el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 28/05/2022

Η μεγάλη στιγμή για Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε! Οι «ρεντς» θα παλέψουν απέναντι στη «βασίλισσα» στον μεγάλο τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στο «Σταντ ντε Φρανς» το βράδυ του Σαββάτου (22:00).

«Τρένο» στον δρόμο της για τον τελικό ήταν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκε κόντρα σε καμία ομάδα από αυτές που βρήκε μπροστά της. Στους ομίλους πήρε την πρώτη θέση κόντρα σε Ατλέτικο, Πόρτο και Μίλαν, ενώ στα νοκ-άουτ «καθάρισε» τις Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ για να κλείσει τη θέση της στο Παρίσι, όπου θα διεκδικήσει το 7o Champions League στην ιστορία της.

Ο συνδυασμός της ποιότητας με την ψυχή είναι αυτός που οδήγησε τους «μερένχες» μπροστά σε ακόμη μία τεράστια πρόκληση, καθώς θέλουν να προσθέσουν στην τροπαιοθήκη τους την 14η κούπα. Αν εξαιρέσει κανείς την ήττα-σοκ κόντρα στη Σέριφ, στη φάση των ομίλων πάτησαν γκάζι και τερμάτισαν πάνω από την Ίντερ, τους Μολδαβούς και τη Σαχτάρ. Στα νοκ-άουτ, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι και έπαιξε με τη φωτιά αλλά έβγαλε και χαρακτήρα που την οδήγησε σε προκρίσεις-θρίλερ κόντρα σε Παρί, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κλεμέντ Τουρπέν. Με τον 40χρονο Γάλλο η Ρεάλ έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τελευταία το 1-3 επί της Τσέλσι. Η Λίβερπουλ έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία παιχνίδια που την έχει «σφυρίξει». Υπενθυμίζεται πως η αναμέτρηση είναι νοκ-άουτ και στην περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής στα 90λεπτά, ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Με 550+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Ο μεγάλος τελικός παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Champions League!

 


Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ανάλυση & Παρουσίαση 28/05/2022

Έκλεισε με νίκη στην Premier League αλλά το φινάλε ήταν πικρό. Το 3-1 απέναντι στη Γουλβς δεν ήταν αρκετό αφού την ίδια ώρα η Σίτι με επική ανατροπή «τούμπαρε» το ματς με την Άστον Βίλα (3-2) και άφησε τους «ρεντς» στο -1 από την κορυφή στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Το ζήτημα για τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του είναι ψυχολογικό, αφού καλούνται να αφήσουν πίσω τους το Νησί. Η αλήθεια είναι πως ήξεραν ότι κυνηγούσαν θαύμα και πως τα πράγματα δεν περνούν αποκλειστικά από τα πόδια τους. Μένει όμως να φανεί το πόσο επηρέασε την ομάδα το γεγονός ότι έφτασε τόσο κοντά.

Στο Champions League η Λίβερπουλ επιστρέφει σε τελικό ύστερα από το 2019 όταν είχε σηκώσει το 6ο της τρόπαιο στον τελικό με την Τότεναμ (2-0). Την προηγούμενη χρονιά είχε φτάσει ξανά μία ανάσα απ’ την κούπα, όμως είχε ηττηθεί από τη Ρεάλ (3-1).

«Το ότι χάσαμε το πρωτάθλημα μεγαλώνει την επιθυμία μας για τον τελικό! Υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις από την ομάδα. Είμαι απίστευτα περήφανος για τα παιδιά, που έχουν κάνει μία απίθανη σεζόν. Όλο το ταξίδι μέχρι εδώ ήταν εξαιρετικό.

Θα κάνουμε τα πάντα στον τελικό. Η σεζόν είναι τόσο οριακή, τόσο σκληρή, κρίνεται μέσα από στιγμές και αποφάσεις. Αυτό που έχω μάθει όμως για τη ζωή είναι πως αν μείνεις συγκεντρωμένος και συνεχίσεις θα έρθει η ανταμοιβή. Μπορεί αυτό να μη συνέβη στο πρωτάθλημα, αλλά θα συνεχίσουμε και θα συμβεί», ήταν τα λόγια του Κλοπ.

liverpool real madrid6 novibet

Η Ρεάλ εδώ και καιρό έχει ρίξει το βάρος στον τελικό. Έχοντας «σφραγίσει» και μαθηματικά την κατάκτηση της La Liga από τις 30 Απριλίου (4-0 Εσπανιόλ), η «βασίλισσα» έριξε στροφές και στις επόμενες τέσσερις αναμετρήσεις που ακολούθησαν ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε ανάσες στους ποδοσφαιριστές του.

Οι «μερένχες» έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους από την περασμένη Παρασκευή όπου ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) απέναντι στην Μπέτις στο «Μπερναμπέου» σε ένα παιχνίδι όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο.

Τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ έπαιξε και η υπόθεση με τον Κιλιάν Μπαπέ, που εν τέλει αποφάσισε να παραμείνει στην Παρί και να αφήσει τη Ρεάλ στο… περίμενε. Για αυτό βέβαια που δεν μπορεί κανείς να περιμένει στον σύλλογο είναι για την επέκταση της συλλογής των τροπαίων του Champions League, με την ομάδα να επιστρέφει σε τελικό ύστερα από τον θρίαμβο του 2018 κόντρα στη Λίβερπουλ, όπου η ομάδα κατάκτησε την κούπα για τρίτη σερί χρονιά.

liverpool real madrid7 novibet

«Το να παίζεις έναν τελικό με τη Λίβερπουλ είναι ιδιαίτερο. Μου αρέσει η κουλτούρα τους και ο Κλοπ. Τα “αδέρφια” μου στη Μίλαν μου ζητούν να μην χάσουμε για να μην τους πιάσουν στα τρόπαια (7). Μέχρι στιγμής στην διοργάνωση ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μείνουμε εκτός, με το πιο πολύπλοκο παιχνίδι να είναι αυτό απέναντι στην Τσέλσι. Σε επίπεδο προετοιμασίας οι 3-4 ώρες πριν τον τελικό είναι πάντα οι πιο δύσκολες. Δεν έχω κάποιο φάρμακο ή κάποια παστίλια για να τις ξεπεράσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κάρλο Αντσελότι.

 


Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Στατιστικά & Προϊστορία 28/05/2022

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 13 φορές τη διοργάνωση, είναι με διαφορά οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Η Λίβερπουλ έχει σηκώσει την κούπα 6, όσες και η Μπάγερν. Αν τα καταφέρει στο Παρίσι θα πιάσει τη Μίλαν στη δεύτερη θέση.
  • Τρεις χαμένους τελικούς μετρούν οι δύο ομάδες. Ο τελευταίος της «βασίλισσας» ήταν το 1981 από τη Λίβερπουλ (1-0) στο Παρίσι, από τότε έχει κατακτήσει επτά φορές την κούπα με τελευταία κόντρα στους «ρεντς» το 2018 στο Κίεβο. Η Λίβερπουλ μετά την ήττα στην Ουκρανία κατέκτησε τη διοργάνωση την επόμενη χρονιά κόντρα στην Τότεναμ.

  • Μόλις μία ήττα κι αυτή «ανώδυνη», στον επαναληπτικό με την Ίντερ, μετράει η Λίβερπουλ στη φετινή διοργάνωση (10-1-1). Χωρίς ισοπαλία οι αγώνες των «μερένχες» φέτος (8-0-4).
  • Στα τελευταία πέντε ματς του Champions League η Ρεάλ έχει πετύχει ακριβώς τρία γκολ κι έχει επιβεβαιωθεί το GG & Over 3.5.
  • Η ομάδα του Κλοπ έχει σημειώσει 30 γκολ (2.5/ματς) κι έχει δεχτεί 13, κρατώντας τέσσερις φορές την εστία της απαραβίαστη. Οι παίκτες του Αντσελότι έχουν σκοράρει 30 φορές (2.34/ματς), έχουν δεχτεί 14 τέρματα και επίσης έχουν κρατήσει 4 φορές το «μηδέν» στην άμυνα.
  • Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση είναι ο Καρίμ Μπενζεμά με 15 γκολ σε 11 ματς. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι τέταρτος στη σχετική λίστα με 8 τέρματα σε 12 παιχνίδια.
  • Άλισον, Φαμπίνιο Σαλάχ, Μανέ έχουν παίξει και στα 12 ματς στο Champions League για τη Λίβερπουλ. Το απόλυτο σε συμμετοχές έχει και ο Ντίας, που βέβαια έχει δώσει έξι ματς με την Πόρτο κι άλλα τόσα με τους «ρεντς». Κουρτουά, Βινίσιους και Μόντριτς οι «ακούνητοι» από την ενδεκάδα της Ρεάλ.

liverpool real madrid4 novibet

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά 28/05/2022

«Τιτανομαχία» σε τέτοιο βαθμό που δεν θα αποτελέσει έκπληξη σε κανέναν όποια ομάδα κι αν σηκώσει στο τέλος την κούπα.

Η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να «ξοδέψει» περισσότερες δυνάμεις λόγω Premier League για να φτάσει στο Παρίσι. Κάπως, έτσι η καλύτερη εικόνα που έχει βγάλει στη διοργάνωση μέχρι στιγμής δεν αποκλείεται να «τσαλακωθεί» και να υπάρξει ισορροπία με την αντίπαλό της, που παίζει στα… κόκκινα όλα τα ματς φέτος!

Για τη Ρεάλ το νόμισμα με τις πιο ξεκούραστες ημέρες έχει δύο όψεις. Από τη μία η ομάδα «φώναζε» για ανάσες, από την άλλη πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βγεις… απ’ την πρίζα.

Βλέποντας την κατάσταση των δύο ομάδων και προσθέτοντας και τα ερωτηματικά που υπάρχουν στην ενδεκάδα των «ρεντς» η… στροφή προς το αουτσάιντερ, Ρεάλ, έχει λογική.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΣΤΟ 3,55 ΕΙΝΑΙ VALUE BET ΣΤΗ NOVIBET

Σίγουρα θα έχει ένα έξτρα βάρος ο Μπενζεμά, αφού ο Κλοπ θα προσαρμόσει την άμυνά του ελαφρώς πάνω στον Γάλλο, που κάνει ό,τι θέλει μέσα στη χρονιά! Μέσα στο μενού του είναι και η άψογη συνεργασία του με τον κομβικό φέτος, Βινίσιους, που χάρη στην ευελιξία του μπορεί να του δημιουργήσει χώρους για να εκτελέσει.

Συνεχίζοντας το σκεπτικό από την προηγούμενη πρόταση και βάζοντας και την καθιερωμένη… πινελιά με τις κάρτες αφού μιλάμε για τελικό και ειδικά στην περίπτωση που προηγηθεί θα χρειαστεί να υπερασπιστεί το προβάδισμα ρίχνουμε το βάρος και στα Bet Request:

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 10,50 ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥ: ΡΕΑΛ
ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: Κ. ΜΠΕΝΖΕΜΑ
ΟVER 2.5 KITΡΙΝΕΣ: ΡΕΑΛ

Από τα match ups ξεχωρίζει αυτό του Μεντί με τον Σαλάχ. Είναι δεδομένο πως ο Κλοπ θα «φορτώσει» την δεξιά πλευρά, με τον Σαλάχ, που θα έχει και την βοήθεια του Άρνολντ, να βρίσκει ρήγματα. Ο αριστερός μπακ της Ρεάλ δεν είναι λίγες οι φορές που ρισκάρει και κάνει απρόσεκτα μαρκαρίσματα.

ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Ο ΜΕΝΤΙ ΣΤΟ 3.40 ΣΤΗ NOVIBET

liverpool real madrid5 novibet

Για τη Λίβερπουλ η λογική λέει πως θα «πιεστεί» αρκετά ο Χέντερσον. Βέβαια, εδώ καλό θα είναι να περιμένουμε και οριστικά την ενδεκάδα των «ρεντς», καθώς μπορεί να προκύψει ντόμινο με τις συμμετοχές των Φαμπίνιο και Τιάγκο. Ωστόσο, αν βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο 31χρονος Άγγλος, θα χρειαστεί να τρέξει αρκετά και να κάνει βρόμικη δουλειά με διαγώνιες καλύψεις και στο αμυντικό transition.

ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Ο ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ ΣΤΟ 4,50 ΣΤΗ NOVIBET


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28/05/2022

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε αρκετό άγχος κατά την προετοιμασία της ομάδας του ενόψει τελικού. Η συμμετοχή του Τιάγκο Αλκάνταρα είναι στον αέρα ύστερα από τον τραυματισμό που υπέστη στον αχίλλειο κόντρα στη Γουλβς, την ώρα που ο Φαμπίνιο όλα δείχνουν να προλαβαίνει, αλλά είναι αβέβαιη η κατάσταση που θα παρουσιαστεί. Το ευχάριστο για τον Γερμανό είναι πως η επιστροφή τoυ Φαν Ντάικ που οριακά βρέθηκε στον πάγκο στο τελευταίο παιχνίδι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά – Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίας

liverpool real madrid7 novibet (1)

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 28/05/2022

«Ανοιχτό βιβλίο» ο Κάρλο Αντσελότι σχετικά με την ενδεκάδα και από τη στιγμή που τόνισε πως ο Αλάμπα είναι στο 100% τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα. Βέβαια, αποτελεί ένα ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται, αφού έχει να παίξει από τη ρεβάνς-θρίλερ με η Σίτι στις 26 Απριλίου, ωστόσο, όλα δείχνουν πως θα πάρει φανέλα βασικού.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα που να επηρεάζουν τα πλάνα του Ιταλού, που θα πάει με το καθιερωμένο 4-3-3, το οποίο ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού «γυρνάει» και σε 4-5-1.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς – Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ