el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εθνική Ελλάδας: 9 παίκτες που «κέρδισαν» τον Φαν’τ Σχιπ

Ανανεώνει το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας ο Τζον Φαν’τ Σχιπ. Διαβάστε γιατί και πώς 9 νέα πρόσωπα «κέρδισαν» τον Ολλανδό τεχνικό.

Οι πιθανότητες της Εθνικής μας για πρόκριση στην τελική φάση του Euro ουσιαστικά έχουν εκμηδενιστεί.

Ωστόσο, τα τελευταία τέσσερα ματς που απομένουν στην προκριματική φάση με Ιταλία, Βοσνία, Αρμενία και Φινλανδία μπορούν να αποτελέσουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σχιπ να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και σχήματα εν όψει της επόμενης πρόκλησης που είναι τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Το γεγονός ότι άφησε ηχηρά ονόματα εκτός αποστολής για τη δυάδα αγώνων του Οκτωβρίου, όπως ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σάμαρης και ο Μήτρογλου, φανερώνει την πρόθεση του Ολλανδού εκλέκτορα να δώσει ευκαιρίες στο φρέσκο αίμα με το βλέμμα πάντα στο αύριο.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το κεφάλαιο Παπασταθόπουλος ή Μανωλάς, δύο δηλαδή αποδεδειγμένα κορυφαίων στόπερ έχει κλείσει οριστικά για τη «γαλανόλευκη».

Πάντως, με το κλίμα να έχει βαρύνει επικίνδυνα μετά τις διαδοχικές αποτυχίες κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους όπως η Αρμενία και το Λιχτενστάιν, ήταν μάλλον απαραίτητη μία αποφόρτιση και ένας καινούργιος αέρας στα αποδυτήρια της Εθνικής.

Πάμε λοιπόν να δούμε την ανανεωμένη Εθνική του Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη από τις κλήσεις του Σεπτεμβρίου να δείχνει τις προθέσεις του για τη νέα σελίδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ)

Ο Μάριος Βρουσάι ήταν λογικό να κεντρίσει άμεσα το βλέμμα του Φαν’τ Σχιπ διότι αγωνίζεται στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Βασικότατο μέλος της Βίλεμ, αγωνίζεται εκεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο ολλανδικός σύλλογος θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς που υπάρχει για το καλοκαίρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάριος Βρουσάι

Ο Βρουσάι είναι αλβανικής καταγωγής, όμως γεννήθηκε στη Ναύπακτο και ξεκίνησε την καριέρα του από τον τοπικό Ναυπακτιακό Αστέρα. Το 2015, σε ηλικία 17 ετών, μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Αμέσως ξεχώρισε και στη σεζόν 2017/18 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 16/4 στο 5-1 επί της Κέρκυρας. Την επόμενη σεζόν παρέμεινε στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων», εντούτοις δεν ήταν εύκολο να βρει ικανό χρόνο συμμετοχής στα πλάνα του Μαρτίνς και τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στη Βίλεμ.

Στην Ερεντιβίζιε μετράει φέτος σε εννιά αγωνιστικές ισάριθμες συμμετοχές όλες ως βασικός και έχει ένα γκολ και μία ασίστ. Αγωνίζεται κυρίως ως ακραίος μεσοεπιθετικός, όμως μπορεί να παίξει και ως περιφερειακός φορ.

Ο Φαν’τ Σχιπ τον εμπιστεύτηκε και στα δύο 90λεπτα του Σεπτεμβρίου με Φινλανδία και Λιχτενστάιν ως δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Κουλούρη. Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός δείχνει ότι πιστεύει πολύ στο ταλέντο του 21χρονου άσου, ο οποίος αφού ξεπέρασε το πρώτο τρακ στο ντεμπούτο του με την εθνική Ανδρών αναμένεται στη συνέχεια ακόμη καλύτερος.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ)

Ο δεύτερος «Ολλανδός» της παρέας είναι επίσης παίκτης της Βίλεμ. Ο 20χρονος Παυλίδης ίσως αποτελεί την κορυφαία ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου για τη θέση του φορ.

Σε ηλικία 16 ετών αποφάσισε να αφήσει τη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε και την ακαδημία «Μπέμπηδες 2000» για να ενταχθεί στο δυναμικό της U17 της Μπόχουμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαγγέλης παυλίδης ποδοσφαιριστής

Τον Μάιο του 2016 πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην πρώτη ομάδα ως αλλαγή σε ένα ματς με τη Χαϊντενχάιμ για την Τσβαϊτελίγκα (Β’ Κατηγορία). Την επόμενη σεζόν έπαιξε 117 λεπτά με την πρώτη ομάδα και τον Ιανουάριο του 2018 παραχωρήθηκε δανεικός στους ερασιτέχνες της Ντόρτμουντ.

Τον Ιανουάριο του 2019 ήρθε η πρώτη σοβαρή επαγγελματική πρόκληση της καριέρας του με τον δανεισμό του στη Βίλεμ. Σε ένα εξάμηνο την περσινή σεζόν πρόλαβε να σκοράρει 5 γκολ σε 14 συμμετοχές.

Φέτος είναι το βασικό επιθετικό όπλο του Αντρι Κόστερ. Ο Παυλίδης σε οχτώ εμφανίσεις έχει ήδη φτάσει τα 6 γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος πίσω μόνο από το παιδί-θαύμα της Αϊντχόφεν, Ντονίελ Μάλεν, που έχει πετύχει 10.

Ο Θεσσαλονικιός φορ έχει περάσει από όλα τα μικρά εθνικά κλιμάκια και τον Σεπτέμβριο έκανε το ντεμπούτο του με την Ανδρών παίζοντας συνολικά 36 λεπτά ως αλλαγή στα δύο ματς με Φινλανδία και Λιχτενστάιν.

Παναγιώτης Χατζηδιάκος (Άλκμααρ)

Η ολλανδική… παροικία συνεχίζεται με τον 22χρονο στόπερ της Αλκμααρ. Ο Ροδίτης κεντρικός αμυντικός έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όμως πολύ σύντομα πήρε την απόφαση να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ΑΖ το 2011. Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το 2015 υπέγραψε το παρθενικό του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Αλκμααρ σε ηλικία 18 ετών σε μία ήττα (2-1) από τη Ζβόλε τον Δεκέμβριο του 2015. Στις πρώτες του δύο σεζόν κατέγραψε μόλις οχτώ συμμετοχές, όμως το 2017/18 προήχθη σε βασικός καταγράφοντας 26 συμμετοχές εκ των οποίων οι 24 στην αρχική ενδεκάδα.

Η εξέλιξή του εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της εθνικής Ελπίδων και στην προηγούμενη προκριματική φάση έπαιξε σε επτά παιχνίδια με την ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του και στην Ανδρών.

Φέτος ο Χατζηδιάκος έχει αγωνιστεί σε έξι αγώνες στην Ερεντιβίζιε, στους τρεις ως βασικός. Εχει ύψος 1,81μ. και το δυνατό του στοιχείο είναι η ταχύτητα. Μιλάει άπταιστα ολλανδικά, άρα η επικοινωνία του με τους Φαν’τ Σχιπ και Ααρον Βίντερ αναμένεται άριστη.

Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν)

Ο 21χρονος στόπερ της Λεβερκούζεν δεν είναι πρωτάρης στην εθνική Ανδρών, ωστόσο συγκαταλέγεται στα νέα πρόσωπα δεδομένου ότι επιστρέφει σε αποστολή μετά από 1,5 χρόνο και εκείνα τα φιλικά με Ελβετία και Αίγυπτο τον Μάρτιο του 2018, όταν ακόμη στον πάγκο της Εθνικής ήταν ο Μίκαελ Σκίμπε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν)

Ο Ρέτσος τη σεζόν 2017/18 πωλήθηκε από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν και άμεσα εξελίχθηκε σε σημαντικό μέλος της φτάνοντας τις 24 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα. Δυστυχώς η επόμενη αγωνιστική περίοδος σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και ο πρώην άσος των «ερυθρόλευκων» δεν μπόρεσε να παίξει ούτε ένα ματς στο πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι η περσινή χρονιά πήγε τελείως χαμένη τον άφησε πολύ πίσω και αυτήν τη στιγμή δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Πέτερ Μπος.

Ο Ολλανδός τεχνικός της Λεβερκούζεν δεν του έχει δώσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής φέτος σε κάποια από τις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ), που μετέχουν οι «ασπιρίνες», καθώς στην ιεραρχία των στόπερ προηγούνται οι Τα, Σβεν Μπέντερ, Ντράγκοβιτς και Γουέντελ (μπακ, που παίζει τρίτος στόπερ στην τριάδα).

Το ελπιδοφόρο ωστόσο για τον Ρέτσο είναι πως πλέον έχει αφήσει οριστικά πίσω τους τραυματισμούς και είναι θέμα χρόνου να βρει ξανά τον ρυθμό του. Ίσως η κλήση του στη «γαλανόλευκη» να είναι η ευκαιρία που ψάχνει για να ξεδιπλώσει ξανά το ταλέντο του.

Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)

Ο 21χρονος αμυντικός μέσος της ΑΕΚ εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του φέτος με την Ένωση και επανέρχεται στην Ανδρών ύστερα από σχεδόν 1,5 χρόνο. Ο Γαλανόπουλος έκανε ντεμπούτο τον Μάιο του 2018 στη φιλική ήττα με 2-0 από τη Σαουδική Αραβία, σε ένα ματς που διεξήχθη στη Σεβίλλη και είχε μπει αλλαγή στο 92’.

Σχετική εικόνα

Τώρα επιστρέφει στην αποστολή της Εθνικής σαφώς πιο έμπειρος κι έχοντας πλέον σημαντικό ρόλο στο ροτέισον του Νίκου Κωστένογλου.

Στην αποστολή του Φαν’τ Σχιπ υπάρχουν ακόμη τέσσερις χαφ, οι Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Σιώπης και μαζί με τον Γαλανόπουλο συνθέτουν μία πεντάδα κεντρικών μέσων με μέσο όρο ηλικίας 25,5 έτη αφού μόνο ο Ζέκα είναι πάνω από 30.

Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός)

Πάνε πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που ο Σωκράτης Διούδης κλήθηκε στην εθνική Ανδρών. Τότε ήταν υπηρεσιακός τεχνικός ο Κώστας Τσάνας και τον είχε συμπεριλάβει στην 23άδα για τα ματς με Σουηδία και Πολωνία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός)

Ο 26χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού άρπαξε τώρα την ευκαιρία και θα αποτελέσει τον τρίτο κίπερ της Εθνικής μας για τα παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία.

Μπορεί προς το παρόν να μην έχει πάρει κάποιο παιχνίδι με την Ανδρών, ωστόσο μετράει συνολικά 28 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ)

Ο Λημνιός συγκαταλέγεται και αυτός στο φρέσκο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έκανε ντεμπούτο στην Ανδρών στο φιλικό με τη Σαουδική Αραβία το 2018.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται στα πλάνα του Φαν’τ Σχιπ. Μπορεί να μην έπαιξε με Φινλανδία και Λιχτενστάιν, ωστόσο ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ βελτιώνεται σταθερά, είναι τακτικά πειθαρχημένος, είναι ταχύς, διάγει περίοδο φόρμας και δεν θα αργήσει να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ)

Ο Γιαννούλης ήταν μέλος της Εθνικής και στο Nations League, όπου έπαιξε στο Ελλάδα – Εσθονία 0-1. Πλέον φαίνεται πως μονιμοποιείται και στις κλήσεις του Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος τον είχε χρησιμοποιήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο τέσσερα λεπτά στο 1-1 με το Λιχτενστάιν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ)

Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν για τον Δικέφαλο του Βορρά. Καλύπτει επάξια το κενό του αρχηγού Βιεϊρίνια και επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα πλέον στη συγκεκριμένη θέση έχει μπόλικο ταλέντο, αφού υπάρχουν επίσης οι Σταφυλίδης, Τσιμίκας και Κούτρης.

Κώστας Λαμπρόπουλος (Λα Κορούνια)

Ο Λαμπρόπουλος μπορεί ηλικιακά να μην εντάσσεται στην κατηγορία των νέων, παρόλα αυτά αποτελεί ουσιαστικά καινούρια προσθήκη αφού επανέρχεται στην Εθνική έπειτα από 11 μήνες και το παιχνίδι με την Εσθονία για το Nations League, όταν ακόμη στον πάγκο βρισκόταν ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Ο 29χρονος στόπερ είχε ένα δύσκολο διαζύγιο με την ΑΕΚ, που τον πήγε πολύ πίσω την περσινή σεζόν, με συνέπεια να αγωνιστεί μόλις οχτώ ματς στην ελληνική Σούπερ Λιγκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Λαμπρόπουλος (Λα Κορούνια)

Φέτος, όμως, ξαναβρήκε αγωνιστικό ρυθμό στη Λα Κορούνια. Είναι βασικότατος στην Ντέπορ, η οποία αγωνίζεται στη Σεγούντα και ο Φαν’τ Σχιπ τον κάλεσε για να συνθέσει μαζί με τον έτερο έμπειρο «Ισπανό» Σιόβα και τους νεαρούς Χατζηδιάκο, Ρέτσο τους τέσσερις στόπερ της Εθνικής μας. Μία θέση βέβαια που μπορεί να ανταποκριθεί ως μπαλαντέρ και ο Κουρμπέλης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ