el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/06/2022

Εκκίνηση με το δεξί ψάχνει η Εθνική μας ομάδα στο UEFA Nations League της σεζόν 2022/23 το βράδυ της Πέμπτης (21:45) στο Μπέλφαστ.

Η γαλανόλευκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του προπονητή Γκουστάβο Πογέτ αντιμετωπίζει τη Βόρεια Ιρλανδία και θέλει από την αρχή να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει το αφεντικό στον 2ο όμιλο (με Κόσοβο και Κύπρο) της League C στη διοργάνωση.

Η αναμέτρηση στο Μπέλφαστ είναι η πρώτη από το φορτωμένο πρόγραμμα της Ελλάδας, αφού μέχρι τις 12 Ιουνίου υπάρχουν τρία ακόμα παιχνίδια με Κόσοβο (5/6 εκτός), Κύπρο (9/6 εντός) και Κόσοβο (12/6 εντός).

Στόχος της Εθνικής είναι μέσω των παιχνιδιών να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα και να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου που θα οδηγήσει στο επόμενο γκρουπ δυναμικότητας, League Β. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο Euro 2024 στη Γερμανία μέσω της διαδικασίας που θα ορίσει η UEFA.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το ματς στο UEFA Nations League ανάμεσα σε Βόρεια Ιρλανδία και Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το παιχνίδι στο Μπέλφαστ παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live.

Τώρα αρχίζει το ματς στο UEFA Nations League!


Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/06/2022

Στη Βόρεια Ιρλανδία πέφτουν με το «καλημέρα» στα βαθιά και στόχος τους είναι να ανταποκριθούν στην «αγγλική βδομάδα»- όπως την χαρακτηρίζουν- του UEFA Nations League για να πάρουν κεφάλι στον όμιλο.

Ο προπονητής Ιαν Μπάρακλαφ βρίσκεται στον πάγκο από τον Ιούνιο του 2020 και ο μεγάλος του στόχος είναι η εξέλιξη της ομάδας και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με τις επιτυχίες.

Το σπουδαιότερο τεστ για τον ίδιο ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 όταν οδήγησε τους Βορειοϊρλανδούς στην 3η θέση του ομίλου πίσω από Ελβετία και Ιταλία. Εκεί σε 8 παιχνίδια συγκέντρωσε 9 βαθμούς και κατάφερε να μην ηττηθεί από τα δύο τοπ φαβορί (0-0 και τα δυο παιχνίδια) στο Μπέλφαστ.

Στα δύο φιλικά του Μαρτίου, η Βόρεια Ιρλανδία νίκησε εύκολα με 3-1 στο Λουξεμβούργο και ηττήθηκε 1-0 από την Ουγγαρία.

Ο Ιαν Μπαράκλαφ οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας του την παραμονή του ματς με την Ελλάδα και στάθηκε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

«Στοχεύουμε στην κορυφή του ομίλου με πρώτο στόχο να εξασφαλίσουμε την άνοδο στο επόμενο γκρουπ. Φυσικά θέλουμε τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα, αλλά αυτή θα έρθει μόνο αν κάνουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και προσωπικά δεν κοιτάω μόνο τα γκολ που βάζουμε, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Χτίζουμε μια ομάδα με προοπτική και στόχο να βρίσκεται στην τελική φάση του Euro το 2024 στη Γερμανία. Είναι σημαντικό οι παίκτες να αποκτήσουν εμπειρία», δήλωσε Ιαν Μπαράκλαφ.

H Εθνική αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και από τον Φεβρουάριο βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής έκανε πρεμιέρα στο φιλικό με τη Ρουμανία όπου η Ελλάδα επικράτησε με 1-0, στη συνέχεια όμως ακολούθησε η ήττα με το ίδιο σκορ στο Μαυροβούνιο.

Στα συγκεκριμένα παιχνίδια έγιναν αρκετές δοκιμές και ο Γκουστάβο Πογέτ θέλει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της Ελλάδας να χαμογελάσει με νίκη στο Μπέλφαστ.

Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε το σύνθημα και στάθηκε στο γεγονός ότι έρχονται 4 ματς σε 10 ημέρες:

«Από την ημέρα που απέκτησα την τιμή να είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, περίμενα τη στιγμή που θα μπούμε στη διαδικασία των επίσημων αγώνων μας.

Είμαι ενθουσιασμένος που έφτασε αυτή η στιγμή, για την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου δουλεύαμε πολύ σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε μέρα, διότι η αγωνιστική δοκιμασία τεσσάρων διαδοχικών αγώνων σε διάστημα δέκα ημερών, είναι πρωτόγνωρη για όλους και χρειάζεται την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διαχείριση.

Υπόσχομαι ότι όλοι θα αγωνιστούμε με ολοκληρωτικό πάθος και πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός μας για όλους τους στόχους μας».

Στο ρόστερ της «γαλανόλευκης» το νέο πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα ο Τζορτζ Μπάλντοκ!

Ο 29χρονος δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με δεδομένο ότι έχει Ελληνίδα γιαγιά, απέκτησε ελληνική υπηκοότητα και κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή. Έτσι, η «γαλανόλευκη» απέκτησε ένα πολύτιμο εργαλείο στη δεξιά πλευρά και ο ίδιος ο παίκτης μετά την κλήση από τον Πογέτ δήλωσε περήφανος.

«Στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα και την οικογένειά μου, η κλήση στην Εθνική Ελλάδος. Ανυπομονώ να συναντήσω την ομάδα και να ξεκινήσουμε!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπάλντοκ στα social media.

Το ρόστερ της Εθνικής απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Αθανασιάδης, Διούδης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κώτσιρας, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Λημνιός, Δουβίκας, Γιακουμάκης, Μασούρας, Παυλίδης.


Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα: Στατιστικά & Προϊστορία 02/06/2022

  • 2 No Goal και ισάριθμα Under με σκορ 1-0 μετράει η Εθνική σε φιλικά ματς υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ. Στο πρώτο ματς (25/3) επικράτησε εκτός έδρας της Ρουμανίας με σκόρερ τον Μπουχαλάκη και στο δεύτερο ηττήθηκε από το Μαυροβόνιο στην Ποντγκόριτσα.
  • 7 από τα 8 τελευταία ματς της Ελλάδας έχουν λήξει Under, τα 3 από αυτά Goal και τα υπόλοιπα 5 No Goal.
  • 6 από τα 8 πρόσφατα παιχνίδι της Β. Ιρλανδίας έχουν λήξει Under.
  • 4 φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν με την Ελλάδα να μετράει 2 νίκες και 2 ήττες.
  • Στα προκριματικό του Euro 2004 η Εθνική μας ομάδα πανηγύρισε δύο νίκες (εντός και εκτός) απέναντι στη Β. Ιρλανδία. Μάλιστα, με 1-0 την τελευταία αγωνιστική του ομίλου τερμάτισε πρώτη μπροστά από την Ισπανία. Είχε προηγηθεί η επικράτηση στο Μπέλφαστ με 2-0.
  • Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και στα προκριματικά του Euro 2016 με τη Β. Ιρλανδία να επικρατεί δύο φορές (3-1 εντός, 2-0 εκτός) και να παίρνει κι εκείνη το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


 

Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα: Προγνωστικά 02/06/2022

Είναι το πρώτο παιχνίδι 2ο όμιλο στο UEFA Nations League και περιμένουμε προσεκτικό ματς και από τις δύο ομάδες.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.10 ΣΤΗ NOVIBET

ΣΚΟΡ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00 ΣΤΗ NOVIBET

Στο σημαντικότερο τεστ της Εθνικής ομάδας, αυτό απέναντι στη Ρουμανία, η «γαλανόλευκη» είχε εξαιρετική εικόνα. Ο Πογέτ ενδέχεται να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη τακτική και…

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.97 ΣΤΗ ΝΟVIBET

 


Βόρεια Ιρλανδία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/06/2022

Ο Ιαν Μπαράκλαφ θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο που στηρίζεται σε έμπειρους παίκτες και συνδυάζει και τον ενθουσιασμό των νέων ποδοσφαιριστών.

Επιστρέφουν μετά από μια περίοδο απουσίας, ο επιθετικός της Κιλμάρνοκ, Κάιλ Λάφερτι και ο φορ της Τσάρλτον, Κόνορ Ουάσινγκτον.

Σημαντικές οι απουσίες των Κάθκαρτ (αμυντικός, Γουότφορντ), Φέργκιουσον (αμυντικός, Ρόδεραμ), Εβανς (χαφ, Σάντερλαντ), Ντάλας (μέσος, Λιντς), Μαγκένις (φορ, Γουίγκαν).

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Πίκοκ-Φάρελ – Μπράουν, Εβανς, Μπάλαρντ – ΜακΝέρ, Ντέιβις, ΜακΚαν, Λιούις – Γουάιτ, Λάφερτι, ΜακΓκιν

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/06/2022

Αν εξαιρέσουμε την απουσία του τραυματία Ζέκα, ο Πογέτ δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Φούντας κόπηκε από την αποστολή λόγω προβλήματος και αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Τζόλη. Ο Μασούρας στις τελευταίες προπονήσεις νιώθει ενοχλήσεις και ο Ουρουγοαυνός προπονητής δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Τελευταίοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότηαμα εντάχθηκαν οι Τσιμίκας, Χατζηδιάκος και Παυλίδης που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βλαχοδήμος – Κώτσιρας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας – Δουβίκας, Λημνιός, Γιακουμάκης.

Διαιτητής: Ο Βέλγος Ερικ Λάμπρεχτς ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα σε Βόρεια Ιρλανδία και Ελλάδα.



Διαβάστε ακόμα…

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ