el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Nations League: Οι αγώνες που ξεχωρίζουν!

Φινλανδία – Ελλάδα: Για το πρώτο διπλό

Η πρωτιά του ομίλου στο UEFA Nations League, είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στη νεοσύστατη διοργάνωση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Αφενός ώστε να ανέβει γκρουπ δυναμικότητας, αφετέρου ώστε να έχει μία επιπλέον ευκαιρία, εφόσον δεν τα καταφέρει στα προκριματικά, να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις και ο τελικός στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Εξι φορές έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Φινλανδία η Ελλάδα και σε καμία δεν έχει πάρει τη νίκη. Τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες ο απολογισμός της. Μεγαλύτερη, το 1-5 τον Σεπτέμβρη του 2001, στο πρώτο παιχνίδι υπό τις οδηγίες του Οτο Ρεχάγκελ. Ο Γιώργος Καραγκούνης στο 30’ (το 1-2) σκόραρε για την Ελλάδα και για τους Φινλανδούς οι Φόρσελ (14’, 45’), Ριχιλάχτι (20’), Κόλκα (38’), Λιτμάνεν (53’). Η πιο πρόσφατη, ήταν για την προκριματική φάση του Euro 2016, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να αναδεικνύεται ισόπαλη με 1-1 σκορ. Ο Νίκος Καρέλης είχε δώσει το προβάδισμα στο 24’ και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 55’ με τον Γιάρκο Χούρμε.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις για το Φινλανδία – Ελλάδα, στη novibet!

Ο Μήτρογλου σκοράρει πάντα Οκτώβρη

Στην έβδομη θέση στην ιστορία των σκόρερ της Ελλάδας, πέρασε ο Κώστας Μήτρογλου, σκόρερ του νικητήριου γκολ στο 1-0 με την Ουγγαρία. Αξιοσημείωτο, το γεγονός πως είναι η τέταρτη σερί χρονιά στην οποία ο διεθνής επιθετικός σκοράρει Οκτώβρη μήνα με την εθνική ομάδα. Το 2015 (11/10/2015) και στη νίκη επί της Ουγγαρίας με 4-3, είχε ισοφαρίσει σε 3-3. Το 2016 (7/10/2016) είχε ανοίξει το σκορ στη νίκη με 2-0 επί της Κύπρου. Το 2017, σκόραρε σε δύο ματς και συνολικά τρεις φορές μήνα Οκτώβρη. Στη νίκη με 2-1 στην Κύπρο (7/10/2017) είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και στην εντός έδρας επικράτηση επί του Γιβραλτάρ με 4-0, είχε σημειώσει το 2-0 και το 3-0.

Σκίμπε: Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί

Ο Κώστας Μήτρογλου εκτός απροόπτου θα ηγηθεί και στο ματς με τη Φινλανδία (15/10, 21:45)  της επιθετικής γραμμής, ένας αγώνας που σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε: «Θα είναι δύσκολος. Η Φινλανδία είναι ομάδα που τρέχει, μάχεται και είναι πολύ καλή στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Η ομάδα μας θα προσπαθήσει να μην τους δώσει χώρους να κάνουν το παιχνίδι τους. Θέλουμε να κερδίσουμε και αν δεν τα καταφέρουμε θέλουμε τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Δεν θα έλεγα ότι θα παίξουμε αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί, να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου».

Σε ότι αναφορά τους στόχους στο UEFA Nations League, τόνισε: «Για κάθε έθνος είναι σημαντικό σε αυτή την διοργάνωση να ανέβει κατηγορία, το ίδιο προσπαθεί να κάνει η κάθε ομάδα. Ολες είναι στο ίδιο επίπεδο. Διαθέτουμε καλή ομάδα, και είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τους Ελληνες».

Από πλευράς Φινλανδίας, αξίζει να σημειωθεί πως και στα τρία πρώτα ματς του ομίλου έχει νικήσει με το ίδιο σκορ (1-0) και τον επιθετικό που αγωνίζεται στην Αγγλική Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Νόριτς, Τέμου Πούκι, να είναι ο παίκτης που έχει σημειώσει όλα τα γκολ. Ο 29χρονος επιθετικός έχει φτάσει τα 15 τέρματα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και βρίσκεται στην 9η θέση των σκόρερ στην ιστορία της εθνικής του ομάδας.

Ισπανία – Αγγλία: Υπάρχει μόνο η νίκη


Κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, δεν κάνει στη νεανική Αγγλία και το ματς στην Ισπανία (15/10, 21:45) για το Α γκρουπ του UEFA Nations League. Οι Ισπανοί, που έχουν σημειώσει ισάριθμες νίκες στα δύο πρώτα ματς, εφόσον επικρατήσουν ξανά εξασφαλίζουν μαθηματικά την πρώτη θέση. Ελαφρά υπέρ της Αγγλίας η παράδοση, με 12  νίκες έναντι 10 της Ισπανίας ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα. Σε επίπεδο απουσιών, οι βασικοί Στόουνς (στόπερ) και Χέντερσον (κεντρικός μέσος) δεν θα προσφέρουν από πλευράς Αγγλίας, απέναντι σε μία Ισπανία που επιχειρεί ανανέωση στο ρόστερ της. Στο ματς του πρώτου γύρου, Αγγλία – Ισπανία 1-2. Συγκριτικά με το εν λόγω ματς για την Ισπανία βρίσκονται εκτός κλήσεων οι Καρβαχάλ (δεξί μπακ) και Ισκο (μεσοεπιθετικός) και για την Αγγλία ο Ντέλε Αλι (μεσοεπιθετικός).

Ισπανία – Αγγλία με 140+ αγορές και 0% γκανιότα*

Γαλλία – Γερμανία: Αντίδραση εν μέσω απουσιών

Από βαριά ήττα στην Ολλανδία (3-0) προέρχεται η Γερμανία, αποτέλεσμα που την αναγκάζει στη σημερινή αναμέτρηση στη Γαλλία (16/10, 21:45) να ψάξει μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών ώστε να μείνει στη διεκδίκηση της πρώτης θέση του ομίλου. Συνολικά έχει αντιμετωπίσει 13 ματς τη Γαλλία ως φιλοξενούμενη και ο απολογισμός της είναι 9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 13 ήττες. Στον πρώτο γύρο, Γερμανία – Γαλλία 0-0, σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματά τους.

Η επιστροφή στις επιτυχίες στο σημερινό ματς είναι και το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο βασικός της τερματοφύλακας και της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ: «Δεν ξέρω αν κάθε παίκτης της ομάδας αισθάνεται ανασφαλής. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας μας. Πάντως ξεκαθαρίσαμε όλοι στον προπονητή μας πως είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Οταν χάνεις ένα παιχνίδι σαν και αυτό, ξέρεις ότι θα δεχθείς πολύ κριτική και αρνητικά σχόλια. Ομως όπως είδατε το παιχνίδι (με την Ολλανδία) θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά για εμάς».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιόακιμ Λεβ είχε τα αγωνιστικά προβλήματα να αυξάνονται, αφού νοκ-άουτ τέθηκε και ο Ζερόμ Μπόατεγκ, με τον κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν να τραυματίζεται στην αναμέτρηση με τους «οράνιε». Λόγω τραυματισμού, από την αποστολή της Γερμανίας έχουν αποκλειστεί και οι Κέβιν Τραπ (αναπλ. Τερματοφύλακας), Αντόνιο Ρούντιγκερ (συνήθως βασικός στόπερ), Λεόν Γκορέτσκα (συνήθως βασικός κεντρικός μέσος), Κάι Χάβερτζ (μέσος) και Μάρκο Ρόις (συνήθως βασικός επιθετικός).

Αλλαγές συγκριτικά με το τελευταίο χρονικά επίσημοι ματς (2-1 την Ολλανδία) υπάρχουν και στη Γαλλία, ουσιαστικά όμως από αυτές, μόνο του Ουμτιτί (στόπερ) μπορεί να χαρακτηριστεί ως απουσία βασικού.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις και συναρπαστικά ειδικά στοιχήματα για το Γαλία – Γερμανία, στη Novibet!

 

*Αφορά την επιλογή ”Νικητής αγώνα” πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια, με την ειδική ένδειξη.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ