el
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Άρης – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 20/02/2022

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ δεσπόζει την Κυριακή (19.30) στο Κλεάνθης Βικελίδης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, αφού ο μεν Άρης τρέχει για να προλάβει την εξάδα και να μπει στα πλέι οφ, ενώ ο δε ΠΑΟΚ επιθυμεί να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού και παράλληλα να πάρει μια άτυπη ρεβανς για την ήττα του πρώτου.

H ΚΕΔ λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης όρισε διαιτητή μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Γερμανό Φέλιξ Μπριχ!

Αναμφισβήτητα, το ντέρμπι θα διεξαχθεί στη σκιά της δολοφονία του του 19χρονου φίλαθλου του Άρη, Άλκη Κομπανού και οι δυο σύλλογοι αναμένεται να στείλουν το δικό τους ποδοσφαιρικό μήνυμα προς όσους συνεχίζουν να βλέπουν την αντιπαλότητα των δύο ομάδων ως πόλεμο.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ γίνεται πιο συναρπαστικό. Το ματς αρχίζει και τελειώνει στη Νovibet! Είσαι έτοιμος να γράψεις τη δική σου ιστορία στο ντέρμπι της Super League;

 


Άρης – ΠΑΟΚ: Ανάλυση, Παρουσίαση 20/02/2022

Το ντέρμπι αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι ομάδες δεν διψούν για το «τρίποντο» μόνο για το γόητρο, αλλά και για βαθμολογικούς λόγους.

Την αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν περίπου 11.000 φίλαθλοι, αφού πλέον οι πόρτες ανοίγουν μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid.

Ο Άρης μετά τις δύο σερί ήττες από Βόλο (0-2) και ΠΑΣ στα Γιαννενα (2-0) έπεσε στην 8η θέση της βαθμολογίας και απέχει 4 βαθμούς από την 6η που οδηγεί στα πλέι οφ. Η διοίκηση έκρινε ότι η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσοκ και έλυψε τη συνεργασία της με τον προπονητή, Άκη Μάντζιο.

Παράλληλα, ήρθε σε συμφωνία με τον Αργεντινό προπονητή Χέρμαν Μπούργος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδριτής.

Ο Μπούργος συμφώνησε για 2,5 χρόνια τόνισε ότι «αποτελεί μεγάλη πρόκληση ο Άρης, θέλω να αλλάξω πολλά στην ομάδα και να πετύχω μαζί της». Πάντως, ο νέος προπονητής του Άρη δεν θα καθίσει στον πάγκο στο ντέρμπι, αφού θα πιάσει δουλειά από Δευτέρα και τους «κιτρινόμαυρους» θα καθοδηγήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Τόλης Τερζής.

Βαθμολογικά η νίκη για τον Άρη είναι μονόδρομος, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Οι «κίτρινοι» έχουν μπροστά του τα ματς με ΠΑΟΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Αστέρα (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) για να καταφέρουν να μπουν στα πλέι οφ.

Το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός 6αδας θα αποτελέσει μεγάλο σοκ και για την διοίκηση της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο και παράλληλα να μην δει τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει ακόμα περισσότερο στην κορυφή. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στο -9 από τον Ολυμπιακό και πλέον το ζητούμενο είναι διαχειριστεί και τον παράγοντα της κούρασης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη αντιμετώπισε στη Δανία τη Μίντιλαντ για τη νοκ άουτ φάση του Europa Conference League και ηττήθηκε με σκορ 0-1. Η ρεβανς είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου έχουν διαδοχικά και κρίσιμα παιχνίδια χωρίς ανάσα.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ήττα από τη Μίντιλαντ σταμάτησε αήττητο σερί που είχαν χτίσει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ήταν 14 ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις με 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και τελευταία φορά είχαν χάσει ηττήθηκε από τον Ιωνικό στις 5/12.

«Δεν διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση που δεχθήκαμε και αξιολογήσαμε λάθος τις καταστάσεις. Σεβαστήκαμε πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε την Μίντιλαντ και θεωρώ ότι το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία», δήλωσε ο Λουτσέσκου μετά την ήττα στην Δανία και για τη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι, το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Παρότι προερχόμαστε από σερί ματς θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι. Μετά το ματς με τον Άρη θα σκεφτούμε τη ρεβάνς με Μίντιλαντ. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη».


Άρης – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 20/02/2022

  • 12 φορές (ανεξαρτήτως και διοργάνωσης) έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες μετά την επιστροφή του Άρη στα σαλόνια της Super League.
  • Ο ΠΑΟΚ μετράει 4 νίκες (τις τρεις στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 0-1, 0-2, 1-2), ο Αρης έχει πανηγυρίσει 3 νίκες (δύο στο Βικελίδης με 1-0, 4-2 και μια στην Τούμπα με 1-0), ενώ 5 ματς έληξαν ισοπαλία.
  • Από μια νίκη πανηγύρισαν πέρυσι οι δύο ομάδες στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στην κανονική διάρκεια ο Άρης επικράτησε 1-0 και στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ απάντησε με το ίδιο σκορ. Κοινό χαρακτηριστικό ότι κα θα δύο ήρθαν Under και No Goal.
  • 21 από τους 47 βαθμούς έχει συγκεντρώσει φέτος ο ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα στο πρωτάθλημα της Super League και δεν έχει φέρει ούμε μια ισοπαλία (7-0-3).
  • Στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα ο Άρης έκανε καταπληκτικό παιχνίδι κλείδωσε τα ατού του ΠΑΟΚ και επικράτησε με 0-1 (Video) χάρης σε τέρμα του Μαντσίνι. Αυτό ήταν και το 6 Under στα τελευταία 7 ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
  • Βαθμολογία Super League


Άρης – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 20/02/2022

Στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μετράει περισσότερο το πάθος των ομάδων παρά η κατάσταση των δυο ομάδων. Ο Άρης με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα δει τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ να ελαχιστοποιούνται. Στους κιτρινόμαυρους έγινε ηλεκτροσόκ μετά την απομάκρυνση του προπονητή του Άκη Μάντζιου και υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή Χέρμαν Μπούργος (θα αναλάβει δράση από Δευτέρα) οι ποδοσφαιριστές θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποιότητα, όμως τα πόδια του θα είναι σαφώς πιο βαριά, αφού την Πέμπτη κατανάλωσε αρκετές δυνάμεις με τη Μίντιλαντ στη Δανία.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.06 ΣΤΗ NOVIBET

H NΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.90 ΣΤΗ NOVIBET

Το ματς θα πάει στη δύναμη ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ μαζί με το επιτελείο του VΑR θα έχουν δύσκολες φάσεις.

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.05 ΣΤΗ NOVIBET


Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 20/02/2022

Ο υπηρεσιακός προπονητής Τόλης Τερζής θα έχει στη διάθεσή του τους Μπρούνο Γκάμα Φαμπιάνο Λέισμαν και Ματίγια. Αντίθετα αμφίβολος είναι ο Σούντγκρεν και εκτός ο Ντοκουρέ.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Γκαρσία, Μαντσίνι, Ντιαγέ, Καμαρά.

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 20/02/2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κληθεί να διαχειριστεί και τον παράγοντα της κούρασης, αφού ο ΠΑΟΚ έπαιξε και την Πέμπτη ματς με τη Μίντιλαντ. Οι Κούρτιτς και Μιχαηλίδης είναι πλέον διαθέσιμοι.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκανσον, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Κούρτιτς), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ. Ο Γερμανός ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο και έχει διαιτητεύσει κορυφαία παιχνίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα είναι το δεύτερο ματς στη Super League μετά το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (3-0) της σεζόν 2020-21.


 


Διαβάστε ακόμα…

diaititis1 novibet

Οι 10 καλύτεροι Έλληνες διαιτητές ποδοσφαίρου

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ