el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 03/05/2022

Ο πρώτος φιναλίστ του τελικού του Champions League αναμένεται να προκύψει την Τρίτη (03/05, 22:00), μετά τον επαναληπτικό της Βιγιαρεάλ με τη Λίβερπουλ. Το παιχνίδι στο «Θεράμικα» θα μας δώσει την πρώτη ομάδα που θα προκριθεί και θα περιμένει μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Λίβερπουλ είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα της στον πρώτο αγώνα. Επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ και έχει πλέον το προβάδισμα. Η ισπανική ομάδα έχει πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά της, αν θέλει να πετάξει έξω τους «κόκκινους».

Να θυμίσουμε ότι δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Η Βιγιαρεάλ θέλει νίκη με τρία γκολ διαφορά για να προκριθεί, ενώ σε οποιαδήποτε επικράτησε μέχρι δύο γκολ, στέλνει το ματς στην παράταση.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Θεράμικα» ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και στη Λίβερπουλ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ: Ανάλυση & Παρουσίαση 03/05/2022

Ακόμη και πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα, ήταν ξεκάθαρο, ότι η Λίβερπουλ είχε τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Από την κλήρωση κιόλας, ο ένας ημιτελικός του φετινού Champions League είχε ξεκάθαρο φαβορί.

Στη διάρκεια της αναμέτρησης, αυτό γινόταν όλο και πιο πολύ κατανοητό. Η Λίβερπουλ ήταν, τουλάχιστον, μία καλή κλάση ανώτερη από τη Βιγιαρεάλ. Από την αρχή της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ» πήρε τα ηνία. Πίεσε πολύ τους φιλοξενούμενους και ουσιαστικά δεν τους έδωσε κανένα περιθώριο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε παρατηρήσει πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού της ισπανικής ομάδας. Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να αφήσει εκτός διοργάνωσης τη Γιουβέντους και την Μπάγερν και ο Γερμανός τεχνικός δεν ήταν διατεθειμένος να την υποτιμήσει.

Η Λίβερπουλ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια. Δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στο «κίτρινο υποβρύχιο» να ελπίζει και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (στο 53’ με αυτογκόλ του Εστουπινιάν και στο 55’ με τον Μανέ), κλείδωσε τη νίκη.

Μάλιστα αν οι γηπεδούχοι ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική ενέργεια, ήταν πολύ πιθανό να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα. Αυτό θα τους έδινε ακόμη μεγαλύτερη άνεση εν όψει της ρεβάνς, όμως δεν κατέστη εφικτό.

Τώρα η Λίβερπουλ πηγαίνει να υπερασπιστεί το προβάδισμά της σε μία αρκετά δύσκολη έδρα. Το πλεονέκτημα, όμως, για την ομάδα του Κλοπ είναι ότι φέτος είναι ακόμη καλύτερα στα εκτός έδρας ματς στο Champions League.

Για του λόγου το αληθές, η Λίβερπουλ μετράει μόνο νίκες σε ισάριθμα πέντε παιχνίδια μακριά από το «Άνφιλντ». Έχει νικήσει εκτός έδρας τις Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν για τον όμιλο, αλλά και τις Ίντερ και Μπενφίκα στους «16» και στους «8» του θεσμού, αντίστοιχα.

Η Βιγιαρεάλ από την πλευρά της, θέλει να φτάσει αυτό το ονειρικό ταξίδι όσο πιο μακριά γίνεται. Βρίσκεται 90 λεπτά από ένα τελικό Champions League. Τον πρώτο στην ιστορία της και δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει να χαθεί, χωρίς να παλέψει μέχρι τέλους.

Άλλωστε έχει κι ένα μεγάλο στόχο που κυνηγάει. Ο Ουνάι Έμερι θέλει να γίνει ο δεύτερος προπονητής, μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο που θα πάρει συνεχόμενα Europa League και Champions League. Ο Πορτογάλος το είχε καταφέρει αυτό τη διετία 2003 και 2004 με την Πόρτο, όταν κατέκτησε πρώτο το Κύπελλο UEFA και στη συνέχεια το Champions League.

Για να το πράξει όμως αυτό, πρέπει η ομάδα του να δείξει πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πρώτο ματς στην Αγγλία. Για την ακρίβεια πρέπει να δείξει βελτίωση ακόμη και σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με την Αλαβές, όπου ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1.

villarreal liverpool2 novibet

Είναι προφανές ότι η Βιγιαρεάλ είχε στο μυαλό της τον επαναληπτικό με τη Λίβερπουλ, εξ ου και η κακή εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα που είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μάχεται για την παραμονή της.

Είχε πολλά κενά στο κέντρο της άμυνας της και δικαίως βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε. Αρχικά μείωσε με τον Τσουκουέζε σε 2-1 και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε τις φάσεις και για δεύτερο τέρμα. Ωστόσο δεν άλλαξε κάτι και γνώρισε την ήττα. Δείτε βίντεο εδώ.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της, είχε πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ φορμαρισμένοι το τελευταίο διάστημα και μετρούσαν συνεχόμενες νίκες. Ωστόσο οι «κόκκινοι» με ένα πολύ ωραίο γκολ του Κεϊτά έδωσαν τέλος σε αυτό το σερί και παρέμειναν σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή.


Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ: Στατιστικά & Προϊστορία 03/05/2022

  • Μία φορά έχουν βρεθεί πάλι στην Ευρώπη, Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ. Ήταν το 2016 για τα ημιτελικά του Europa League. Στο αντίστοιχο παιχνίδι στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ νίκησε με 1-0.
  • Σε σημαντικό βαθμό υπέρ της είναι η προϊστορία της ισπανικής ομάδας κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα έχουν διεξαχθεί δέκα παιχνίδια και η Βιγιαρεάλ μετράει τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.
  • Η πρώτη ήταν από τη Μάντσεστερ Σίτι στους ομίλους του Champions League το 2011 (0-3) και η δεύτερη ήταν φέτος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους με 0-2. Σε κανένα από τα δύο ματς δε βρήκε δίχτυα.
  • Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ έχει πιο μοιρασμένη παράδοση κόντρα σε ισπανικές ομάδες. Τις έχει αντιμετωπίσει εκτός έδρας συνολικά 21 φορές και μετράει 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες (8-5-8).
  • Φέτος έπαιξε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία νίκησε με 3-2 μέσα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο».
  • Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Λίβερπουλ φτάνει στα ημιτελικά του Champions League τα τελευταία πέντε χρόνια. Στις προηγούμενες δύο απόπειρες είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.
  • Η Βιγιαρεάλ τρέχει ένα αήττητο σερί 12 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις στην έδρα της, μετρώντας μάλιστα 8 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (8-4-0). Τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ήταν όλα Under.
  • Η Λίβερπουλ έχει τρία Over στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας, ενώ με εξαίρεση τα δύο κολλητά ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι που δέχθηκε συνολικά τέσσερα τέρματα, στα οκτώ τελευταία της εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ!

villarreal liverpool4 novibet


Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ: Προγνωστικά 03/05/2022

Η Λίβερπουλ διαθέτει την ποιότητα, αλλά και τη δυναμική να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο εκτός έδρας σερί της στο Champions League. Η Βιγιαρεάλ είναι καλή ομάδα, όμως οι «κόκκινοι» θα σφραγίσουν την πρόκριση στον τελικό με ακόμη μία νίκη.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.71

Λογικά η Βιγιαρεάλ θα επιδιώξει από νωρίς το γκολ, ώστε να μπορεί να μείνει ζωντανή. Η Λίβερπουλ όμως έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Ο Κλοπ θα δώσει χώρο στους γηπεδούχους και οι μεσοεπιθετικοί των φιλοξενουμένων θα βρουν αρκετούς χώρους στις αντεπιθέσεις. Η Λίβερπουλ μπορεί να βρει πρώτη γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.96

Τέλος θα πάμε σε ένα Combo Bet για όποιον επιθυμεί λίγο μεγαλύτερη απόδοση. Αρέσει πολύ λοιπόν η αγορά της διπλής ευκαιρίας υπέρ της Λίβερπουλ μαζί με το Over 2.5

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ COMBO BET Χ2 ΚΑΙ OVER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10


Βιγιαρεάλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 03/05/2022

Η περίπτωση του επιθετικού Ζεράρδ Μορένο είναι αυτή που προβληματίζει τον Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός επιθετικός προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Δεδομένη είναι η απουσία του αριστερού μπακ και πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, Αλμπέρτο Μορένο. Ο Έμερι έκανε αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι με την Αλαβές, αλλά τώρα επιστρέφουν οι βασικοί.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ρούλι – Φόιθ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν – Καπουέ, Παρέχο, Λο Σέλσο, Κοκελέν – Τσουκουέζε, Ντανζούμα.

villarreal liverpool1 novibet


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 03/05/2022

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν πρόκειται να ρισκάρει την περίπτωση του Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιανος επιθετικός είναι στο δρόμο της επιστροφής. Αν έχει αποθεραπευτεί πλήρως, τότε ενδεχομένως και να τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Αλλά και πάλι θα έχει μικρό χρόνο συμμετοχής.

Ο Τσιμίκας θα είναι κανονικά διαθέσιμος, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Τζόουνς. Ο Γερμανός προπονητής αναμένεται να επαναφέρει τους βασικούς για το παιχνίδι στο «Θεράμικα».

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Τιάγκο, Φαμπίνιο, Χέντερσον – Μανέ, Σαλάχ, Ντίας.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ