el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 15-07-2021

Η μάχη για το πολυπόθητο δαχτυλίδι στο NBA φτάνει σιγά-σιγά στην κορύφωσή της, με τους Μιλγουόκι Μπακς να αντιμετωπίζουν στο Fiserv Forum τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/07, 04:00) τους Φοίνιξ Σανς στο Game 4 της σειράς των φετινών τελικών.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για τους τελικούς του NBA

Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας τα «ελάφια» έκαναν το πρώτο βήμα για να φέρουν την κατάσταση στα… ίσια, μείωσαν σε 2-1 και έστειλαν μήνυμα στους «ήλιους» ότι είναι ακόμα εδώ και «ζωντανοί»!

Το Game 4 θα γίνει στο «σπίτι» των Μπακς και στη συνέχεια οι δύο μονομάχοι θα μπουν στο αεροπλάνο για να μεταφερθούν ξανά στην Αριζόνα για τον πέμπτο τελικό.

Υπενθυμίζουμε ότι πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες.

Ολοι οι αγώνες του NBA μεταδίδονται σε live stream* από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Τι έγινε στο Game 3

Στον τρίτο τελικό το… έργο ήταν διαφορετικό σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς.

Το Μιλγουόκι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι για να πάρουν αυτό που «ψάχνουν» και το κατάφεραν με τρόπο που δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

 

«Καθάρισαν» το Φοίνιξ 120-100, με τον Greek Freak να κάνει δεύτερη διαδοχική συγκλονιστική εμφάνιση στη σειρά των τελικών με 41 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Αξιοι συμπαραστάτες του Γιάννη οι Χόλιντεϊ (21 π., 9 ασίστ), Μίντλετον (18 π., 7 ασίστ, 6 ριμπάουντ) και Πόρτις (11 π., 8 ρ.) – επιτέλους ο Μάικ Μπουντενχόλζερ τον έβγαλε από τη… ναφθαλίνη.

Στην αντίπερα όχθη, το Φοίνιξ επί της ουσίας πλήρωσε την κάκιστη 2η περίοδο (35-17 το επιμέρους σκορ υπέρ των Μπακς) δείχνοντας στη συνέχεια συμβιβασμένο με την πρώτη του ήττα στους φετινούς NBA Finals.

Πέντε παίκτες διψήφιοι για την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς, ωστόσο οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Ντιάντρε Ειτον (18 π., 9 ρ.), Πολ (19 π., 9 ασίστ) και ο Τζο Κράουντερ που τελείωσε το παιχνίδι με 6/7 τρίποντα και 18 πόντους.

Σε ρηχά νερά ο σταρ/σούτινγκ γκαρντ Ντέβιν Μπούκερ (10 π.), με 3/14 εντός πεδιάς και 1/7 τρίποντα.

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Προγνωστικά & Απουσίες 15-07-2021

Οσο προχωράμε πιο βαθιά στη διαδικασία των τελικών, η μπάλα θα γίνεται πιο… βαριά, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανένας από τους παίκτες των δύο φιναλίστ δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην καριέρα του τον τίτλο του πρωταθλητή στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του πλανήτη.

Το line στους συνολικούς πόντους αγώνα βρίσκεται ξανά στους 220,5 και η εκτίμησή μας είναι ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι δύο ομάδες να μην το ξεπεράσουν.

Στο πίσω μέρος του παρκέ πέφτουν κορμιά και… ξύλο, τα σουτ από την περιφέρεια δεν μπαίνουν τόσο εύκολα και έτσι το Under κερδίζει έδαφος

Από κει και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Over 6,5 πόντοι του Μπόμπι Πόρτις.

Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ έχει αποκτήσει ρόλο στο rotation του κόουτς «Bud» αν και αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί από την έναρξη των πλέι-οφ. Ο Πόρτις παίρνει… λίγες αλλά καλές προσπάθειες στην επίθεση, μέσα στις δυνατότητές του να πετύχει από 7 πόντους και πάνω.

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο το 5.00 του Ντέβιν Μπούκερ για να σημειώσει τα περισσότερα τρίποντα στο Game 4. Ηταν πολύ άστοχος στο προηγούμενο ματς ο βασικός σκόρερ του Φοίνιξ, δύσκολα θα συμβεί αυτό ξανά τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οσον αφορά το απουσιολόγιο των δύο ομάδων, σταθερά εκτός στους Μπακς ο γκαρντ ΝτιΒιτσέντζο, ενώ στους Σανς – όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα – ο Ντάριο Σάριτς θα επιστρέψει στα παρκέ από την επόμενη σεζόν…

Αντίθετα, ο ρολίστας σμολ φόργουορντ των «ήλιων» Τόρι Κρεγκ έπαιξε κανονικά στον τρίτο τελικό αφήνοντας γρήγορα πίσω του τον τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο στο Game 2.

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Ανάλυση & Στατιστικά 15-07-2021

Το ωραίο της φετινής ιστορίας των τελικών είναι ότι οι έδρες των δύο μονομάχων, η Phoenix Suns Arena και το Fiserv Forum θυμίζουν… ευρωπαϊκά γήπεδα, με τους φιλάθλους εντός να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ενώ συρρέουν κατά χιλιάδες έξω από αυτά παρακολουθώντας την προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας από γιγαντοοθόνες!

giannis_novibetgr

Ειδικά ο Γιάννης στο Game 3 πήρε μεγάλη ώθηση από τους υποστηρικτές των «ελαφιών» (18.000 στις εξέδρες και άλλοι… 25.000 στον περιβάλλοντα χώρο) κι αυτό φάνηκε στην αποτελεσματικότητά του στην επίθεση: 14/21 δίποντα, 13/17 βολές.

Ετσι ο Greek Freak έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά από τον Σακίλ Ο’Νιλ με back-to-back +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τελικούς ΝΒΑ.

Από κει και πέρα, στον τέταρτο τελικό οι Μπακς ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς: πήραν τα ριμπάουντ (47-36), ήταν καλύτεροι στη δημιουργία με 28 ασίστ (με 21 τελείωσαν το ματς οι Σανς), ενώ υπέπεσαν σε μόλις 9 λάθη, με το Φοίνιξ να κάνει 14.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ