el
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπέτις – Βαλένθια: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 23/04/2022

Η ώρα για τον τελικό του Copa del Rey έφτασε! Η Μπέτις θα βρεθεί απέναντι στη Βαλένθια (23:00) στο μεγάλο ματς που θα διεχθεί στη Σεβίλλη.

Αμφότερες προέρχονται από ήττες στη La Liga! Αντικειμενικά, η ζημιά για την Μπέτις είναι μεγαλύτερη, αφού το «χαστούκι» από την Έλτσε (0-1), της στέρησε την ευκαιρία να επιστρέψει στις θέσεις του Champions League. Οι «νυχτερίδες» ηττήθηκαν στην έδρα της Βιγιαρεάλ (2-0), ωστόσο, έχουν ρίξει εδώ και καιρό το βάρος στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς έχουν ξεμείνει από στόχους στο πρωτάθλημα.

Το ματς θα διεξαχθεί στο «Estadio de la Cartuja» της Σεβίλλης. Χωροταξικά η Μπέτις παίζει εντός έδρας, ωστόσο, μέσα στο γήπεδο θα υπάρχει απόλυτη ισορροπία, αφού κάθε φιναλίστ εξασφάλισε από 20.757 εισιτήρια, τα οποία εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο από τους οπαδούς. To γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο (57.000), με την αστυνομία να ετοιμάζεται για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον κίνδυνο επεισοδίων με τη συμμετοχή και οπαδών της Σεβίλλης, που έχουν τεράστια κόντρα με τους «βερδιμπλάνκος».

Υπενθυμίζεται, πως στην περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Με 450+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπέτις και τη Βαλένθια γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στo Copa del Rey!

 


Μπέτις – Βαλένθια: Ανάλυση & Παρουσίαση 23/04/2022

«Τραβάνε στα μαλλιά» τους στη Μπέτις για τη μεγάλη γκέλα στο πρωτάθλημα. Το σοκ με το 0-1 από την Έλτσε έκοψε τα φτερά της ομάδας για την επιστροφή στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Το Champions League αποτελεί μεγάλο στόχο, αφού θα αλλάξει το status της ομάδας και φυσικά θα την απογειώσει οικονομικά. Τίποτα δεν έχει χαθεί, αφού η διαφορά παραμένει στους τρεις βαθμούς, ωστόσο, ο ανταγωνισμός με Σεβίλλη, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Σοσιεδάδ είναι τεράστιος για τις τρεις «ανοιχτές» θέσεις.

Ο Εμάνουελ Πελεγκρίνι θέλοντας και μη αναγκάστηκε να «κάψει» αρκετές δυνάμεις και το σχέδιο για ροτέισον κατέληξε στα… σκουπίδια. Η ομάδα του ήταν σχετικά καλή, όμως δεν βρήκε το εύκολο γκολ, ταλαιπωρήθηκε αρκετά κι εν τέλει είδε τους φιλοξενούμενους στη μοναδική τους φάση (82’) να κάνουν τη ζημιά. Στο φινάλε του παιχνιδιού οι οπαδοί των «βερδιμπλάνκος» αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας προκειμένου να τονώσουν το ηθικό τους ενόψει του τελικού.

betis valencia2 novibet «Θεωρώ πως κάναμε ένα σωστό παιχνίδι παρά την ήττα στο τελευταίο ματς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ήρθε η νίκη, αλλά η ομάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί. Οι ήττες πρέπει να μας προβληματίζουν ψυχολογικά μόνο για 24 ώρες. Ο τελικός θα κριθεί από την απόδοση και των δύο ομάδων. Η Βαλένθια είναι ένας δύσκολος αντίπαλος με μεγάλες παραστάσεις. Για αυτό πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να μην πέσουμε σε παγίδες. Πιστεύω πως θα δούμε ένα ωραίο ματς», είπε ο Πελεγκρίνι.

betis valencia3 novibet

Για τη Βαλένθια η ήττα στην έδρα της Βιγιαρεάλ (2-0) ήρθε… φυσιολογικά. Σε ακόμη ένα ματς ο Χοσέ Μπορδαλάς ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα. Η εικόνα σε αγωνιστικό επίπεδο δεν άλλαξε, αφού η ομάδα του έδειξε να έχει το μυαλό της αλλού και σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν άγχωσε τον αντίπαλό της, που είχε ένα εύκολο βράδυ.

Οι «νυχτερίδες» εδώ και καιρό έχουν σημαδέψει το Copa del Rey! Στο πρωτάθλημα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθειά τους για τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αφού βρίσκονται πολύ πίσω στη βαθμολογία. Έτσι, όλο το βάρος για την εξασφάληση μιας θέσης στο Europa League έχει πέσει στο Κύπελλο. Όλο αυτό το καταλαβαίνουν άπαντες στον σύλλογο, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ασκείται έντονη κριτική για το ότι η ομάδα δείχνει να έχει χάσει το κίνητρό της, δεν βγάζει ένταση στα παιχνίδια της και συμβιβάζεται με τα στραβά αποτελέσματα.

betis valencia4 novibet

Ο Μπορδαλάς για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στις ανάσες που θα έπρεπε να είχαν πάρει και οι δύο ομάδες πριν τον τελικό: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε αγωνιστεί κόντρα στη Βιγιαρεάλ, θα έπρεπε να είχαμε break. Για αυτό από τη μεριά μας δεν πήραμε ρίσκο στο παιχνίδι, αν και θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα», είπε αρχικά κι εν συνεχεία αναφερόμενος στα κακά αποτελέσματα και στην ψυχολογία της ομάδας πριν τον τελικό τόνισε: «Και εμείς και η Μπέτις χάσαμε τα τελευταία παιχνίδια. Κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία, οπότε δεν ανησυχώ για τις ήττες. Μπροστά μας έχουμε έναν τελικό και είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση. Έχουμε θετική αύρα για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα».


Μπέτις – Βαλένθια: Στατιστικά & Προϊστορία 23/04/2022

  • Η Μπέτις έχει στην τροπαιοθήκη της δύο Κύπελλα (1977, 2005), ενώ έχει φτάσει συνολικά τέσσερις φορές στον τελικό. Η Βαλένθια έχει οκτώ κατακτήσεις και αυτός θα είναι ο 18ος τελικός στην ιστορία της.
  • Η Μπέτις τις προηγούμενες δύο φορές που δεν νίκησε στο πρωτάθλημα πριν το τελικό, κατάκτησε το Κύπελλο! Το 1977 ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα (3-1) και πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι από τη Μπιλμπάο (2-2 κ.α). Το 2005 ήρθε ισόπαλη με τη Μαγιόρκα (1-1) και στη συνέχεια σήκωσε την κούπα στον τελικό με την Οσασούνα (2-1).
  • Η Βαλένθια αν βγει νικήτρια θα γίνει, πίσω από τη Μπαρτσελόνα (7), η δεύτερη ομάδα με τα περισσότερα Κύπελλα Ισπανίας στον 21ο αιώνα. Έχει κερδίσει τους δύο τελευταίους τελικούς με Χετάφε (3-1, 2008) και Μπαρτσελόνα (2-1, 2019) και θα ξεπεράσει σε κατακτήσεις τις Ρεάλ, Σεβίλλη και Σαραγόσα, που έχουν από δύο από το 2000 μέχρι σήμερα.
  • Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 117 φορές με τις νυχτερίδες να μετρούν 57 νίκες. 36 έχουν οι «βερδιμπλάνκος», ενώ 24 ματς έληξαν χωρίς νικητή. Στο ματς του Α’ γύρου στη La Liga η Μπέτις «σάρωσε» τη Βαλένθια με σκορ 4-1
  • Στα 6/10 τελευταία της Μπέτις έχει επιβεβαιωθεί το Under 2.5 Γκολ, ενώ αποκλειστικά για το Κύπελλο μετράει 6/7 Οver 2.5 Γκολ στα φετινά της ματς.
  • Τέσσερα ματς χωρίς νίκη παραμένει η Βαλένθια (0-2-2). Έχει σκοράρει από ένα γκολ μόλις σε τρία από τα τελευταία της πέντε παιχνίδια.

betis valencia6 novibet

Μπέτις – Βαλένθια: Προγνωστικά 23/04/2022

Το ματς είναι ευκαιρία και για τις δύο. Η Μπέτις θέλει να επιβεβαιώσει πως αλλάζει επίπεδο, η Βαλένθια να επιβιώσει οικονομικά και να βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι εμφανής μέσα στη σεζόν. Οι «βερδιμπλάνκος» είναι καλύτεροι. Οι «νυχτερίδες» μπορεί να έχουν περισσότερες ανάσες όμως τα κακά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος επηρεάζουν την ψυχολογία τους παρότι ο Μπορδαλάς προσπαθεί να το κρύψει.

Η ΜΠΕΤΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗν… ΤΣΙΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. Ο ΑΣΣΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 2,15 ΣΤΗ NOVIBET

Η ομάδα του Πελεγκρίνι στηρίζεται κυρίως στην επίθεσή της. Ακόμη κι όταν κάνει διαχείριση αποτελέσματος της αρέσει να πιέζει τον αντίπαλο. To ίδιο θα κάνει και απέναντι στη Βαλένθια, που περιμένουμε να αγωνιστεί και πιο συντηριτικά.

Η ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕΤΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟ OVER 5.5 ΚΟΡΝΕΡ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΣΤΟ 2,30

Και οι δύο ομάδες είναι αρκετά δυνατές. Το γήπεδο θα βράζει, πρόκειται για τελικό, οπότε τα δυνατά μαρκαρίσματα θα είναι μέρος του προγράμματος.

ΤΟ OVER 6.5 ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 2,10 ΣΤΗ NOVIBET


Μπέτις: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/04/2022

Χωρίς προβλήματα ολόκληρωσε την προετοιμασία της για τον τελικό η Μπέτις. Οι απουσίες των Μοντόγια και Καμαράσα ουσιαστικά δεν επηρεάζουν τον Πελεγκρίνι. Το ίδιο ισχύει και με τον Ακουοκού, που αποβλήθηκε κόντρα στην Έλτσε και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Χιλιανός τεχνικός λογικά δεν θα κάνει κάποια έκπληξη και θα διατηρήσει το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τα γνωστά πρόσωπα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπράβο – Μπεγερίν, Πετσέλα, Μπαρτρά, Μορένο – Καρβάλιο, Ροντρίγκες – Χουάνμι, Κανάλες, Φεκίρ – Ιγκλέσιας

betis valencia5 novibet

Βαλένθια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/04/2022

Στη Βαλένθια υπάρχει αγωνία για τη συμμετοχή του Γκέδες, που πάντως δείχνει ότι ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν και θα αγωνιστεί κανονικά. Σε σχέση με το τελευταίο επιστρέφει ο Φουλκιέ, που ήταν τιμωρημένος. Αγώνα δρόμου κάνουν οι Μάξι Γκόμες, Γκάμπριελ Παουλίστα, εκτός Λάτο. Ο Μπορδαλάς κόντρα στη Βιγιαρεάλ επέλεξε τριάδα στην άμυνα, ωστόσο, βάσει των ρεπορτάζ θα επιστρέψει στο 4-4-2, το οποίο εμπιστεύεται στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μαμαρντασβίλι – Φουλκιέ, Ντιακαμπί, Γκιγιαμόν, Γκαγιά – Μορίμπα, Ράτσιτς, Σολέρ, Κόστα – Γκέδες, Ντούρο

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ