el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/02/2022

Ήρθε η ώρα λοιπόν για τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου στην προημιτελική φάση και το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι το δίχως άλλο, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί νωρίτερα, αλλά η κακοκαιρία «Ελπίδα» είχε άλλα σχέδια.

Πλέον οι δύο ομάδες δίνουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη (09/02) το βράδυ στο ΟΑΚΑ (20:00), όπου θα λύσουν τις διαφορές τους και θα προκύψει αυτή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή στο ζευγάρι Ολυμπιακού – Παναιτωλικού στα ημιτελικά του θεσμού.

Με 450+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 

 


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Ανάλυση & Παρουσίαση 09/02/2022

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην… κανονικότητα την περασμένη Κυριακή με τη νίκη που έκανε επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ (3-0). Το τελευταίο διάστημα είχε ξεχάσει τι σημαίνει νίκη, μέσα στην έδρα της, αφού προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, όλες βέβαια για το πρωτάθλημα.

Αρχικά ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στις 20 Δεκεμβρίου, ακολούθησε το άσχημο αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό και τελευταίο χρονικά ήταν αυτό με τον Βόλο. Σε όλα έχασε με 2-1 και έπρεπε να βγάλει αντίδραση κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας, Απόλλωνα.

Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, για ακόμη ένα ματς, όμως η αλήθεια είναι ότι ο στόχους, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η νίκη, επιτεύχθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ήταν και πάλι σε κατάσταση και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έμεινε στο 0-0.

 

Στην επανάληψη όμως, ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 52’, ο Τσούμπερ έκανε το 2-0 στο 67’, ενώ ο Αραούχο και πάλι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 71’. Μετά και την είσοδο του Άμραμπατ στο 62’, η Ένωση έδειξε αρκετά βελτιωμένη εικόνα και άφησε υποσχέσεις εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ο Γιαννίκης γνωρίζει ότι το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερο και το διακύβευμα.

 

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που ψάχνεται, ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Με εξαίρεση τις ισοπαλίες στην Τούμπα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, τρέχει ένα αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Είναι προφανές, ότι οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν βρει ρυθμό και αποδίδουν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από τη νίκη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με ανατροπή, που σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά (δείτε βίντεο από τον αγώνα εδώ).

Αρχικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το ημίχρονο με 0-1 -ήταν τυχεροί που ο διαιτητής δεν είδε κι ένα πέναλτι γιατί θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί και δεύτερο γκολ- αλλά αντέδρασαν στην επανάληψη. Μείωσαν στο σκορ στο 77’ με τον Ίνγκανσον και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 88’ με ένα πολύ δυνατό σουτ του Σάστρε, διατηρώντας έτσι την απόσταση των εννέα βαθμών από την κορυφή.

aek paok2 novibet

Τώρα η προσοχή του Ραζβάν Λουτσέσκου στρέφεται στο Κύπελλο. Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από το 0-0 του πρώτου αγώνα και εκτός από τη νίκη μπορούν να προκριθούν και με οποιαδήποτε ισοπαλία που θα έχει γκολ. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρουν δίχτυα, κάτι που έχουν πετύχει σε όλα τα ματς στις εγχώριες διοργανώσεις φέτος, εκτός από την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα με 2-0!

 

 


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Στατιστικά & Προϊστορία 09/02/2022

  • Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο που γίνεται στην Αθήνα, αφού το αντίστοιχο του πρωταθλήματος αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.
  • Το πρώτο παιχνίδι στη Τούμπα έμεινε στο 0-0. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, ενώ πέτυχε και γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
  • Η πρόσφατη προϊστορία στο Κύπελλο είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, είτε πρόκειται για διπλά παιχνίδια είτε για τελικό της διοργάνωσης.
  • Πέρυσι οι «Δικέφαλοι» συναντήθηκαν στην ημιτελική φάση. Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και στον επαναληπτικό στην Τούμπα επικράτησε και πάλι με 2-1.
  • Επιπλέον έχει νικήσει στους τρεις συνεχόμενους τελικούς, το 2017 με 2-1, το 2018 με 2-0 και το 2019 με 1-0.
  • Έχει ακόμη μία νίκη τη σεζόν 2011-12 για τη φάση των «16» -τότε ήταν μονό το παιχνίδι- και πάλι στην Τούμπα με 2-1.
  • Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ για το θεσμό του Κυπέλλου ήταν πριν από έντεκα χρόνια (16/03/2011) με 1-0 στην Τούμπα.
  • Η μοναδική φορά που η ΑΕΚ έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο ήταν ο τελικός της σεζόν 1982-83, στον τελικό με 2-0.
  • Η πιο πρόσφατη εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ για το Κύπελλο είναι πριν από 20 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2002 με σκορ 2-1.
  • Τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, είναι όλα No Goal (0-2, 0-4, 0-4).
  • Τα τρία αντίστοιχα, εντός έδρας της ΑΕΚ είναι όλα Over (νίκη 3-0 με Απόλλωνα και ήττες με 1-2 Άρη και Βόλο).

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Προγνωστικά 09/02/2022

Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα κρυφτούν, αφού το 0-0 δεν ευνοεί κανένα. Και οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να σκοράρουν για να βρεθούν πιο κοντά στην πρόκριση.

ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ GOAL ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.95

 

Η αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη, παρά το γεγονός ότι τώρα αγωνίζεται μακριά από την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90

Η ισοπαλία με 1-1 σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, έχει επιβεβαιωθεί σε όλα τα μεγάλα ματς, γι’ αυτό θα την επιλέξουμε για ακόμη μία φορά.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80


ΑΕΚ, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/02/2022

Δε λείπουν τα προβλήματα για τον Αργύρη Γιαννίκη εν όψει και του επαναληπτικού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του τερματοφύλακα Στάνκοβιτς και του στόπερ Βράνιες. Κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του, οπότε δεν θα είναι στην αποστολή.

 

Εκτός πλάνων είναι επίσης και ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έχει υποστεί θλάση, ενώ δεν θα είναι διαθέσιμος και ο Μοχαμάντι, καθώς ο Ιρανός αμυντικός αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Σιμόες και Τζαβέλλας, που εξέτισαν τις ποινές τους.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώντας, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο

aek paok3 novibet


ΠΑΟΚ, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/02/2022

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, εκτός από τα δεδομένα των Ολιβέιρα και Καντουρί, που απουσιάζουν εδώ και μεγάλο διάστημα. Πάντως, ο Μαροκινός μέσος έχει σχεδόν επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και είναι θέμα χρόνου να πάρει χρόνο συμμετοχής σε ένα από τα επόμενα ματς. Όχι όμως στο ΟΑΚΑ, καθώς είναι νωρίς ακόμη.

Ωστόσο έπειτα από απόφαση του Λουτσέσκου, στη Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση εκτός αποστολής έμειναν οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Εσίτι, Ζαμπά και Τσόλακ. Άρα στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ίνγκανσον θα παίξει ο Κρέσπο.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Σάστρεμ, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσινγκάρας, Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Άκπομ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ. Ο 37χρονος είναι οριστεί και στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά αντικαταστάθηκε επειδή διαγνώστηκε με κορονοϊό. Βοηθοί είναι οι Σουηδοί Τσουλούμ και Κλίβερ, τέταρτος ο Σπύρος Ζαμπαλάς και VAR ο Ιταλός, Ντανιέλε Κίφι.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ