el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ζενίτ νs Παναθηναϊκός: Επιτακτική η νίκη στην Αγία Πετρούπολη

Δύο σερί ήττες εκτός προγράμματος, με πιο πρόσφατη στο ΟΑΚΑ από την Αρμάνι Μιλάνο (78-79), καθιστούν τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τη Ζενίτ επιτακτική για τον Παναθηναϊκό.

Η Ζενίτ προέρχεται από ιστορικής σημασίας νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού (77-68 παράταση), καθώς ήταν η παρθενική της στη διοργάνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για zenit olympiacos

Να «χτίσουν» στην επιτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής το ζητούμενο για τους Ρώσους, να αξιοποιήσει την εμπειρία του και τα κενά που υπάρχουν στη Ζενίτ, θέλει με τη σειρά του ο Παναθηναϊκός. Και οι δύο ομάδες μετρούν 1 νίκη και 2 ήττες στην πρώτη τριάδα αγώνων.

ΖΕΝΙΤ

Υποψιασμένη αλλά και αισιόδοξη εν όψει του ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως αποτυπώθηκε μέσα από τα λεγόμενα του προπονητή της, Ζοάν Πλάθα: «Γνωρίζουν πως μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, μπορούμε να κάνουμε κάτι σοβαρό. Πάντα προετοιμαζόμαστε το ίδιο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Δεν αλλάζουμε πολύ αυτή την προσέγγιση και εστιάζουμε στο δικό μας παιχνίδι».

Ο Ισπανός προπονητής, αναμένεται να δώσει ξανά την «εντολή» στους παίκτες του να παίξουν κάτω από το καλάθι, με τους Γουίλ Τόμας (φόργουορντ, 10.7 πόντοι, 5.7 ριμπάουντ), Πονίτκα (φόργουορντ, 9.3 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ μ.ο) και Αγιόν (σέντερ, 7.5 πόντοι, 6.5 ριμπάουντ μ.ο.) να είναι οι παίκτες που θα τραβήξουν το βάρος σε άμυνα και επίθεση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ayon zenit

Στα γκαρντ, «κλειδί» για τη φετινή σεζόν δείχνει πως μπορεί να αποδειχθεί η συνεισφορά του 33χρονου Αλεξ Ρένφρο (7.3 πόντοι, 4.7 ασίστ μ.ό.) που και στα τρία φετινά ματς στην Ευρώπη έχει έρθει από τον πάγκο.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες, παραμένει εκτός πλάνων ο Αντρέι Ζούμπκοφ (φόργουορντ) που έλειψε και από το ματς του ΣΕΦ ενώ νέα απουσία είναι του βασικού γκαρντ Εβγκένι Βορόνοφ (2/12 3ποντα φέτος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρεκόρ καριέρας έκανε στο ματς με την Αρμάνι ο Τζέικομπ Ουάιλι (17 π., με 8/9 2ποντα, 7 ριμπάουντ) και ο Αμερικανός φρόντισε να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το «κλειδί» της νίκης με τη Ζενίτ. «Να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα τέσσερα δεκάλεπτα και ειδικά στο τελευταίο», ανέφερε ο 25χρονος σέντερ, ενώ σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη «έχουμε κάποια πράγματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε απέναντί τους».

Σχετική εικόνα

Ο Ίαν Βουγιούκας είναι μία από τις επιπλέον λύσεις του Ελληνα προπονητή συγκριτικά με το προηγούμενο ματς, καθώς ο έμπειρος σέντερ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στον αγώνα και τον περιορισμό του Αγιόν.

Κάτι τέτοιο άλλωστε φάνηκε να εννοηθεί ο Πεδουλάκης μέσω των δηλώσεών του: «Έχει και μεγάλα κορμιά στη θέση 5 αλλά και εμείς θα έχουμε μαζί μας τον Ίαν, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο πριν κάποιες μέρες. Θα έχουμε μια λύση με παίκτη που διαθέτει την ίδια σωματοδομή και ταιριάζει απέναντί τους».

Ο Νίκος Παππάς δεν ταξίδεψε με την αποστολή στη Ρωσία. Ο διεθνής γκαρντ δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στη φετινή Ευρωλίγκα και αποτελεί τη μοναδική απουσία των «πρασίνων» για την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ