el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παρί Σ.Ζ. – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28-04-2021

Μία εκ των Παρί Ζεν Ζερμέν ή Μάντσεστερ Σίτι θα συνεχίσει να «μεγαλώνει» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τις δυο τους να τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ της Μ. Τετάρτης (28/04, 22:00) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 4 Μαΐου ο επαναληπτικός, στο Μάντσεστερ.

Η καθιέρωση σε εγχώριο επίπεδο έχει έρθει εδώ και χρόνια για Παρί Ζεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι σε Γαλλία και Αγγλία αντίστοιχα. Αυτό που λείπει όμως και από τις δύο, είναι να θεωρηθούν και ως μεγάλες δυνάμεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε πέρσι να συμμετάσχει για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της σε έναν τελικό, δεν είχε όμως τις λύσεις απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και ουσιαστικά ηττήθηκε εύκολα. Η πρώτη φορά ήταν το 1994-95, όταν και αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Μίλαν.

Φέτος οι Γάλλοι πήραν την άτυπη ρεβάνς από τους Βαυαρούς για τον περσινό χαμένο τελικό, αποκλείοντάς τους στα προημιτελικά (νίκη 3-1 εκτός έδρας, ήττα 1-0 εντός) και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν πως μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της βρίσκεται σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι (είχε ηττηθεί από τη μετέπειτα τροπαιούχο Ρεάλ Μαδρίτης το 2015-16), η πορεία της οποίας την τελευταία 3ετία σταματούσε στους «8». Φέτος ξεπέρασε σε αυτή τη φάση το «εμπόδιο» της Ντόρτμουντ με δύο νίκες (αμφότερες 2-1).

Παρί Ζεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά 28-04-2021

Σε τρεις αναμετρήσεις κατά το παρελθόν με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν νίκησε: δύο ισοπαλίες και μία ήττα ο απολογισμός της.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας δυσκολεύονται απέναντι σε αγγλικές ομάδες (7 νίκες, 8 ισοπαλίες, 8 ήττες συνολικά), τη στιγμή που συμβαίνει το αντίθετο με τη Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3 απέναντι σε Γάλλους), η οποία παράλληλα παραμένει αήττητη ως φιλοξενούμενη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Απρίλιο του 2019 (7 νίκες και 2 ισοπαλίες έκτοτε).

Η παράδοση και οι εκτός έδρας επιδόσεις της Σίτι στη διοργάνωση είναι και οι τομείς που έχουν μετρήσει περισσότερο στις αποδόσεις, με τους «σίτιζενς» να προσφέρονται σε τιμές φαβορί.

Λόγω της επιθετικής ικανότητας και των δύο, μοιάζει παράλληλα πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύμφωνα με τις αποδόσεις να σκοράρουν και οι δύο αλλά και το να σημειωθούν περισσότερα από 2.5 γκολ.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: Ανάλυση 28-04-2021

Μέσα σε όλους τους στόχους (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ) παραμένει στο φινάλε της σεζόν η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία προέρχεται από ένα σερί τριών νικών (8 νίκες, 2 ισοπαλίες στα 10 τελευταία) με πιο πρόσφατη την εκτός έδρας νίκη επί της Ρεν (3-1). Εχει προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου και φυσικά βρίσκεται στους κορυφαίους 4 της Ευρώπης.

Από τις αρχές του έτους στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, με τον 49χρονο Αργεντινό να έχει αγωνιστεί και σαν παίκτης της Παρί την τριετία 2000-03.

Από την τέταρτη σερί κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του όγδοου συνολικά, ισοφαρίζοντας στην πρώτη θέση τη Λίβερπουλ, προέρχεται η Μάντσεστερ Σίτι.

Ηταν ο 9ος τίτλος που κατακτά υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, στην πέμπτη του σεζόν στην ομάδα. Στο Κύπελλο η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο +10 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: Παρουσίαση & Στατιστικά 28-04-2021

Το 2008 για το Γιουρόπα Λιγκ και με ένα ματς να παίζεται μεταξύ τους στον όμιλο, είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ στο Μάντσεστερ. Το 2015-16 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου προκρίθηκε η Σίτι (2-2 εκτός έδρας, 1-0 εντός).

Τουλάχιστον από 3 γκολ σημειώνει στα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης η Παρί Σεν Ζερμέν. Το ματς στο διάστημα αυτό που έμεινε στο μηδέν ήταν απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (0-1) στον επαναληπτικό για τα προημιτελικά, έχοντας μεταξύ άλλων 3 δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΜAντσεστερ ΣIτι δEχΘΗΚΕ πρΩτη γκολ στα 4 απΟ τα 5 τελευταΙα ματς για Ολες τις διοργανΩσεις. Το τελευταΙο χρονικΑ ματς (1-0 την ΤΟτεναμ για το Λιγκ Καπ) Ηταν το μοναδικΟ στο διΑστημα αυτΟ που προηγΗθηκε στο σκορ.

Εξι γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς στη διοργάνωση έχει σημειώσει από πλευράς Παρί Σεν Ζερμέν ο Κιλιάν Μπαπέ. Με 8 γκολ συνολικά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ είναι δεύτερος σκόρερ, έχοντας δύο λιγότερα από τον Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ.

Τρεις προκρίσεις και τέσσερις αποκλεισμοί για την Παρί Σεν Ζερμέν σε νοκ-άουτ φάση απέναντι σε Αγγλους. Μία πρόκριση και δύο αποκλεισμοί ο αντίστοιχος απολογισμός της Μάντσεστερ Σίτι με Γάλλους.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28-04-2021

Η συμμετοχή του στόπερ Μαρκίνιος στο αρχικό σχήμα είναι ουσιαστικά η μοναδική αμφιβολία για τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο αρχηγός των Παριζιάνων κάνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι έτοιμος για τον κρίσιμο ημιτελικό ενώ πλην αυτού, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Μπερνάτ να παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού.

Εφόσον δεν προλάβει ο Βραζιλιάνος, τη θέση του στο αρχικό σχήμα και στο κέντρο άμυνας ενδέχεται να πάρει ένας εκ των Κέρερ ή Ντανίλο Περέιρα, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες.

Την περιμένουμε σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Μπαπέ στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Ντι Μαρία, Νεϊμάρ και Βεράτι.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Νάβας – Φλορένζι, Μαρκίνιος (Ντανίλο), Κιμπέμπε, Ντιαλό – Γκέιγ, Παρέδες – Ντι Μαρία, Βεράτι, Νεϊμάρ – Μπαπέ.

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28-04-2021

Με τον Στόουνς (στόπερ) να επιστρέφει στη διάθεσή του και τα αγωνιστικά προβλήματα να μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό, καταστρώνει τα πλάνα του στη Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός παίζει συνήθως με τέσσερις στην άμυνα και διάταξη 4-2-3-1.

Ο φορμαρισμένος Φιλ Φόντεν μοιάζει ως ο επικρατέστερος να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Γκάμπριελ Ζεσούς ενώ με τις ίδιες πιθανότητες παίζει και ο Μπερνάντο Σίλβα, ο οποίος ίσως τελικά έχει αυτός τον ρόλο του ψευτοεννιαριού και ο Φόντεν μετατοπιστεί στα άκρα της επίθεσης.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Εντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο – Ρόδρι, Γκιντογκάν – Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα – Φόντεν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ