el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Το νέο μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ

Μετά την επιτυχημένη «συνταγή» με τον Τζέιντον Σάντσο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ «επένδυσε» και στον Τζουντ Μπέλιγχαμ, τον οποίο απέκτησε από την Μπέρμιγχαμ έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών.

Τα «δίχτυα» της στην Αγγλία έχει ρίξει τα τελευταία χρόνια η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο πρώτος παίκτης από το Νησί που κατάφερε να αναδειχθεί στην ομάδα, έχοντας αποκτήσει πλέον τεράστια αξία, ήταν ο Τζέιντον Σάντσο.

Προϊόν των Ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι, αποκτήθηκε έναντι 7.8 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2017 και πλέον, στα 20 του χρόνια, έχει καταφέρει να εκτοξεύσει την αξία του. Σύμφωνα με το tranfermarkt, ο Αγγλος μεσοεπιθετικός αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 117 εκατομμύρια ευρώ, μετρώντας μεταξύ άλλων φέτος 17 γκολ και 17 ασίστ σε 32 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα.

Η άκρως επιτυχημένη μεταγραφή του Σάντσο, ανάγκασε κατά κάποιο τρόπο την Ντόρτμουντ να ανοίξει τους ορίζοντές της στην Αγγλία, για να αποκτήσει πριν λίγο καιρό ένα από τα κορυφαία ταλέντα. Τον 17χρονο μέσο Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές της Αγγλίας παίκτης, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Ιστορία της Μπέρμιγχαμ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών τον περασμένο Αύγουστο και η εξέλιξη που είχε, ήταν ραγδαία.

Ενδιαφέρον από Γιουνάιτεντ, διεθνής στα 13 του

Jude Bellingham: Why Danny Murphy is surprised 'best kid around ...
Η Ντόρτμουντ δεν ήταν η μοναδική που ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του. Φρόντισε όμως να κινήσει από νωρίς τις όποιες διαδικασίες, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά το ντιλ από τον Μάρτιο του 2020.

Στα 25 εκατομμύρια λίρες το κόστος, κάτι που του καθιστά έτσι τη μεταγραφή του, την ακριβότερη στην ιστορία για 17χρονο. Υπήρχε δεδομένο ενδιαφέρον από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και από πολλούς άλλους συλλόγους των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Πλην του ρεκόρ του νεαρότερου παίκτη, ο Μπέλιγχαμ διατηρεί στην Μπέρμιγχαμ και το ρεκόρ του νεαρότερου σκόρερ (16 ετών και 63 ημερών). Παράλληλα, είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Αγγλίας από τα 13 του χρόνια (στην U15), έχοντας αγωνιστεί ακόμα στις ομάδες U16 και U17. Σύμφωνα με τα όσα δείχνει, δεν θα αργήσει η κλήση και στην Ανδρών…

Φρόντισε να δείξει μέρος του τεράστιου ταλέντου του στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιώντας 40 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ (οι 31 ως βασικός) ενώ σημείωσε και 4 γκολ. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όσο και τα άκρα.

«Το παιδί έχει μία απίστευτη νοημοσύνη και ωριμότητα για κάποιον της ηλικίας του», δήλωσε στο BBC ο Κρίστιαν Σπίκμαν, διευθυντής των Ακαδημιών της Μπέρμιγχαμ και πρόσθεσε: «Δεν αγωνίστηκε στο Kύπελλο των Νέων φέτος, αλλά ήταν στα αποδυτήρια και πανηγύριζε με τους άλλους παίκτες στις προκρίσεις. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Θέλει να βοηθάει και να υποστηρίζει τους άλλους. Για πολλά από τα παιδιά της Ακαδημίας μας, αποτελεί πρότυπο».

Birmingham City starlet Jude Bellingham 'chooses Borussia Dortmund ...

Μόρφωση και οικογένεια

Σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας του, ο Μπέλιγχαμ δεν είναι λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών και προτιμάει το διάβασμα.

«Με κρατάει απασχολημένο, οπότε δεν κάθομαι στο σπίτι να παίζω βιντεοπαιχνίδια», ανέφερε ο ίδιος σχετικά. Σημαντικό ρόλο παίζει και η οικογένειά του, με τον πατέρα του, Μαρκ Μπέλιγχαμ, να είναι και αυτός που τον εκπροσωπεί ως μάνατζερ.

Ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής των μη επαγγελματικών κατηγοριών στα νιάτα του, ενώ στις Ακαδημίες της Μπέρμιγχαμ αγωνίζεται και ο μικρότερος αδερφός του, Τζόμπε, που είναι και διεθνής με την U15 της Αγγλίας.

Η υποστήριξη της οικογένειάς του ήταν καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του Τζουντ Μπέλιγχαμ σύμφωνα με τον διευθυντή Ακαδημιών της αγγλικής ομάδας, που κατέληξε: «Δεν μπορείς να προσαρμοστείς σε αυτό το επίπεδο τόσο γρήγορα όσο αυτός, χωρίς να έχεις υποστηρικτικούς μηχανισμούς γύρω σου. Είμαι σίγουρος πως βοήθησε η οικογένειά του σε αυτό».

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ