el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ερ. Αστέρας vs Ολυμπιακός: Κομβικό ματς στο Βελιγράδι

Θετικό αποτέλεσμα θα σημάνει εκτός απροόπτου την πρόκριση, αρχικά στο Γιουρόπα Λιγκ, για τον Ολυμπιακό. Μόνο ήττες στη συγκεκριμένη έδρα μετρούν οι ελληνικές ομάδες. 

Ο μεγάλος στόχος, η επιστροφή στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει επιτευχθεί για τον Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει επαναπαυτεί σε αυτό.

Για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους ώστε να περάσουν στη φάση των νοκ-άουτ, είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από το Βελιγράδι την Τρίτη (1/10, 22:00), απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Τους δύο συλλόγους τους ενώνουν πολλά (ίδια χρώματα, αδερφοποιημένοι οπαδοί, έχουν τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα). Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί και με τις δύο ομάδες.

Οι όποιες σχέσεις, όμως, ξεχνιούνται στον αγωνιστικό χώρο και η κάθε ομάδα θα διεκδικήσει τη νίκη, με τον Ολυμπιακό, που είναι και η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να ευελπιστεί να γίνει και η πρώτη ομάδα της χώρας μας που θα πάρει αποτέλεσμα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Πέντε φορές έχει φιλοξενήσει ομάδα από την Ελλάδα ο Ερυθρός Αστέρας και μετρά ισάριθμες νίκες, κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Συνολικά και στις δύο έδρες έχει αντιμετωπίσει 11 φορές ελληνικές ομάδες και έχει απολογισμό 6 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Τέσσερα τα ματς του Ολυμπιακού με αντιπάλους από τη Σερβία, με δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα (από τη Ραντ, το 1989 με 2-1 εκτός έδρας). Πλην της Ραντ, την οποία νίκησε εντός 2-0, έχει αγωνιστεί και απέναντι στην Παρτίζαν, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2017-18 (νίκη 3-1 εκτός, ισοπαλία 2-2 εντός).

Δεκατρείς με θητεία και στις δύο ομάδες

Αρκετά είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται στον Ερυθρό Αστέρα και έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς ο προπονητής Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που αγωνίστηκε σε ΠΑΣ Γιάννινα (1993-94), Καλαμάτα (1994-95), Απόλλων Σμύρνης (1996-97 & 2004), Παναθηναϊκό (1997-2000), Ηρακλή (2000-03) και Ακράτητο (2003), ενώ διετέλεσε στον πάγκο του Πανιωνίου, τη σεζόν 2016-17.

Σε επίπεδο παικτών, οι Μπεν και Μάρκο Μάριν, νυν μέλη του Αστέρα, αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό, ενώ από τη θητεία τους σε συλλόγους της Σούπερ Λίγκα γνωρίζουμε και τους Χοσέ Κάνιας (ΠΑΟΚ), Ματέο Γκαρσία (Αρη) και Τομανέ (Παναιτωλικός).

Image result for Μάρκο Μάριν

Συνολικά, σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα έχουν αγωνιστεί 13 παίκτες κατά το παρελθόν. Πρόκειται για τους: Μίλος Σέστιτς, Ίλια Ιβιτς, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Μίρνες Σίσιτς, Μάρκο Πάντελιτς, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Αλεξάντερ Κάται, Γιάγκος Βούκοβιτς, Μάρκο Μάριν και Μπεν.

Image result for Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Ερυθρός Αστέρας: Με ενισχυμένο κέντρο

Δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το πώς παρέταξε την ομάδα του στο ματς της πρεμιέρας και την ήττα με 3-0 στη Γερμανία από την Μπάγερν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ζητούμενο είναι να κλείσουν οι διαθέσιμοι χώροι και όποτε βρεθεί η ευκαιρία η ομάδα του να προσπαθήσει να απειλήσει επιθετικά.

Μοναδική αμφιβολία είναι η συμμετοχή του Ματέο Γκαρσία, που αποκόμισε τραυματισμό στην πρεμιέρα.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μπόργιαν – Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντεγκενέκ, Ζάντερ – Γιόβαντσιτς, Κάνιας – Βουκάνοβιτς, Μάριν, Φαν Λα Πάρα – Πάβκοφ. 

Ολυμπιακός: Η κλασική… 13άδα από Μαρτίνς

Πέντε παίκτες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του Ολυμπιακού και βρίσκονται πάντα στο αρχικό σχήμα. Ετσι και στο ματς του Βελιγραδίου, βέβαιη είναι η παρουσία στην 11άδα των Σα, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιλιέρμε και Ποντένσε.

Image result for Ποντένσε

Από τα βασικά στελέχη της ομάδας και ο Βαλμπουενά, που ακόμα μία φορά θα έχει το ρόλο του οργανωτή ενώ στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο ματς (2-0 τη Λαμία) επιστρέφουν οι Τσιμίκας και Μασούρας. Ουσιαστικά, για ακόμα μία φορά, δύο είναι τα ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα.

Ο Καμαρά είναι αυτός που διεκδικεί θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μπουχαλάκη ενώ με τις ίδιες πιθανότητες για τη θέση του σέντερ φορ παίζουν οι Ελ Αραμπί και Γκερέρο.

Με δεδομένο πως είχαν καλή παρουσία στο τελευταίο χρονικά ματς Καμαρά και Ελ Αραμπί, είναι και αυτοί που θεωρητικά συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Καμαρά – Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας – Ελ Αραμπί.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ