el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μίλαν – Λάτσιο, Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/02/2022

Από το πρωτάθλημα στο Κύπελλο μεταφέρεται η δράση στην Ιταλία, όπως άλλωστε και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τα ζευγάρια των προημιτελικών στη γείτονα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά αυτό που ξεχωρίζει το Μίλαν – Λάτσιο την Τετάρτη (22:00).

Οι αναμετρήσεις μέχρι και τα προημιτελικά του Coppa Italia είναι νοκ άουτ και μόνο στους «4» οι αντίπαλοι δίνουν διπλά παιχνίδια. Μονός είναι φυσικά και ο τελικός της αναμέτρησης. Εκτός από το Μίλαν – Λάτσιο την Τετάρτη, η αυλαία ανοίγει σήμερα (Τρίτη 08/02) με το ματς Ίντερ – Ρόμα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη (10/02) με τα παιχνίδια Αταλάντα – Φιορεντίνα και Γιουβέντους – Σασουόλο.

Με 450+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στο Μιλάνο μεταξύ της Μίλαν και της Λάτσιο γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 

 


Μίλαν – Λάτσιο, Ανάλυση & Παρουσίαση 09/02/2022

Η Μίλαν αφήνει πίσω της, τη νίκη στο ντέρμπι με την Ίντερ για το πρωτάθλημα και ρίχνεται στη μάχη του Κυπέλλου. Και μάλιστα με την ψυχολογία στα ύψη, από το «διπλό» στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Ο Στέφανο Πιόλι μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Ολιβιέ Ζιρού φρόντισε να τον βγάλει… ασπροπρόσωπο!

Οι «ροσονέρι» είχαν ελάχιστες καλές στιγμές στη διάρκεια του αγώνα. Μπήκαν πολύ νωθρά στο ματς και ως αποτέλεσμα, η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 38’ με τον Πέρισιτς. Η εικόνα δεν βελτιώθηκε και πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο ο Ζιρού φρόντισε να σκοράρει στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, αρχικά στο 75’ και στη συνέχεια στο 78’.

Η Ίντερ δεν είχε απάντηση στο χρόνο που απέμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Γιουβέντους και την ήττα από τη Σπέτσια, επίσης μέσα στο «Σαν Σίρο». Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους του Στέφανο Πιόλι και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Πέρυσι αποκλείστηκε στην ίδια φάση. Η κλήρωση στα προημιτελικά την έφερε αντιμέτωπη με την Ίντερ, από την οποία ηττήθηκε με 2-1 και αποκλείστηκε. Τελευταία φορά που η Μίλαν κατέκτησε το Κύπελλο ήταν πριν από 19 χρόνια, τη σεζόν 2002-03, ενώ η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1977!

 

Η Λάτσιο βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Στον πιο πρόσφατα χρονικά αγώνα της αντιμετώπισε τη Φιορεντίνα εκτός έδρας. Έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Τερατσιάνο και αποχώρησε από τη Φλωρεντία με τους τρεις βαθμούς και τη νίκη με 3-0!

 

Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς άνοιξε το σκορ στο 52’, ο Ιμόμπιλε έκανε το 2-0 στο 70’ και από ενέργεια του τελευταίου, αλλά αυτογκόλ του Μπιράγκι διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 στο 81’. Ο Ιμόμπιλε παραμένει έτσι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τον Βλάχοβιτς, της Γιουβέντους, πλέον! Εξάλλου, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, που η Λάτσιο επικρατεί με 3-0, αμέσως μετά τη νίκη με το ίδιο σκορ, στην έδρα της Σαλερνιτάνα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά θα δοθεί μεγάλη μάχη με τις Αταλάντα, Ρόμα και Φιορεντίνα, με τις οποίες μάχεται ουσιαστικά για τα δύο εισιτήρια στις θέσεις 5 και 6. Εκτός βέβαια κι αν καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο και εξασφαλίσει εκεί τη συμμετοχή της στο επόμενο Europa League. Πάντως η τελευταία φορά που πανηγύρισε το Κύπελλο ήταν το 2019 επικρατώντας 2-0 της Αταλάντα στον τελικό.


Μίλαν – Λάτσιο, Στατιστικά & Προϊστορία 09/02/2022

  • Η προηγούμενη φορά που αναμετρήθηκαν στο Κύπελλο οι Μίλαν και Λάτσιο ήταν στα ημιτελικά της σεζόν 2018-19.
  • Τότε ήταν η Λάτσιο αυτή που πήρε την πρόκριση έπειτα από διπλά παιχνίδια. Το πρώτο ήταν 0-0 στην έδρα της και στον επαναληπτικό νίκησε 1-0 μέσα στο Μιλάνο, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε και το Κύπελλο (2-0 επί της Αταλάντα).
  • Η πιο πρόσφατη νίκη της Μίλαν επί της Λάτσιο για το θεσμό του Κυπέλλου είναι τον Ιανουάριο του 2012, με 3-1 εντός έδρας για τη φάση των προημιτελικών. Αυτή ήταν για την κανονική διάρκεια, αφού υπάρχει και μία πρόκριση μέσα στη Ρώμη με 5-4 στα πέναλτι (0-0 κ.α.).
  • Πάντως στα έξι πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια στο Μιλάνο για το Κύπελλο, η Μίλαν έχει μόνο τη νίκη του 2012, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.
  • Εκτός όμως από την προϊστορία, η Μίλαν δεν τα πάει γενικότερα και πολύ καλά στην έδρα της τελευταία.
  • Στα τελευταία δέκα ματς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα και μία πρόκριση επί της Τζένοα στην παράταση, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
  • Η Λάτσιο από την πλευρά της έχει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικά, στα ματς μακριά από το «Ολίμπικο», αφού μετράει δώδεκα συνεχόμενα Over σε πρωτάθλημα και Europa League!
  • Τελευταίο Under ήταν για το πρωτάθλημα με 1-1 κόντρα στην Τορίνο στις 23 Σεπτεμβρίου!

Μίλαν – Λάτσιο, Προγνωστικά 09/02/2022

Η Λάτσιο έχει προκαλέσει αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις στη Μίλαν, στο θεσμό του Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια και έχει τις προϋποθέσεις για ακόμη μία και φέτος. Οι «ροσονέρι» μπορεί να προέρχονται από τη νίκη στο ντέρμπι με την Ίντερ, αλλά θα τους κοντράρουμε, λόγω και της κακής προϊστορίας που έχουν κόντρα στους «λατσιάλι».

Η ΛΑΤΣΙΟ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ. Η ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.04

Και οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο σκοράρισμα, είτε παίζουν εντός είτε εκτός έδρας. Ειδικά στην περίπτωση της Λάτσιο το τελευταίο Under μακριά από τη Ρώμη ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πάμε με το Over λοιπόν!

ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ OVER ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΧΕΙ Η ΛΑΤΣΙΟ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.78


milan lazio2 novibet

Μίλαν, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/02/2022

Ο Στέφανο Πιόλι αναμένεται να στερηθεί εκ νέου τις υπηρεσίες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αν κι αυτό δεν του βγήκε σε κακό στο ντέρμπι με την Ίντερ, αφού ο Ολιβιέ Ζιρού μπήκε και σκόραρε και τα δύο τέρματα. Πάντως, ο Σουηδός δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και λογικά θα μείνει εκτός.

Το ίδιο θα ισχύει φυσικά για τους αμυντικούς Κιάερ και Μπάλο Τουρέ και το μέσο Τομόρι.

Μίλαν (4-2-3-1): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλούλου, Ρομανιόλι, Φλορέντσι, Κέσι, Τονάλι, Λεάο, Ντίας, Σαλεμάκερς, Ζιρού.


Λάτσιο, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/02/2022

Δεδομένα είναι και τα προβλήματα της Λάτσιο για τον αγώνα στο «Σαν Σίρο». Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του, τους μέσους Άκπα-Άκπρο και Τζίτσεκ, αλλά και τον κεντρικό αμυντικό, Ασέρμπι.

Ο Ζακάνι πήγε πολύ καλά στον αγώνα με τη Φιορεντίνα και ο Σάρι αναμένεται να τον διατηρήσει στην τριάδα της επίθεσης μαζί με τους Ιμόμπιλε και Πέδρο, φυσικά.

Λάτσιο (4-3-3): Στρακόσια, Χισάι, Λουίς Φελίπε, Πάτριτς, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κατάλντι, Λουίς Αλμπέρτο, Πέδρο, Ζακάνι, Ιμόμπιλε.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ