el
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/02/2022

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αφήνουν πίσω τους τα προημιτελικά του Κυπέλλου τα οποία ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας -με διαφορετικό πρόσημο για την κάθε ομάδα- και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Οι στόχοι του κάθε συλλόγου είναι πλέον εντελώς διαφορετικοί, αλλά σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γόητρο και αυτό δεν μπορεί φυσικά να περάσει απαρατήρητο. Το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται λοιπόν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Ανάλυση & Παρουσίαση 13/02/2022

Οι «ερυθρόλευκοι» οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του νταμπλ, μετά και τα αποτελέσματα της περασμένης Τετάρτης στο Κύπελλο. Στον επαναληπτικό αγώνα με τον Παναιτωλικό και παρά την ήττα με 1-2 στο Αγρίνιο, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δείξει από τις προπονήσεις, ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει αρκετούς αναπληρωματικούς.

Άλλωστε ακολουθούν δύο παιχνίδια-φωτιά, με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και με την Αταλάντα για το Europa League. Ο Πορτογάλος είχε καταστήσει σαφές ότι τα δύο ματς που έπονται έχουν προτεραιότητα γι’ αυτό κι επέλεξε να αρχίσει τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Το έπραξε λοιπόν και έβαλε αρκετούς αναπληρωματικούς αλλά και νεοαποκτηθέντες. Ένας εξ αυτών, ο Φαντιγκά τον δικαίωσε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 6’ άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους γηπεδούχους. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεφτε, αφού το σχήμα δεν είχε ιδιαίτερη συνοχή κι αυτό φάνηκε.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των Πειραιωτών να φτιάξει και να ολοκληρώσει φάσεις κι άρχισε να γίνει όλο και πιο απειλητικός. Εν τέλει βρήκε το γκολ που ήθελε στο 85’ με τον Καρέλη. Ο Ολυμπιακός όμως δεν παράτησε το ματς πίεσε πολύ και με έκανε το 2-1 με τον Μασούρα στο 92’, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί εκμεταλλεύτηκε και το αριθμητικό του πλεονέκτημα -ο Παναιτωλικός έπαιζε με δέκα από το 89’- και στο 113’ και πάλι ο Μασούρας έκανε το τελικό 3-1.

 

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά στην ΑΕΚ. Για την ακρίβεια δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Η Ένωση είχε πολύ πιο δύσκολη αποστολή, αφού έπαιζε με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 0-0 στην Τούμπα. Στο πρώτο ματς ήταν άτυχη, αφού αν και καλύτερη δεν κατάφερε να κερδίσει. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο ματς του ΟΑΚΑ.

Η Ένωση ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Έπαιξε για το γκολ και το κυνήγησε, πέτυχε και δύο μάλιστα, αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν ορθώς ως οφσάιντ. Στο τέλος έδειξε ότι θα έπαιρνε αυτό που άξιζε από τη συνολική εικόνα, όταν στο 83’ ο Σιμόες έκανε το 1-0.

Όμως αυτό δεν έφτανε, αφού ο ΠΑΟΚ είχε αντίδραση και στο 95’ με τον Κούρτιτς και στο 97’ με τον Μίτριτσα, έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση. Οι άνθρωποι της Ένωσης δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εξέλιξη του αγώνα, αφού για ακόμη ένα παιχνίδι τον τελευταίο ενάμιση μήνα, είδαν την ομάδα τους να προηγείται, αλλά να χάνει στο τέλος τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

Είναι σαφές ότι ο Αργύρης Γιαννίκης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έκανε και πάλι λάθος στις αλλαγές του με τους Μίσελεν και Λε Ταλέκ αντί των Ρότα και Αραούχο και δέχεται πολύ έντονη κριτική. Πλέον όλα είναι ανοικτά για το μέλλον του, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν από τον Φεβρουάριο και πάλι εκτός στόχων.

 


 

Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Στατιστικά & Προϊστορία 13/02/2022

  • Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με εξαιρετική προϊστορία, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στο πιο μακρινό.
  • Σε σύνολο 62 αγώνων εντός έδρας από το 1959-60 και μετά, ο Ολυμπιακός έχει 36 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες.
  • Στο πιο κοντινό παρελθόν ειδικά, η πλάστιγγα γέρνει σε τρομερό βαθμό υπέρ των ερυθρολεύκων.
  • Ο Ολυμπιακός έχει πέντε συνεχόμενες νίκες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αν πάμε ακόμη πιο μακριά έχει σερί 15-0-2 στα τελευταία δεκαεπτά παιχνίδια.
  • Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καμία ισοπαλία. Η πιο πρόσφατη είναι τη σεζόν τον Μάρτιο του 2005, πριν από 16 χρόνια με 1-1.
  • Εκτός από τον Ολυμπιακό, όμως, και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τρομερή προϊστορία με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που έχει έρθει στην Ελλάδα είναι αήττητος με 8-3-0, ενώ μέσα στο Φάληρο έχει πέντε συνεχόμενες νίκες (5-0-0) με 14-1 γκολ στο ενεργητικό της.
  • Ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει πολύ μέσα στο γήπεδο του, αφού σε δέκα ματς έχει 4-6 Over/Under. Μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει 16-4 τέρματα.
  • Η ΑΕΚ από την άλλη έχει ένα Over εκτός έδρας με τον Άρη και νωρίτερα μετρούσε τέσσερα συνεχόμενα Under.
  • Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού παραμένει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με εννέα τέρματα, ενώ από την ΑΕΚ είναι ο Αραούχο με δέκα γκολ!
  • Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι στα πέντε τελευταία ματς του Ολυμπιακού, ο Μασούρας έχει τέσσερα γκολ με πιο πρόσφατα τα δύο κόντρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο.


Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Προγνωστικά 13/02/2022

Με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόκριση επί του Παναιτωλικού, ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.73

olympiakos aek1 novibet

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ βρίσκουν δίχτυα το τελευταίο διάστημα και περιμένουμε ότι θα το πράξουν και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Φάληρο.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΧΤΥΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟ GOAL ΣΤΗ NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90

 

Για όποιον μπορεί να ψάχνει μία διαφορετική επιλογή και λίγο πιο ανεβασμένη απόδοση έχει ενδιαφέρον η νίκη του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με το Over 1,5.

ΑΡΚΕΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ OVER 1.5, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10


Ολυμπιακός, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/02/2022

Δεδομένα είναι τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό, εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα στερηθεί σίγουρα των υπηρεσιών του τραυματία Γκάρι Ροντρίγκες κι αυτή θα είναι και η μοναδική απουσία.

olympiakos aek2 novibet

Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος αναμένεται φυσικά να επαναφέρει το βασικό σχήμα σε σχέση με τις πολλές αλλαγές που είχε στο Κύπελλο.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Εμβιλά, Αγκ. Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.


ΑΕΚ, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/02/2022

Αρκετά περισσότερα προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Αργύρης Γιαννίκης στην ΑΕΚ εν όψει του αγώνα στο Φάληρο. Σίγουρη είναι η απουσία του Μάνταλού, ο οποίος έχει υποστεί θλάση και θα λείψει για αρκετό διάστημα ακόμη, ενώ την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει πρόβλημα στους οπίσθιους μηριαίους και έμεινε εκτός αποστολής.

Δεν υπολογίζεται επίσης και ο Στάνκοβιτς, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τσιντώντας θα είναι εκ νέου κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης. Αντίθετα, το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία είναι ότι επιστρέφει ο Βράνιες, που τις τελευταίες δύο μέρες προπονήθηκε σε κανονικό ρυθμό.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ.

 


Διαβάστε ακόμα…

Η Novileague X έφτασε, πιο απλή και γενναιόδωρη από ποτέ!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ