el
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πρέμιερ Λιγκ 2019/20: Κερδισμένοι & Xαμένοι του προγράμματος

Ανεπανάληπτη η σεζόν 2018/19 στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά στο φινάλε τον τίτλο, κάνοντας ρεκόρ συνεχόμενων νικών (14). Αυτό το σερί την έστεψε πρωταθλήτρια, με διαφορά ενός βαθμού από τη Λίβερπουλ.

Οι δυο τους εκκινούν ως φαβορί στη σεζόν 2019/20 και εφόσον υπάρξει αντίστοιχη «μάχη», η Σίτι έχει και πάλι τον πρώτο λόγο να είναι η πρωταθλήτρια, βάσει προγράμματος.

Στα τρία τελευταία ματς της σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι έχει να αντιμετωπίσει Μπόρνμουθ (εντός), Νόριτς (εκτός) και Γουότφορντ (εντός), τη στιγμή που οι «κόκκινοι» θα αγωνιστούν το αντίστοιχο διάστημα με Άρσεναλ (εκτός), Τσέλσι (εντός) και Νιούκαστλ (εκτός).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Λίβερπουλ – Νόριτς (9/8)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (10/8)

Λέστερ – Γουλβς (10/8)

Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (10/8)

Μπέρνλι – Σαουθάμπτον (10/8)

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον (10/8)

Γουότφορντ – Μπράιτον (10/8)

Τότεναμ – Άστον Βίλα (10/8)

Νιούκαστλ – Άρσεναλ (11/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (11/8)

Νίκες με μεγάλα σκορ στο Λονδίνο

Πολλές φορές η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Μάντσεστερ Σίτι έχει θεωρητικά εύκολο ματς στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ 2019/20.

Ναι μεν αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο απέναντί της μετράει μόνο νίκες (4/4) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, έδρα που χρησιμοποιούν τα «σφυριά» από το 2016. Οι τρεις αφορούσαν το πρωτάθλημα (4-0, 4-1, 4-0) και μία το κύπελλο (5-0).

Image result for west ham - manchester city

Αυτή είναι η έκτη σερί σεζόν που η Γουέστ Χαμ θα αρχίσει τη σεζόν απέναντι σε ομάδα που την αμέσως προηγούμενη είχε τερματίσει στην πρώτη 6άδα. Τις προηγούμενες μέτρησε τέσσερις ήττες (Τσέλσι εκτός έδρας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός, Λίβερπουλ εκτός, Τότεναμ εντός) και μόνο μία νίκη (Άρσεναλ εκτός).

Την ομάδα που οι φίλαθλοί της έχουν το αρχαιότερο σύνθημα (από το 1890), αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα η Λίβερπουλ: φιλοξενεί τη Νόριτς.

Η τελευταία επέστρεψε μετά το 2015/16 στην Πρέμιερ Λιγκ και στο τελευταίο χρονικά ματς στο «Ανφιλντ» υποχρέωσε τους «κόκκινους» σε ισοπαλία (1-1). Μία από τις 6 ισοπαλίες που έχουν αποσπάσει στο εν λόγω γήπεδο από το 1972/73 (6-6-25 συνολικά σε αυτό το διάστημα).

Πρεμιέρα με ντέρμπι και νέο προπονητή 

Η Τσέλσι, που είδε τον Εντέν Αζάρ να αποχωρεί για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μαουρίτσιο Σάρι για τη Γιουβέντους, την πρώτη αγωνιστική θα φιλοξενηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τη σεζόν 2009/10 έχουν να νικήσουν οι «μπλε» στο «Ολντ Τράφορντ», μετρώντας 5 ήττες και 6 ισοπαλίες έκτοτε, για όλες τις διοργανώσεις. Ένα ντέρμπι που η Τσέλσι θα έχει νέο προπονητή, πιθανότατα τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Image result for man united - chelsea

Η διοίκηση εξασφάλισε άδεια από την Ντέρμπι Κάουντι, όπου εργάζεται, ώστε να μιλήσει μαζί του και όπως όλα δείχνουν απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για την επιστροφή του Λάμπαρντ στο… σπίτι του, αυτή τη φορά ως προπονητή. Ως παίκτης της Τσέλσι μέτρησε 11 τρόπαια και 648 συμμετοχές.

Στα αξιοσημείωτα της πρεμιέρας, το γεγονός πως μετά από οκτώ σεζόν που έδινε το πρώτο ματς ως φιλοξενούμενη, η Τότεναμ θα έχει την ευκαιρία να αρχίσει με εντός έδρας αναμέτρηση.

Τη νεοφώτιστη Αστον Βίλα υποδέχεται το συγκρότημα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, που παρά τις «σειρήνες», συνεχίζει το έργο του στους φιναλίστ του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκη με 3-1 για την Τότεναμ την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τους «χωριάτες». 

Χαμένες Αρσεναλ και Νόριτς

Το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο, έχει η Αρσεναλ στις πρώτες 7 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί, έτσι, να φανεί από νωρίς το που στοχεύουν για τη νέα σεζόν οι «κανονιέρηδες» που έχουν να αντιμετωπίσουν Νιούκαστλ (εκτός), Μπέρνλι (εντός), Λίβερπουλ (εκτός), Τότεναμ (εντός), Γουότφορντ (εκτός), Αστον Βίλα (εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός).

Χαμένη του προγράμματος και η νεοφώτιστη Νόριτς. Αρχίζει τις υποχρεώσεις της στην έδρα της Λίβερπουλ, συνεχίζει με εντός έδρας απέναντι στην Τότεναμ και έπειτα φιλοξενείται από την Τσέλσι.

Τη δυνατότητα για ένα καλό ξεκίνημα έχει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Κι αυτό διότι, σε αντίθεση με τις άλλες νεοφώτιστες, απέφυγε το συναπάντημα με ομάδα του Top-6 στις πρώτες τρεις αγωνιστικές (Μπόρνμουθ εκτός, Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ εντός).

Image result for Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ, μάλιστα, εκτός της «βατής» αρχής, θα έχει την τύχη να αντιμετωπίσει μόνο μία ομάδα του Top-6 (Τσέλσι) στις έξι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ