el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 14/05/2022

Μόλις δύο αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των φετινών play offs, αλλά τα ντέρμπι συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Αυτή την αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (14/05, 20:00), σε ένα ματς με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα για τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός δίνει τον τελευταίο του αγώνα μπροστά στο κοινό του και θα είναι αυτός που θα γίνει και η απονομή του πρωταθλήματος. Το «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να είναι κατάμεστο από χιλιάδες φιλάθλους, οι οποίοι θα αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του βρίσκεται σε δεινή θέση. Μετράει δέκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Το μοναδικό παιχνίδι που βόλεψε η ισοπαλία ήταν στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, όπου έφτανε για να δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 14/05/2022

Δύο νίκες και μία ήττα έχουν στα παιχνίδια που έδωσαν το τελευταίο δεκαήμερο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι δύο επιτυχίες ήταν εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη στις έδρες του ΠΑΟΚ και του Άρη και η ήττα εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς τελείωσαν την υπόθεση τίτλος με το «διπλό» μέσα στην Τούμπα, την περασμένη Τετάρτη (1-2). Την Κυριακή και όντας απελευθερωμένοι από το άγχος είχαν κι άλλο εκτός έδρας ματς στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο τον Άρη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε ουσιαστικά όλη την ομάδα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «ερυθρόλευκους» να φύγουν με τη νίκη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (0-1). Η Super League είχε κι άλλη εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη, όπου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην έδρα του για το παραδοσιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με αντίπαλο τους «πράσινους», ο Πέδρο Μαρτίνς επανάφερε στο αρχικό σχήμα, όλη τη βασική ενδεκάδα, καθότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστό, ανεξάρτητα αν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο ή όχι.

olympiakos paok1 novibet

Πάντως, τα πράγματα λειτούργησαν ουσιαστικά ανάποδα. Σε αντίθεση με τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παρουσιάσει αντίστοιχη εικόνα. Παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ήταν φλύαρος και δεν απείλησε ουσιαστικά.

Μάλιστα στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενουμένων βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10’. Παρά την πίεση δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και στο 54’ από μία στημένη φάση δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Τικίνιο στο 71’. Μπορείτε να δείτε βίντεο εδώ.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, περνάει ένα σχεδόν εφιαλτικό διάστημα τις τελευταίες 50 ημέρες. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διαστήματα, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει χωρίς νίκη. Η τελευταία φορά που πανηγύρισε τη νίκη, ήταν στις 20 Μαρτίου, και το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ.

Έκτοτε έχει τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa Conference League. Μόνο μία ισοπαλία, αυτή με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στο Κύπελλο μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια, η παράταση ήρθε 1-1 και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου.

Την τελευταία εβδομάδα, οι Θεσσαλονικείς έχουν υποστεί τρεις ήττες. Αρχικά έχασαν από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (1-2). Στη συνέχεια ταξίδεψαν στα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ τον υποχρέωσε σε ακόμη μία ήττα (0-1). Τελευταίο παιχνίδι ήταν στη διάρκεια της εβδομάδας, την περασμένη Τετάρτη με τον Άρη και πάλι στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Δεν είχε κερδίσει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια που είχαν προηγηθεί, μετρώντας δύο ήττες και μία ισοπαλία. Μάλιστα ηττήθηκε και στον αντίστοιχο αγώνα στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια.

olympiakos paok2 novibet

Στον τελευταίο αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά βελτιωμένος, τουλάχιστον σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στα Γιάννενα. Ωστόσο, όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΣ, έτσι και στην Τούμπα με τον Άρη, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν τις ευκαιρίες -έστω κι αν δεν ήταν οι κλασσικές- να παραβιάσουν την εστία του Κουέστα. Ωστόσο δεν κατάφεραν και σα να μην έφτανε αυτό, δέχθηκαν κι ένα γκολ από τον Καμαρά σε μία αντεπίθεση στο 63’. Μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση εδώ.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, ήταν ο Άρης αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Πλέον ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστεί αυτά τα αποτελέσματα και να βγει από το αδιέξοδο, εν όψει και του τελικού Κυπέλλου, που είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν.


Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 14/05/2022

  • Αυτή είναι η έκτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων. Έχουν προηγηθεί δύο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δύο στο Κύπελλο και μία φυσικά για τα play offs.
  • Στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στο Φάληρο και έφερε ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα.
  • Στο Κύπελλο το ματς στη Θεσσαλονίκη έμεινε στο 0-0, όπως και ο επαναληπτικός στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να πάρει τελικά ο ΠΑΟΚ την πρόκριση με 1-1 στην παράταση (μετράει το εκτός έδρας γκολ).
  • Επίσης στο πρώτο παιχνίδι των play offs, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 μέσα στην Τούμπα και εξασφάλισε τον τίτλο.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από τις 20 Μαρτίου και το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Σε αυτό το διάστημα έχει τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες (αλλά και μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο).
  • Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο στην προϊστορία. Σε σύνολο 74 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετρούν 52 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες.
  • Το τελευταίο «διπλό» που έκαναν οι Θεσσαλονικείς ήταν πριν από δύο χρόνια και πάλι για τα play offs, στις 12 Ιουλίου 2020 με 0-1.
  • Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού παραμένει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 13 γκολ, ενώ για τον ΠΑΟΚ είναι ο Κούρτιτς με 15 τέρματα. Πάντως ο Σλοβένος δεν έχει σκοράρει ακόμη στα play offs.
  • Στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Το Goal έχει επιβεβαιωθεί και στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, αλλά στην παράταση (1-1), αφού στην κανονική διάρκεια το ματς έληξε 0-0.
  • Επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις έχουν λήξει στο Under 2.5

olympiakos paok3 novibet


Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 14/05/2022

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που θα είναι το τελευταίος εντός έδρας της χρόνιάς. Παράλληλα θα γίνει φυσικά και η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Λογικά καμία από τις δύο ομάδες δεν θα έχει το νου της στο αποτέλεσμα, οπότε η ισοπαλία έχει πολλές πιθανότητες.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.35

Περιμένουμε ότι και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το γκολ και αναμένεται να βρουν και οι δύο το δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό άλλωστε συμβαίνει στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς των γηπεδούχων.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.98

Τέλος, μετά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα μπει πιο δυνατά στο γήπεδο, με σκοπό να ανοίξει το σκορ.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡ 1-0 ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.72


Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/05/2022

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει και πάλι μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς δεν υπάρχει λόγος να παίξουν όλοι οι βασικοί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δε θα έχει στη διάθεσή του, τους κεντρικούς αμυντικούς Μπα και Μανωλά. Αμφίβολοι είναι επίσης οι Φορτούνης και Ονιεκούρου και δύσκολα θα προλάβουν το παιχνίδι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Κίτσος – Εμβιλά, Αγκ. Καμαρά – Λόπες, Καρβάλιο, Ροντρίγκες, Τικίνιο.

olympiakos paok5 novibet


ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/05/2022

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει αναγκαστικά με σύνθεση -και σχεδόν ολόκληρη αποστολή- ανάγκης. Σε αυτό έχουν παίξει ρόλο οι αρκετοί τραυματισμοί που έχουν προέλθει από την κόπωση και τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Κρέσπο, Βιεϊρίνια, αλλά και οι μέσοι Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο. Επίσης δεν υπολογίζονται οι Ζαμπά και Μιχαηλίδης, που θα μείνουν εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκανσον, Μιχάι, Σίντκλεϊ – Τσινγκάρας, Σβαμπ – Μουργκ, Μιτρίτσα, Τέιλορ – Τσόλακ.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ