el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναχαϊκή – Χανιά: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Σε ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την 6άδα και τα πλέι οφ ανόδου στη Superleague 2, η Παναχαϊκή υποδέχεται τα Χανιά (11/04, 14:45) και τον άνθρωπο που άρχισε ως προπονητής φέτος, Νίκο Παπαδόπουλο.

Στο βήμα παραπάνω, που είναι η άνοδος στη Super League 1, στόχευαν από την αρχή της σεζόν Παναχαϊκή και Χανιά.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και η μάχη για μία θέση στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας και τα πλέι οφ ανόδου (επιπλέον 5 αγωνιστικές) έχει κορυφωθεί, με τα Χανιά να βρίσκονται σε καλύτερη θέση και αγωνιστική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή.

ΣημαντικΟ ρΟλο στην αγωνιστικΗ Ανοδο των ΚρητικΩν Επαιξε και η πρΟσληψη του ΝΙκου ΠαπαδΟπουλου στην τεχνικΗ ηγεσΙα, με τον Ελληνα προπονητΗ να αντικαθιστΑ στις 25/2 τον ΑλΕκο ΒοσνιΑδη και να Εχει συνολικΟ απολογισΜΟ 8 νΙκες, 2 ισοπαλΙΕς και 1 ΗΤτα (στην πρεμιΕρα του).

Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα βρεθεί παράλληλα απέναντι στην πρώην ομάδα του, αφού με αυτόν άρχισε η Παναχαϊκή στη σεζόν, πριν αποφασιστεί η λύση της συνεργασίας τους στις 23/2.

Η ομάδα της Πάτρας έχει αλλάξει τρεις προπονητές στη διάρκεια της σεζόν και τέσσερις συνολικά φέτος (άρχισε προετοιμασία με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο) και εδώ και τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Χρήστος Καραπίτσος.

Παναχαϊκή – Χανιά: Προγνωστικά

Ακόμα μία σεζόν που η Παναχαϊκή παρουσιάζεται γενικά κατώτερη των περιστάσεων. Το ντεφορμάρισμα των Εργοτέλη, Διαγόρα και κάποιες δικές της νίκες της επέτρεψαν έστω και στο φινάλε της κανονικής περιόδου να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ και δεν θέλει να την αφήσει αναξιοποίητη.

Πρέπει πάντως να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει τουλάχιστον στην πιο πρόσφατη 10ετία. Να νικήσει τα Χανιά, κάτι που δεν κατάφερε στα 4 προηγούμενα εντός έδρας, με 1 ισοπαλία και 3 ήττες απολογισμό. Στο περσινό αντίστοιχο ματς τα Χανιά επικράτησαν 1-0.

Η παράδοση και η πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων δίνουν αγωνιστικά τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα της Κρήτης, κάτι που δεν αποτυπώνεται στις αποδόσεις, αφού ουσιαστικά φαίνεται να έχει μετρήσει περισσότερο η ανάγκη για το αποτέλεσμα από πλευράς Πατρινών.

Παναχαϊκή – Χανιά: Ανάλυση

panahaikichania_novibetgrΞεκάθαρο το αγωνιστικό πλάνο των Χανίων, σε αντίθεση με την Παναχαϊκή, η οποία δεν μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα, λόγω και των συνεχών αλλαγών στην τεχνική ηγεσία.

Στα τέσσερα ματς που βρίσκεται στον πάγκο ο Χρήστος Καραπίτσος υπάρχει μία βελτίωση ως προς τον τρόπο που κυκλοφορεί την μπάλα και δείχνει πιο μαχητική, είναι υπαρκτό όμως από την αρχή της σεζόν το πρόβλημα στην επίθεση, κυρίως εκτελεστικά και όχι τόσο δημιουργικά. Οι Χρήστος Γιούσης (μέσος) και Χρήστος Αραβίδης (επιθετικός) είναι δύο από τους παίκτες που στηρίζει πολλά για το επιθετικό κομμάτι.

Τα Χανιά από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Νίκος Παπαδόπουλος βελτιώθηκαν σημαντικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Έλληνας προπονητής ακολουθεί μία πιο συντηρητική προσέγγιση και εφόσον προηγηθεί η ομάδα στο σκορ κάνει κυρίως διαχείριση και παίζει στην κόντρα επίθεση. Κάτι που έχει λειτουργήσει άψογα τελευταία, με την ομάδα να διατηρεί το αήττητο εδώ και 8 ματς πρωταθλήματος χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες απολογισμό.

Παναχαϊκή Χανιά: Παρουσίαση & Στατιστικά

Το 2002-03 είναι η πιο πρόσφατη παρουσία της Παναχαϊκής σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ και στο διάστημα της απουσίας της από τη μεγάλη κατηγορία μετράει 10 συμμετοχές σε επίπεδο SL2 και 6 σε επίπεδο Football League, έχοντας περάσει και από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Από πέρσι τον Φεβρουάριο έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, με πρόεδρο και μεγαλομέτοχο τον Γιώργο Μπάρλο.

Xανιά και Κισσαμικός συγχωνεύτηκαν και προέκυψε μία ομάδα στην περιοχή. Από το περσινό πρωτάθλημα αγωνίζεται σαν Χανιά, πέρσι πήγε να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά δεν πρόλαβε εξαιτίας διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας (ήταν στην τρίτη θέση σε εκείνο το σημείο), κάτι που στοχεύει φέτος.

ΑπO τον ΜAρτιο του 2019 Eως τον ΜAρτιο του 2021 η ΠαναχαϊκH Eχει αλλAξει συνολικA 14 προπονητEς. ΑπO τις 18/3 στην τεχνική ηγεσIα βρIσκεται ο ΧρHστος ΚαραπIτσος (τρIτος προπονητHς φEτος).

15 γκολ έχει πετύχει συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα η Παναχαϊκή, έχοντας σημειώσει τα 11 από αυτά στην έδρα της. Ως φιλοξενούμενη δεν έχει σκοράρει εδώ και 8 αγωνιστικές.

Από τις 25/2 στην τεχνική ηγεσία των Χανίων (8-2-1 ο απολογισμός του) ο πρώην προπονητής της Παναχαϊκής, Νίκος Παπαδόπουλος. Αποχώρησε από τους Αχαιούς δύο μέρες νωρίτερα.

Με 8 γκολ παθητικό (4 εντός και 4 εκτός έδρας), τα Χανιά διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Διατηρούν το μηδέν παθητικό στα 8 πιο πρόσφατα ματς, ανεξαρτήτως έδρας.

Παναχαϊκή: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

panahaiki_novibetgrΑρκετά αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες η Παναχαϊκή. Νέο πρόβλημα εν όψει της αναμέτρησης στα Χανιά είναι ο Πάνος, με τον Ελληνα μπακ να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό που προηγήθηκε και τη συμμετοχή του να καθίσταται αμφίβολη.

Μουστακόπουλος (κεντρικός μέσος), Αποστολόπουλος (μπακ-χαφ), Μπρους (αμ. χαφ) και Πλιάτσικας (αμυντικός) απουσίασαν επίσης από το τελευταίο και δεν έχει ξεκαθαρίσει η συμμετοχή τους, με τον Αποστολόπουλο να έχει θεωρητικά και τις περισσότερες πιθανότητες να επανέλθει στη διάθεση του προπονητή του και κατά συνέπεια στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Κολοβούρης, Πάνος (Αποστολόπουλος), Πατάπης, Λαρέα (Πλιάτσικας), Σταμόπουλος – Μπρους (Μπελεζάκης), Ανάκογλου – Μπάτροβιτς, Γιούσης, Αραβίδης – Κουσκουνάς.

Χανιά: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

hania_novibetgrΔύο επιστροφές παικτών για τον Νίκο Παπαδόπουλο συγκριτικά με το τελευταίο χρονικά και τη νίκη 1-0 στην Ιεράπετρα.

Πλέγας (κεντρικός μέσος) και Μασένα (ακραίος επιθετικός) τίθενται εκ νέου στη διάθεσή του και εκτός απροόπτου θα βρεθούν ξανά στο αρχικό σχήμα στην αναμέτρηση της Πάτρας και στο 4-2-3-1 (μετατρέπεται σε 4-3-3) που εφαρμόζει ο Έλληνας προπονητής, έχοντας δώσει μεταξύ άλλων ευκαιρία στον Νίκολιτς (δεξί μπακ, δανεικός από Ολυμπιακό) να δείξει την αξία του τις τελευταίες εβδομάδες και τον νεαρό να τον έχει δικαιώσει.

Μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες παικτών στους Κρητικούς, έχουν πάψει να επηρεάζουν τη φόρμα τους. Κυριότερη του κεντρικού μέσου Ρέντζα (12 συμμετοχές φέτος).

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Κουτζοβασίλης – Νίκολιτς, Σωτηράκος, Γρομιτσάρης, Καμαρά – Πλέγας, Ανδρέου – Καρλίνιος, Δημητριάδης, Μασένα – Διαμαντόπουλος.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ