el
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 27/02/2022

Το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την προτελευταία πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι από κάθε άποψη, είτε για βαθμολογικούς σκοπούς, είτε για το γόητρο, είτε ακόμη κι εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων στα play offs της Super League.

Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη στα φετινά ντέρμπι, καθώς δεν έχουν κερδίσει κανένα μέχρι στιγμής από τους αγώνες με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στον ΠΑΣ και στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία εν όψει των play offs.

Με εκατοντάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στην «Απ. Νικολαΐδης» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 27/02/2022

Αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας φέτος, είναι κάπως ανεξήγητο. Η μεταστροφή στην απόδοσή των «πρασίνων» μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας παιχνίδια είναι άξια αναφοράς. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο μέσα στη Λεωφόρο. Δομημένος σωστά, με ποδόσφαιρο κατοχής, ευκαιρίες και αρκετές προϋποθέσεις για γκολ και ενίοτε θέαμα. Αυτά μέσα στην έδρα του.

Το τελευταίο διάστημα έχει βελτιώσει κάπως την εικόνα του, εκτός έδρας, αλλά τα αποτελέσματα αδυνατούν να έρθουν. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα, που οι «πράσινοι» κρατούσαν στο χέρι τους ένα καλό αποτέλεσμα και υποχρεώθηκαν σε ήττα και μάλιστα στα τελευταία λεπτά.

Κόντρα στον Παναιτωλικό δεν ήταν αυτό το θέμα πάντως, αφού το τελικό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων διαμορφώθηκε από νωρίς. Το «τριφύλλι» είχε και πάλι καλή εικόνα. Έλεγξε τον αγώνα, έκανε ευκαιρίες, σκόραρε μάλιστα με τον Σάρλια αλλά το γκολ ακυρώθηκε -οι «πράσινοι» πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα- ενώ έχασε και πέναλτι. Ο Γιοβάνοβιτς έλεγε μετά το ματς ότι «είναι απίστευτος ο τρόπος που χάνουμε τα ματς» και ουσιαστικά δεν έχει άδικο.

Τώρα όμως ακολουθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς θα ψάξουν την πρώτη νίκη τους στα φετινά ντέρμπι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία, αφού έχουν μία ήττα από την ΑΕΚ, μία ήττα και μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ. Τυπικά δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη τη συμμετοχή τους στα play off και η νίκη στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους» θεωρείται μονόδρομος για την ομάδα του «τριφυλλιού».

Η Ένωση από την άλλη είναι ακόμη μία ομάδα με τρομερά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου έδωσε οκτώ παιχνίδια. Έξι για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο και κατάφερε να πάρει μόλις δύο νίκες, μία ισοπαλία, ενώ είχε πέντε ήττες. Αυτό είχε ως συνέπεια να μείνει εκτός από το Κύπελλο (αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ) και να χάσει ουσιαστικά κάθε ελπίδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η διαφορά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό είναι στους 17 βαθμούς.

 

Τα άσχημα αποτελέσματα έχουν προκαλέσει άσχημο κλίμα στο σύλλογο. Παρά το γεγονός ότι -επίσημα- δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα αποχωρήσει ο Αργύρης Γιαννίκης και η διοίκηση αναζητά ήδη τον επόμενο τεχνικό. Διακαής πόθος είναι ο Φερνάντο Σάντος, όμως στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα. Έτσι η προσοχή έχει στραφεί στα τελευταία παιχνίδια, τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και των play off, ώστε να πάρει η ομάδα την καλύτερη δυνατή θέση και φυσικά το εισιτήριο για τις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα -αν και υπάρχουν ξεκάθαρα παράπονα για τη διαιτησία- η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες. Καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση έπαιξε ο Αργύρης Γιαννίκης με τις αλλαγές του και την αλλαγή του Μάνταλου. Ο αρχηγός της Ένωσης άνοιξε το σκορ δύο λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εκτέλεσε και το κόρνερ με το οποίο ο Ανσαριφάρντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 27/02/2022

  • Εξήντα εννέα (69) αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα (Α’ Εθνικής) και οι «πράσινοι» έχουν τη μερίδα του… λέοντος στην έδρα τους
  • Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός έχει 30 νίκες, 28 ισοπαλίες και 11 ήττες.
  • Αυτά όσον αφορά την κανονική διάρκεια. Στα play off που υπάρχουν από τη σεζόν 2007-08 έχουν γίνει οκτώ αναμετρήσεις, στις οποία ο Παναθηναϊκός έχει 4 νίκες, η ΑΕΚ έχει 2 επικρατήσεις και 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
  • Όσον αφορά την κανονική διάρκεια, η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από την έδρα του Παναθηναϊκού ήταν στις 23 Οκτωβρίου 2006, δηλαδή πριν από 15 χρόνια με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ.
  • Για να βρούμε όμως την τελευταία επικράτηση στο «Απ. Νικολαΐδης» θα πάμε ακόμη πιο πίσω και στο 7 Μαΐου 2001 (0-1), δηλαδή πριν από 21 χρόνια.
  • Για την κανονική διάρκεια, οι «πράσινοι» μετρούν δώδεκα ματς αήττητοι, με 5 νίκες και 7 ισοπαλίες.
  • Στα play off όμως η Ένωση έχει δύο συνεχόμενες νίκες στη Λεωφόρο το 2020 (1-3) και το 2021 (0-1).
  • Σε σύνολο 12 αγώνων στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός έχει 4 Over και 8 Under.
  • Το παράδοξο είναι ότι τα πρώτα πέντε ματς είχε 4 Over και μόλις 1 Under, ενώ στη συνέχεια μετράει 7 συνεχόμενα ματς, όπου έχει κάτω από τρία γκολ, δηλαδή Under.
  • Από τα 12 εντός παιχνίδια, οι «πράσινοι» ήταν πίσω σκορ στο ημίχρονο, μόνο σε ένα, από τον ΠΑΟΚ, το οποίο το έχασαν κιόλας. Στα υπόλοιπα 11 νικούσαν στα 6 και ήταν ισόπαλοι στα υπόλοιπα πέντε.
  • Η ΑΕΚ έχει πέντε Under στα τελευταία έξι εκτός έδρας και μάλιστα στο παιχνίδι που έληξε Over, δέχθηκε το γκολ από τον Άρη στο 95’!
  • Επίσης τα έξι από τα επτά τελευταία ματς στη Λεωφόρο, για την κανονική περίοδο, ήταν Under.

pao aek2 novibet

 


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά 27/02/2022

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη στα ντέρμπι κι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία του να την κατακτήσει, πριν αρχίσουν τα play off. Είναι γεγονός ότι παρουσιάζεται πολύ καλύτερος στην έδρα του, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που μακριά από το ΟΑΚΑ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50

Λίγα γκολ βλέπουμε να μπαίνουν στα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, τόσο στου Παναθηναϊκού εντός έδρας όσο και στης ΑΕΚ εκτός έδρας, ενώ Under ήταν και τα έξι από τα τελευταία επτά μεταξύ τους ματς.

ΤΟ UNDER 2,5 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.72

Περιμένουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει πολύ πιο δυνατά στο ματς και θα ψάξει από νωρίς το γκολ για να αποκτήσει και ψυχολογία.

ΣΤΗ NOVIBET ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 27/02/2022

Δε λείπουν τα προβλήματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν όψει του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Σέρβος τεχνικός θα περιμένει τον Βιγιαφάνες, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και τις τελευταίες μέρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η κατάσταση του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Επίσης, εξαιρετικά δύσκολη θα είναι και η συμμετοχή του Μαουρίτσιο. Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε ατομικό σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και έχει μικρές πιθανότητες να είναι στην αποστολή. Εκτός είναι οι Λούντκβιστ και Μακέντα, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης – Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Γκατσίνοβιτς – Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος.

pao aek4 novibet


ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 27/02/2022

Το βασικό θέμα που απασχολεί τον Αργύρη Γιαννίκη εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ο τραυματισμός του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε ενοχλήσεις στις αρχές της εβδομάδας, αλλά στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό του.

Οι πιθανότητες να προλάβει είναι υπέρ του και όλα δείχνουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο αρχικό σχήμα. Σίγουρα εκτός είναι ο Στάνκοβιτς, που παραμένει τραυματίας και κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Τσιντώντας.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώντας – Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Σιμόες – Γκαρσία, Μάνταλος, Άμραμπατ – Ανσαριφάρντ.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ