el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ρόμα – Λέστερ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 05/05/2022

Με το μυαλό στον τελικό του Conference League θα παραταχθούν στο «Ολίμπικο», η Ρόμα και η Λέστερ (05/05, 22:00) στον επαναληπτικό ημιτελικό των δύο ομάδων. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς οι οποίοι θα ξεκαθαρίσουν στη Ρώμη.

Η Ρόμα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φέτος είναι αήττητη μέσα στη Ρώμη με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια. Η Λέστερ θέλει μόνο νίκη και πρόκριση στον τελικό, για να κλείσει την ονειρική φετινή της σεζόν.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Ολίμπικο» ανάμεσα στη Ρόμα και στη Λέστερ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Ρόμα – Λέστερ: Ανάλυση & Παρουσίαση 05/05/2022

Η Ρόμα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Η ευκαιρία να βρεθεί σε ένα ευρωπαϊκό τελικό και να διεκδικήσει ένα τρόπαιο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Άλλωστε έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχη θέση. Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό.

Βέβαια για να φτάσει στον τελικό πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέστερ, κάτι που όπως φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Η αναμέτρηση στο «King Power» ήταν σε γενικές γραμμές αμφίρροπη και η κάθε ομάδα είχε το δικό της κομμάτι που υπερίσχυσε.

Αρχικά ήταν η Ρόμα που μπήκε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά στο γήπεδο. Μόλις στην πρώτη καλή φάση που έφτιαξαν οι Ρωμαίοι στο 15’ κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Ζαλένσκι βγήκε ωραία από αριστερά, έκανε την κάθετη για τον Πελεγκρίνι κι αυτός πέτυχε το 0-1.

Η συνέχεια ανήκε στη Λέστερ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλωστε κι άλλα περιθώρια να περιμένουν. Έπρεπε να βγουν μπροστά για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Αλλιώς δε θα είχαν κανένα λόγο να ελπίζουν για πρόκριση στον τελικό.

Εν τέλει η επιμονή τους επιβραβεύτηκε στο 67’, χάρη στο αυτογκόλ του Μαντσίνι, από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μπαρνς. Μετά το 1-1 και μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι έγινε πιο ανοικτό. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο «Ολίμπικο». Οι γηπεδούχοι έχουν αρκετά καλή εικόνα στα εντός έδρας παιχνίδια της διοργάνωσης και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Η Ρόμα έχει δώσει έξι εντός έδρας παιχνίδια μέχρι τώρα στη διοργάνωση και είναι αήττητη. Μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η Λέστερ έχει ήδη πάρει δύο προκρίσεις με εκτός έδρας νίκες στο θεσμό και θα προσπαθήσει να τριτώσει το καλό. Άλλωστε με δεδομένο ότι δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, όποια ομάδα θέλει να προκριθεί, θα πρέπει να κερδίσει. Δεν της φτάνει η ισοπαλία.

Όσον αφορά τις εγχώριες αναμετρήσεις, η Ρόμα άφησε δύο βαθμούς την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με την Μπολόνια. Οι «τζιαλορόσι» υποδέχθηκαν τους «ροσομπλού» και ήθελαν τη νίκη, ώστε να μείνουν μέσα στην πρώτη εξάδα.

Σε γενικές γραμμές έπιασαν καλή απόδοση και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ και να πάρουν τη νίκη. Ωστόσο ήταν προφανές ότι είχαν το μυαλό τους στον επαναληπτικό με τη Λέστερ. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού δεν είχαν καθαρή σκέψη και σωστά τελειώματα.

Η Λέστερ είχε πολύ πιο δύσκολη αποστολή, καθότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τότεναμ. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής μεταξύ των δύο αντιπάλων και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Αρχικά ήταν η Λέστερ αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο φάσεις εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντίπαλων αμυντικών. Ωστόσο, δε σκόραρε και η Τότεναμ αντέδρασε.

Άνοιξε το σκορ με τον Κέιν, ενώ ο Σον πέτυχε ακόμη δύο τέρματα για να γράφει το 3-0 στον πίνακα. Το μοναδικό που κατάφερε η Λέστερ, ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με ωραίο σουτ του Ιχεανάτσο έξω από την περιοχή.

Πλέον οι δύο ομάδες δίνουν τον αγώνα της χρονιάς και πρέπει να κερδίσουν για να πάρουν την πρόκριση. Ένα κοινό στοιχείο που έχουν είναι ότι και οι δύο αγνοούν τη νίκη από τις 14 Απριλίου. Μάλιστα η τελευταία τους νίκη ήταν για το Conference League. Η Ρόμα νίκησε εντός 4-0 την Μπόντο Γκλιμτ και η Λέστερ 2-1 εκτός έδρας την Αϊντχόφεν.


Ρόμα – Λέστερ: Στατιστικά & Προϊστορία 05/05/2022

  • Το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Η Ρόμα προηγήθηκε στο 15’ με τον Πελεγκρίνι και η Λέστερ ισοφάρισε στο 67’ αυτογκόλ του Μαντσίνι.
  • Η διαδρομή της Λέστερ είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για το σύλλογο, αφού δεν έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά από τα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
  • Αντίθετα, η Ρόμα έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Έχει φτάσει δύο φορές σε τελικό διοργάνωσης, αλλά δεν έχει κατακτήσει κανένα εξ αυτών.
  • Ο πρώτος ήταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1984, όταν ηττήθηκε 4-2 στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ (1-1 κ.α.) και ο δεύτερος ήταν το 1991 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA. Τότε ηττήθηκε 2-1 από την Ίντερ.
  • Η Ρόμα έχει επίσης πολύ καλή παράδοση κόντρα στις αγγλικές ομάδες. Συνολικά έχει δώσει 20 εντός έδρας αγώνες, στους οποίους μετράει 12 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες (12-4-4). Επίσης έχει έξι νίκες στα επτά πιο πρόσφατα ματς.
  • Η Λέστερ από την άλλη δεν είχε αντιμετωπίσει ιταλική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μέχρι φέτος, όπου έδωσε δύο ματς με τη Νάπολι στον όμιλο του Europa League.
  • Το πρώτο ματς στην Αγγλία έμεινε στο 2-2, ενώ στην Ιταλία, η Λέστερ ηττήθηκε 2-3.
  • Και οι δύο ομάδες αγνοούν τη νίκη από τις 14 Απριλίου. Η Ρόμα είχε νικήσει την Μπόντο Γκλιμτ με 4-0 και η Λέστερ εκτός έδρας την Αϊντχόφεν με 2-1. Έκτοτε δεν έχουν νικήσει. Η Ρόμα έχει 0-3-1 και η Λέστερ έχει 0-3-2.
  • Και οι δύο ομάδες έχουν τρία Under στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

roma leicester2 novibet


Ρόμα – Λέστερ: Προγνωστικά 05/05/2022

Η Ρόμα βγάζει πολύ μεγάλη δυναμική στην έδρα της. Είναι ισχυρή και έχει παραμείνει αήττητη με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι ματς. Λογικά θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.

Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΣΤΕΡ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15

Μπορεί και οι δύο ομάδες να έχουν αρκετά Under στα τελευταία τους παιχνίδια, όμως περιμένουμε ένα ματς, όπου και οι δύο θα κυνηγήσουν το γκολ. Άλλωστε δεν μπορούν να μείνουν πίσω και να κλειστούν για να προστατεύσουν κάποιο αποτέλεσμα. Λογικά θα πάμε στο Over 2.5

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ OVER 2.5 ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.06

Τέλος, πάμε και σε ένα Combo Bet για μεγαλύτερη απόδοση. Βάσει της έως τώρα εικόνας και όσον περιμένουμε να δούμε μέσα στο γήπεδο από τις δύο ομάδες, είναι εξαιρετική επιλογή το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και Over 2.5

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ COMBO BET ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ OVER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.30


Ρόμα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/05/2022

Ένα σημαντικό πρόβλημα θα έχει ο Ζοσέ Μουρίνιο για τον επαναληπτικό με τη Λέστερ. Ο έμπειρος προπονητής θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μικιταριάν, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στον πρώτο αγώνα.

Ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός είναι εκτός αποστολής και φυσικά δεν υπολογίζεται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ρουί Πατρίτσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ – Κάρσντορπ, Κριστάντε, Σέρζιο Ολιβέιρα, Ζαλένσκι, Πελεγκρίνι – Τζανιόλο, Έιμπραχαμ.

roma leicester4 novibet


Λέστερ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/05/2022

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Λέστερ για το μεγάλο επαναληπτικό στη Ρώμη. Ο Ρότζερς δεν έχει σημαντικές απουσίες και θα καταστρώσει χωρίς ανησυχία τα πλάνα του.

Ο αμυντικός Μπέρτραντ και ο μέσος Εντιτί δεν επηρεάζουν άμεσα τα πλάνα του Βορειοιρλανδού προπονητή. Οι Μάντισον και Ντούσμπερι-Χολ έμειναν εκτός αποστολής με την Τότεναμ για να ξεκουραστούν και αναμένεται να είναι εκ νέου διαθέσιμοι για το ματς στη Ρώμη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σμάιχελ – Ρικάρντο Περέιρα, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε – Μάντισον, Τίλεμανς, Ντούσμπερι-Χολ – Λούκμαν, Μπαρνς, Βάρντι.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ