί καλείται έτσι να αναγκάσει την αγγλική ομάδα στην πρώτη φετινή ήττα της και να την υποχρεώσει παράλληλα για πρώτη φορά φέτος να δεχθεί τουλάχιστον 2 γκολ ώστε να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Παρουσίαση & Στατιστικά 04-05-2021

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει σκοράρει και στα 3 πιο πρόσφατα ματς της Σίτι με αντίπαλο την Παρί. Ο Βέλγος μέσος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στον πρώτο ημιτελικό ενώ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στις δύο προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων τον Απρίλιο του 2016 για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς με την Πόρτο στη φάση των ομίλων (0-0) είναι το μοναδικό φέτος στη διοργάνωση (σε σύνολο 11 αγώνων) που δεν έχει βρει δίχτυα η Μάντσεστερ Σίτι. Το αντίστοιχο ισχύει και για την Παρί, που δεν σκόραρε μόνο στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου (0-1) στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης.

Για τρίτη σερί σεζόν, μία ομάδα διεκδικεί για πρώτη φορά την παρουσία της σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόπερσι ήταν η Τότεναμ και πέρσι η Παρί Σεν Ζερμέν και αμφότερες να γνωρίζουν την ήττα.

Ο Κιλιάν Μπαπέ, με τη φανέλα της Μονακό, είχε σκοράρει και στα δύο ματς με αντίπαλο τη Σίτι την περίοδο 2016-17, υποχρεώνοντάς την σε αποκλεισμό και την αγγλική ομάδα να μετράει έτσι μία πρόκριση και δύο αποκλεισμούς απέναντι σε γαλλικές ομάδες σε φάση νοκ-άουτ. Πέρσι η Λυών είχε πετάξει εκτός διοργάνωσης τους «πολίτες», στα προημιτελικά.

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04-05-2021

mancity_novibetgr

Εχοντας αρκετές αλλαγές στην 11άδα εν όψει και του επαναληπτικού, η Σίτι επικράτησε το Μ. Σάββατο στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (2-0) και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πρέμιερ Λιγκ (στο +13 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Συγκριτικά με το εν λόγω ματς στη διάθεση του Πεπ Γκουαρδιόλα επιστρέφει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τζον Στόουνς, με τον Καταλανό τεχνικό να αναμένεται να παρατάξει τους ίδιους έντεκα τους πρώτου ημιτελικού στον αγωνιστικό χώρο σε διάταξη 4-3-3.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Εντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο – Ρόδρι, Μπ. Σίλβα, Γκουντογάν – Φόντεν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04-05-2021

psg_novibetgr

Δεν έπεισε, αλλά νίκησε στο τελευταίο χρονικά ματς η Παρί Σεν Ζερμέν (2-1 τη Λανς) και συνεχίζει να κυνηγά τη Λιλ στη «μάχη» του πρωταθλήματος Γαλλίας, με τη διαφορά να βρίσκεται στον πόντο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Απουσίασε από το εν λόγω ματς ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος δίνεται αμφίβολος από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο για τον ημιτελικό, ωστόσο, μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί σε ένα ματς τέτοιας κρισιμότητας και η λογική λέει πως θα βρίσκεται κανονικά στην 11άδα και στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει συνήθως ο Αργεντινός προπονητής.

Δεδομένη η απουσία του τιμωρημένου Γκέιγ (βασικός κεντρικός μέσος).

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Νάβας – Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό – Παρέδες, Βεράτι – Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ντράξλερ – Μπαπέ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ