el
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άρης – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 17/04/2022

Πολύ μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play offs (17/04, 19:30). Οι δύο ομάδες έχουν άλλο στόχο στη φετινή διαδικασία, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι και οι δύο θέλουν τη νίκη και τίποτα λιγότερο.

Ο Άρης προέρχεται από την πρώτη του νίκη στα φετινά play offs. Και μάλιστα η πρώτη του νίκη ήταν αρκετά εμφατική, αφού ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό, λόγω του επαναληπτικού με τη Μαρσέιγ. Ωστόσο δεν τα κατάφερε κόντρα στη γαλλική ομάδα και αποκλείστηκε.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Άρης – ΠΑΟΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 17/04/2022

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έρχεται με τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» δεν ξεκίνησαν καλά στα φετινά play offs. Αρχικά ήρθε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ισοπαλίες.

Η πρώτη ήταν με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας (0-0). Αν και οι «πράσινοι» ταξίδεψαν αποδεκατισμένοι στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την ισοπαλία. Μάλιστα οι αντίπαλοί τους ήταν αυτοί που είχαν και τις καλύτερες φάσεις στο ματς.

Aris Paok2 h2h novibet

 

Ακολούθησε το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου και πάλι έμεινε στο 0-0. Αυτή τη φορά, η εικόνα ήταν κακή. Οι ποδοσφαιριστές του Χερμάν Μπούργκος ήταν ασύνδετοι και απείλησαν ελάχιστα τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο. Έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο, τόσο στην ανασταλτική τους λειτουργία όσο και στο οργανωτικό κομμάτι και εν τέλει, ανταμείφθηκαν.

Προηγήθηκαν αρχικά με τον Πάλμα στο 20’ και παρά την ισοφάριση του Ρότα στο 28’, πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Σάσα στο 58’ και πήραν το πολυπόθητο τρίποντο. Ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και πρόσεξαν πάρα πολύ τη δική τους άμυνα.

Η νίκη στο ΟΑΚΑ έβαλε πλέον τον Άρη σε θέση οδηγού στη μάχη για την έξοδο στο Europa Conference League. Πλέον ανέβηκε στην 3η θέση με δύο βαθμούς περισσότερους από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Με δεδομένο ότι έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και δεν μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό του από εκεί, ο Άρης θα παλέψει με… νύχια και με δόντια για να διατηρηθεί στην 3η θέση.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θέλει να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ και να επανέλθει όσο πιο άμεσα γίνεται στις επιτυχίες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέβαλε πολλή μεγάλη προσπάθεια κόντρα στη γαλλική ομάδα.

Μετά την ήττα με 2-1 στον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη με ένα γκολ διαφορά μέσα στην Τούμπα για να πάει το ματς στην παράταση. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, είχε καλές ευκαιρίες να βρει δίχτυα, αλλά τελικά η Μαρσέιγ ήταν αυτή που προηγήθηκε (0-1 στο 34’).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, παρά την πίεση της Μαρσέιγ. Ειδικά από το 70’ και μετά τα έδωσαν όλα για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Έφτασαν πολύ κοντά σε τρεις στιγμές με τους Τσόλακ, Μίτριτσα και Αουγκούστου, αλλά ο Μανταντά βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και αποσόβησε όλους τους κινδύνους.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί μία από τον Παναθηναϊκό για τα play offs και φυσικά η πρώτη από τη Μαρσέιγ στη Γαλλία. Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ είχε τρεις συνεχόμενες ήττες, ήταν πριν από επτά χρόνια!

Συγκεκριμένα ήταν στα play offs της σεζόν 2014-15, όπου είχε τέσσερις συνεχόμενες ήττες! Δύο από Παναθηναϊκό εντός κι εκτός έδρας, μία από τον Ατρόμητο στην Τούμπα και μία από τον Αστέρα εκτός!

Τώρα η προσοχή στρέφεται στις εγχώριες διοργανώσεις, αρχικά στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα, ενώ στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.


Άρης – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 17/04/2022

  • Αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων και το δεύτερο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το αντίστοιχο ματς στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0, ενώ στην Τούμπα, ο Άρης νίκησε με 1-0.
  • Η προϊστορία το τελευταίο διάστημα είναι σχετικά μοιρασμένη, με ένα μικρό προβάδισμα υπέρ των φιλοξενουμένων. Στα δέκα πιο πρόσφατα ματς με γηπεδούχο τον Άρη, οι «κίτρινοι» έχουν δύο νίκες, τρεις ήττες και πέντε έληξαν ισόπαλα (2-5-3).
  • Από αυτά τα δέκα παιχνίδια, μόλις τα τρία ήταν Over, τα υπόλοιπα επτά έληξαν στο Under.
  • Όπως ήταν και τα τέσσερα πιο πρόσφατα, όπου όλα έληξαν με λιγότερα από τρία τέρματα.
  • Στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του, ο Άρης είναι αήττητος. Έχει τρεις λευκές ισοπαλίες και δύο ήττες. Σε αυτό το διάστημα υποδέχθηκε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ δέχθηκε μόλις ένα τέρμα.
  • Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην πιο πρόσφατη εκτός έδρας αποστολή του, στη «Λεωφόρο» από τον Παναθηναϊκό. Νωρίτερα όμως είχε επτά ματς αήττητος, όπου μετρούσε πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Σε αυτά τα επτά ματς έχει 14-1 τέρματα.
  • Τρία γκολ έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στα play offs κι έχει τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Από ένα έχουν σημειώσει οι Άκπομ, Τσόλακ και Ζίβκοβιτς.
  • Τα ίδια έχει πετύχει και ο Άρης, επίσης με τρεις διαφορετικούς σκόρερ, οι οποίοι είναι οι Εντιαγέ, Πάλμα και Σάσα.

aris paok5 novibet


Άρης – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 17/04/2022

Άρης και ΠΑΟΚ έχουν μία μικρή παράδοση στις ισοπαλίες τα τελευταία χρόνια. Στα 15 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, μετρούν επτά ισοπαλίες. Δηλαδή είναι περισσότερες και από τις νίκες του Άρη και από του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε ότι οι δύο ομάδες θα αλληλοεξουδετερωθούν και η ισοπαλία θα έχει τον πρώτο λόγο.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00

Και οι δύο ομάδες αναμένεται να κυνηγήσουν το γκολ. Δεν πρόκειται να κρυφτούν πίσω από το αποτέλεσμα και θα βγουν να διεκδικήσουν τη νίκη. Η απόδοση στο Over 2,5 είναι αρκετά ελκυστική.

ΤΟ OVER 2,5 ΣΤΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ» ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ 2.55

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου σκοπεύουν να βγάλουν αντίδραση και το 0-1 σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, δίνεται σε εξαιρετική απόδοση.

ΤΟ 0-1 ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20


Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/04/2022

Αυτό που προβληματίζει τον Χερμάν Μπούργος είναι το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε από την προπόνηση της Παρασκευής, γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή του αμφίβολη.

Αντίθετα, ο Μπράμπετς είναι και πάλι διαθέσιμος στα πλάνα του Αργεντινού τεχνικού και φυσικά θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, δίπλα στον Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας.

Ένα δίλημμα για τον Μπούργος είναι το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σούντγκρεν είναι πάλι ετοιμοπόλεμος και γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον Εμπακατά την ψυχολογία των ντέρμπι.

Ωστόσο ο Εμπακατά πήγε πολύ καλά και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, αλλά κυρίως στη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κουέστα – Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια – Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ιτούρμπε – Καμαρά.

aris paok6 novibet


ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/04/2022

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ είχε κι άλλες άσχημες συνέπειες, εκτός φυσικά από την ήττα και τον αποκλεισμό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Καντουρί να τραυματίζεται στην προθέρμανση, ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Βιεϊρίνια. Και οι δύο είναι εξαιρετικά αμφίβολοι και πολύ δύσκολα θα προλάβουν το ματς με τον Άρη.

Εκτός φυσικά είναι ο Μιχαηλίδης, ο οποίος αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκανσον, Σίντκλεϊ – Τσινγκάρας, Κούρτιτς – Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα, Αουγκούστο – Άκπομ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών

Οι 10 καλύτερες ταινίες για το πποδόσφαιρο

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ