el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κράσνονταρ vs Ολυμπιακός: Ημέρα επιστροφής στους ομίλους!

Έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης είναι ο Ολυμπιακός. Η ελληνική ομάδα έβαλε γερά τα θεμέλια πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη ρεβάνς της Ρωσίας (27/8, 22:00) καλείται απλώς να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα και να «σφραγίσει» την παρουσία του στην τελική φάση.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Κράσνονταρ, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν πήγε για… βόλτα στη Ρωσία και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει και προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Θα νικήσει και στη Ρωσία την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός;

Ο Πορτογάλος προπονητής φρόντισε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους όλη την προηγούμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, σε μια προσπάθεια να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του.

Μία φορά κατά το παρελθόν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 σε πρώτο εντός έδρας ματς σε προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν την περσινή σεζόν (2018-19), όταν για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ νίκησε με αυτό το σκορ τη Λουκέρνη. Οι «ερυθρόλευκοι» ντούμπλαραν τις νίκες τους στον επαναληπτικό της Ελβετίας (3-1).

Ο Ολυμπιακός διατηρεί αήττητο 15 αγώνων σε προκριματικά, μετά το 1-0 από τη Χάποελ Μπέερ-Σεβά, τη σεζόν 2016/17. Έκτοτε μετρά 12 νίκες και 3 ισοπαλίες, με το ρεκόρ του εκτός έδρας, ειδικότερα, να είναι 5-2-0 σε αυτό το διάστημα.

Θετική η παράδοση που έχει δημιουργήσει και στη Ρωσία, ο Ολυμπιακός, με 2/2 νίκες: 2-1 την Ντιναμό Μόσχας το 1971/72 και 1-0 τη Ρούμπιν Καζάν το 2011/12. Συνολικά με ρωσικές ομάδες έχει απολογισμό 4-0-1.

Αξίζει να επισημανθεί, τέλος, ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση στις 13 από τις 18 περιπτώσεις στο παρελθόν που επικράτησαν ως γηπεδούχοι στο πρώτο από τα διπλά παιχνίδια.

Κράσνονταρ: 11/12 νίκες στην έδρα της

Το φετινό ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Πόρτο, είναι το μοναδικό εντός έδρας που γνώρισε την ήττα η Κράσνονταρ σε επίπεδο προκριματικών.

Από το 2014-15, οπότε και μετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο εντός έδρας απολογισμός της σε προκριματικές φάσεις είναι 11 νίκες (Μάδεργουελ 1-0, Φέγενορντ 1-0, Κάλεφ 5-0, Ντιοσγκιόρι 3-0, Σοσιεδάδ 3-0, Σλόβαν 2-0, Ελσίνκι 5-1, Μπιρκιρκάρα 3-1, Παρτιζάν Τιράνων 4-0, Λίνγκμπι 2-1, Ερ. Αστέρας 3-2) και 1 ήττα.

Από τον Οκτώβριο του 2016 η Κράσνονταρ αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο, το «Κράσνονταρ Στέιντιουμ», όπου θα φιλοξενήσει και τον Ολυμπιακό.

Ο σημαντικός μέσος Ρεμί Καμπελά, που τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου ματς, τέθηκε για τους επόμενους μήνες εκτός πλάνων του Μουράντ Μουσάεφ. Ο Ρώσος προπονητής βλέπει ακόμα τους Μαρτίνοβιτς (στόπερ) και Αρί (φορ) να μην είναι ακόμα έτοιμοι ενώ εξακολουθούν να απουσιάζουν οι Κλάεσον (εξτρέμ) και Γκαζίνσκι (μέσος).

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Σαφόνοφ – Πετρόφ, Σπάιτς, Φιόλουσον, Ραμίρες – Βαμπέρτο, Καμπόλοφ, Βιλένα, Σουλεϊμάνοφ – Ιγκνατίεφ, Μπεργκ.

Ολυμπιακός: Προβάδισμα οι γνωστοί 11 για Μαρτίνς

Την 11άδα που έχει χρησιμοποιήσει σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς, πλην του πρώτου που έπαιξε ο Αβραάμ αντί του Μεριά, αναμένεται να εμπιστευτεί ο Πέδρο Μαρτίνς και στην αναμέτρηση της Ρωσίας.

Ο Πορτογάλος έδωσε ανάσες σε κάποιους εξ αυτών στην αναμέτρηση που προηγήθηκε χρονικά, τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στη ρεβάνς της Τρίτης ενδέχεται να τους επαναφέρει.

Ο Μαρτίνς, άλλωστε, έχει δείξει πως δεν κάνει… πειράματα και παρά το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένονται με το ίδιο σχήμα του πρώτου αγώνα αλλά και την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά.

Οι Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο θα είναι τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στους Αρκάδες, με τον Μαρτίνς να επιλέγει ακόμα μία φορά το 4-2-3-1 και τον Βαλμπουενά στο ρόλο του οργανωτή.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης – Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας – Γκερέρο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ