el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μπένγκαλς – Ραμς, Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 14/02/2022

Ήρθε η ώρα για το Super Bowl (Δευτέρα 01:30), το μεγάλο τελικό του NFL που φέτος βρίσκει τους Σινσινάτι Μπένγκαλς κόντρα στους Λος Άντζελες Ραμς. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ένα από τα κορυφαία του πλανήτη.

Εκατομμύρια μάτια θα είναι καρφωμένα στην τηλεόραση, αφού στο «SoFi Stadium» στο Λος Άντζελες που διεξάγεται το παιχνίδι μπορούν να βρεθούν μόνο 70.240 θεατές για να παρακολουθήσουν τον τελικό. Μάλιστα το «SoFi Stadium» αποτελεί και την έδρα των Ραμς, οι οποίοι εμφανίστηκαν συνεπείς στο μεγάλο ραντεβού!

Με 300+ αγορές στη Novibet, live bet, ενισχυμένες αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα και Bet Requests, το Super Bowl ανάμεσα στους Σινσινάτι Μπένγκαλς και τους Λος Άντζελες Ραμς γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


Μπένγκαλς – Ραμς, Ανάλυση & Παρουσίαση 14/02/2022

Οι Σινσινάτι Μπένγκαλς είναι το αουτσάιντερ στο φετινό Super Bowl. Απλά απομένει να δούμε αν θα μείνουν αουτσάιντερ ή θα καταφέρουν να μετατραπούν σε Δαυίδ που θα ρίξουν κάτω τον Γολιάθ με μία τους κίνηση. Δεν θα είναι εύκολο, αφού οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, αλλά δε θα είναι και ακατόρθωτο.

Η φετινή τους πορεία άλλωστε δείχνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Οι Μπένγκαλς βρίσκονται στη βόρεια περιφέρεια της AFC, όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση. Το ρεκόρ τους ήταν 10-7, το οποίο δε λέει και κάτι ιδιαίτερο από μόνο του και συνολικά βρέθηκαν στην τέταρτη θέση της AFC. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην πρώτη θέση ήταν οι Τένεσι Τάιτανς με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς (το μεγάλο φαβορί για το φετινό τίτλο) με 12-5.

bengals1 novibet

Ωστόσο, ο Μπένγκαλς δεν έδειξαν διατεθειμένοι να αφήσουν κανένα παιχνίδι στη μοίρα του, απλά και μόνο δεν ήταν το φαβορί. Στο πρώτο αγώνα για την post season αντιμετώπισαν τους Λας Βέγκας Ρέιντερς, οι οποίοι προκρίθηκαν στα play off αποκτώντας μία από τις τρεις Wild Cards της περιφέρειας.

Εδώ οι Μπένγκαλς είχαν τον πρώτο λόγο και με τον quarterback Τζο Μπάροου να βρίσκεται σε καλή μέρα, πήραν την πρόκριση επικρατώντας με 26-19 της ομάδας από την πολιτεία της Νεβάδα. Στο επόμενο παιχνίδι όμως, ο δείκτης δυσκολίας ανέβηκε κατακόρυφα, αφού έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πρώτη ομάδα της AFC, τους Τένεσι Τάιτανς.

 

Εκεί στηρίχθηκαν στην άμυνά τους για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες και δικαιώθηκαν, αφού κράτησαν στο μηδέν τους Τάιτανς τόσο στην πρώτη όσο και στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Οι ίδιοι από την πλευράς τους φρόντισαν να σκοράρουν σε όλες. Το τελικό 19-16 βρήκε την ομάδα του 38χρονου προπονητή, Ζακ Τέιλορ να έχει προκριθεί στους τελικούς AFC.

Η συνέχεια ήταν όμως ακόμη πιο δύσκολη, αφού ο αντίπαλος ήταν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, οι Κάνσας Σίτι Τσιφς, του σπουδαίου quarterback, Πάτρικ Μαχόουμς. Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό σε εξέλιξη, αφού οι Μπένγκαλς βρέθηκαν πίσω με 21-3 λίγο πριν από το ημίχρονο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν το 24-24 και πήραν το ματς στην παράταση χάρη σε field goal (σουτ από μακρινή απόσταση) από τις 31 γιάρδες (28,35 μέτρα), για το τελικό 27-24. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα εδώ.

Από την άλλη, αν ο τελικός έχει ένα φαβορί, αυτό είναι το δίχως άλλο, οι Λος Άντζελες Ραμς. Η ομάδα του 36χρονου προπονητή Σον Μακβέι έχει παίξει πολύ καλά από την αρχή της σεζόν, αλλά το 12-5 στην κανονική διάρκεια δεν μπόρεσε να της δώσει μία καλύτερη θέση από την 4η της NFC εν όψει της post season. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι και οι Μπένγκαλς ήταν στην 4η θέση της AFC, αλλά με ρεκόρ 10-7.

 

Οι Ραμς έπαιξαν στα play off της wild card με τους Αριζόνα Κάρντιναλς, τους οποίους νίκησαν πολύ εύκολα με 34-11. Είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία από την αρχή και στα δύο πρώτα δεκαπεντάλεπτα δεν δέχθηκαν πόντο, την ώρα που ο quarterback, Μάθιου Στάνφορντ καθοδηγούσε υποδειγματικά την ομάδα.

Αυτό έκανε και στη συνέχεια των play off, κόντρα στους πρωταθλητές Τάμπα Μπέι Μπακανίρς, του μεγάλου Τομ Μπρέιντι. Αν και ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο πήγαν να τα… θαλασσώσουν. Οι Ραμς προηγήθηκαν με 27-3, στις αρχές της τρίτης περιόδου και έδειξαν ότι θα καθαρίσουν εύκολα το παιχνίδι.

Ωστόσο, ο Μπρέιντι επιβεβαίωσε το προσωνύμιό του «Comeback Kid» και έφερε το ματς στην ισοπαλία με 27-27 λίγο πριν από το τέλος. Όμως ο Στάνφορντ βοήθησε τους Ραμς από τις 66 γυάρδες με πέντε πολύ καλά plays να φτάσουν στις 30 γυάρδες, όπου ο πρώην κίκερ των Μπακανίρς, Ματ Γκέι, σκόραρε με field goal για το τελικό 30-27.

Στον τελικό της NFC κόντρα στους Σαν Φρανσίσκο 49ερς, έκαναν ακόμη μία τρομερή εμφάνιση, όχι όμως από την αρχή αλλά στο τέλος του αγώνα. Φτάνοντας στην τέταρτη περίοδο ήταν πίσω με 17-7. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε ο Στάνφορντ και οι Ραμς ισοφάρισαν σε 17-17. Εν τέλει πήραν την πρόκριση στο Super Bowl χάρη σε ακόμη ένα field goal του Ματ Γκέι, αυτή τη φορά από τα 30 μέτρα 1:46 πριν από το τέλος, για το τελικό 20-17! Δείτε βίντεο εδώ.

rams1 novibet


Μπένγκαλς – Ραμς, Στατιστικά & Προϊστορία 14/02/2022

  • Αυτή είναι η τρίτη απόπειρα των Σινσινάτι Μπένγκαλς να κατακτήσουν το Super Bowl.
  • Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στον τελικό το 1981, όπου ηττήθηκαν 21-26 από τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς και το 1988 πάλι από τους 49ερς με σκορ 16-20.
  • Αντίθετα, οι Ραμς έχουν ήδη κατακτήσει ένα Super Bowl, όχι ως Λος Άντζελες Ραμς, αλλά ως Σεντ Λούις Ραμς. Αυτό ήταν το 1999 με 23-16 επί των Τένεσι Τάιτανς.
  • Έχουν φτάσει στον τελικό το 1980, το 2002 και το 2019. Το 2002 ήταν ως Σεντ Λούις Ραμς και τις άλλες δύο φορές ως Λος Άντζελες Ραμς.
  • Τα προγνωστικά μπορεί να δίνουν φαβορί τους Ραμς, αλλά η προϊστορία είναι υπέρ των Μπένγκαλς.
  • Από τα 1972 έως το 2019 οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 14 φορές. Οι Μπένγκαλς μετρούν 8 νίκες και οι Ραμς 6.
  • Στη μεγάλη κόντρα των δύο quarterback, που θα κρίνει και το παιχνίδι, τα στατιστικά αναφέρουν ότι ο Μπάροου των Μπένγκαλς υπερτερεί του Στάνφορντ των Ραμς σε 7 από τις 12 σημαντικές κατηγορίες.

Μπένγκαλς – Ραμς, Προγνωστικά 14/02/2022

Μπορεί τα προγνωστικά να δίνουν τους Σινσινάτι Μπένγκαλς ως αουτσάιντερ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μη λάβει υπ’ όψιν του, ότι σταμάτησαν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο τους Κάνσας Σίτι Τσιφς. Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος quarterback, Τζο Μπάροους είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

bengals2 novibet

ΟΙ ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ SUPER BOWL. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΡΑΜΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.70

Οι δύο quarterbacks Μπάροου και Στάνφορντ, θα τρέξουν τις ομάδες τους Μπένγκαλς και Ραμς αντίστοιχα, για να κυνηγήσουν το touchdown και δεν πρόκειται να κρυφτούν. Περιμένουμε λοιπόν τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο και όχι τις άμυνες.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ OVER 47,5 ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.82


Μπένγκαλς, Νέα, Απουσίες 14/02/2022

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώνεις 17 αγώνες κανονικής περιόδου κι άλλους τρεις για την post season και να μην έχεις κάποιο τραυματισμό. Το θέμα είναι πόσο σοβαρός είναι. Στην παρούσα φάση, οι Μπενγκάλς δεν έχουν σημαντικά προβλήματα.

 

Ο tight end Σι Τζέι Ούζομαχ είχε ένα τραυματισμό στο γόνατο, αλλά οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμος για το Super Bowl. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε στη διάρκεια της εβδομάδας, ότι δεν είναι δυνατόν να χάσει το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ο offensive guard Κάρμαν είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.


Ραμς, Νέα, Απουσίες 14/02/2022

Ο Σον Μακβέι από την πλευρά του έχει να διαχειριστεί μία πιο δύσκολη κατάσταση. Ο tight end Τάιλερ Χίγκμπι είναι πολύ δύσκολο να είναι διαθέσιμος εξαιτίας του τραυματισμού του. Το ίδιο ισχύει και για τον offensive tackle, Τζο Νότερμπουμ. Ο Μακβέι θα τους περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τα πλάνα του για την επίθεση.

rams2 novibet

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την επίθεση είναι αυτό του running back, Καμ Έικερς, ο οποίος έχει ένα τραυματισμό στον ώμο και μάλιστα δεν προπονήθηκε καθόλου την περασμένη εβδομάδα. Να θυμίσουμε ότι ο Έικερς είχε κι ένα σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα στη διάρκεια της σεζόν. Και αυτός παραμένει αμφίβολος και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγες ώρες πριν από τον αγώνα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ