el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 19/08/2021

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, τόσο για τον ίδιο όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καλείται να κάνει το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κροατική Ριέκα (19/08, 21:00).

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη στις 26/08 και η ομάδα του Λουτσέσκου δεν θέλει να παίξει με τη φωτιά.

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Ανάλυση & Παρουσίαση 19/08/2021

Ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του στον επαναληπτικό με τη Μποέμιανς, επικράτησε 2-0 στην Τούμπα και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Τη δυναμική της έδρας θέλει να αξιοποιήσει και στην πρώτη αναμέτρηση με την Ριέκα ώστε να αποκτήσει προβάδισμα για τον επαναληπτικό και να θέσει τις βάσεις για να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία. Σε αντίθεση με το Γιουρόπα Λιγκ, σε αυτή τη διοργάνωση, όποιος μείνει εκτός πλέι οφ, πηγαίνει… σπίτι του. Χωρίς τον Νέλσον Ολιβέιρα, που έμεινε εκτός Ευρωπαϊκής λίστας λόγω τραυματισμού θα παίξει ο «δικέφαλος» του Βορρά. Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο Ντάγκλας Αουγκούστο.

Για πέμπτη φορά και δεύτερη σερί, στοχεύει να βρεθεί σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ριέκα. Πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Κροατίας (πίσω από Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Οσιγιεκ) και άρχισε όπως και οι Θεσσαλονικείς, τις υποχρεώσεις της στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Ο Αντόνιο Τσόλακ, τον οποίο απέκτησε πέρσι ο ΠΑΟΚ (είναι δανεικός στη Μάλμε) είναι το πρόσωπο που ενώνει τις δύο ομάδες ενώ στη τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο Γκόραν Τόμιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί για λίγους μήνες στην ΑΕΚ την περίοδο 1997-98 (ως δανεικός από τη Βιτσέντζα).


 

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Προγνωστικά 19/08/2021

Γα 12η φορά, ο ΠΑΟΚ θέλει να συμμετάσχει σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η πρόκριση από τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους. Η ελληνική ομάδα διατηρεί λόγω ποιότητας το προβάδισμα τόσο για τη νίκη στην Τούμπα απέναντι στην Ριέκα, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό αποτυπώνεται και στις αποδόσεις.

Στο 1.78 προσφέρεται ο άσος του ΠΑΟΚ με μηδενική γκανιότα* στη novibet 

Στην Ριέκα έχουν προκύψει αρκετά αγωνιστικά θέματα εν όψει του πρώτου αγώνα, ενώ οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα.

Με δεδομένο πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ , Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει ζητήσει σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους παίκτες σκορ πρόκρισης, θα πρέπει να περιμένουμε από την ελληνική ομάδα να επιτεθεί από νωρίς.

O ΑΣΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ OVER 1.5 ΓΚΟΛ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ COMBO BETS ΤΗΣ ΝΟvΙΒΕΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10


 

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Ανάλυση 19/08/2021

Μία πολύ σημαντική απουσία προέκυψε στον ΠΑΟΚ και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού τραυματίστηκε και θα μείνει αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης ο Νέλσον Ολιβέιρα. Τη θέση του Πορτογάλου, που αποκτήθηκε (και ήταν στα πρώτα ματς) για βασικός, θα καλύψει ο Κάρολ Σβιντέρφσκι.

Ως γνωστόν, αποχώρησε παραμονές της αναμέτρησης με την Μποέμιανς ο Χρήστος Τζόλης (στη Νόριτς) ενώ δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Ρουμάνου προπονητή ο Αμρ Ουάρντα. Σε ότι αφορά τώρα τις επιστροφές παικτών, μετά τον Χοσέ Κρέσπο, έτοιμος είναι και ο Ντάγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος δηλώθηκε μάλιστα και στην Ευρωπαϊκή λίστα για τις αναμετρήσεις με τους Κροάτες.

Αρκετά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα για την Ριέκα, η οποία προέρχεται από την πρώτη φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα συνολικά), από την Οσιγιεκ, εκτός έδρας (1-0), σε μία αναμέτρηση που δεν έγιναν πολλές αλλαγές στην 11άδα.

Οι απουσίες των Λάμπροβιτς (τερμ.), Ντρμπιτς (φορ), Μούριτς (εξτρέμ) είναι αυτές που καλείται να βρει λύση ο Γκόραν Τόμιτς για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.


 

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Παρουσίαση και Στατιστικά 19/08/2021

  • Τις 34 συμμετοχές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συμπληρώσει ο Αντελίνο Βιειρίνια. Ισοφαρίζει στην έκτη θέση τον Λίνο και προσπερνά τους Παναγιώτη Γλύκο και Γιώργο Κούδα. Με 8 γκολ, ο Πορτογάλος είναι και ο πέμπτος σκόρερ της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης (μαζί με Σαράφη, Πρίγιοβιτς), πίσω από Αθανασιάδη (20), Σαλπιγγίδη (14), Μακ (11) και Γιασουμή (9).
  • Εχουν καταλογιστεί συνολικά 58 πέναλτι σε αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης. Εχει 25 κερδισμένα (σκόραρε στα 14) ενώ παραχώρησε πέναλτι σε 33 περιπτώσεις (δέχθηκε γκολ στα 30).
  • Στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η Ριέκα δέχεται τουλάχιστον από 1 γκολ. Ο απολογισμός της σε αυτό το διάστημα: 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα. Εχει σκοράρει τουλάχιστον από 2 γκολ στα 5 από τα 8 φετινά ματς.
  • Τρίτη ομάδα από την Κροατία που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, μετά τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2010-11, νίκησε 1-0 εκτός και 1-0 εκτός) και τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (2015-16,  ηττήθηκε 2-1 εκτός, νίκησε 6-0 εντός).

 

ΠΑΟΚ: Απουσίες & Ενδεκάδα 19/08/2021

Η είσοδος του Σβιντέφσκι, αντί του Ολιβέιρα, αναμένεται να είναι η μοναδική αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση με τη Ριέκα, συγκριτικά με τον αγώνα που προηγήθηκε και την επικράτηση επί της Μποέμιανς. Διαθέσιμος και ο Ντάγκλας Αουγκούστο, που επίσης διεκδικεί θέση.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Σοάρες, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνα – Σβαμπ, Κούρτιτς – Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί – Σβιντέρφσκι.

Ριέκα: Απουσίες & Ενδεκάδα 19/08/2021

Λύσεις σε δύο σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα καλείται να βρει ο Γκόραν Τόμιτς και στις θέσεις  του βασικού τερματοφύλακα (Λάμπροβιτς) και του ηγετικού επιθετικού (Ντρμιτς). Ο πρώτος απουσίαζε και από την αναμέτρηση που προηγήθηκε. Εκτός πλάνων και ο εξίσου βασικός, Σμόλιτς (μπακ, στόπερ).

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Πρσκάλο – Τόμετσαβ, Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Βελκόφσκι – Πάβισιτς, Τσερίν – Λίμπερ, Ισα, Αμπεμ – Ομπρεγκόν.

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ