el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Μπάγερν: Οι ανίκητοι Βαυαροί (poll)

Πίνακας Περιεχομένων

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπάγερν, ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, το βράδυ της Τρίτης (22/10, 22:00). Οι Βαυαροί δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από ελληνική ομάδα.

Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι καταρχάς να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και, γιατί όχι, να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βελτιώσει τις πιθανότητές τους για την κατάληψη τουλάχιστον της τρίτης θέσης στον όμιλο.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δυσκολέψουν κάθε αντίπαλο, όπως συνέβη και με την Τότεναμ, όπου το 0-2 (26’, 30’) έγινε 2-2, με τα γκολ των Ποντένσε (44’) και Βαλμπουενά (54’ πέν.).

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαλμπουενά

Κάπως έτσι, ανέβηκε το αήττητο εντός έδρας σερί σε 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια, με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Τελευταία ήττα, το 0-2 από τη Γιουβέντους, στις 5/12/2017. Απέναντι σε γερμανικές ομάδες, πάντως, μετρά 5 σερί ήττες, ανεξαρτήτου έδρας, με απολογισμό τερμάτων 1-11.

[totalpoll id=”7590″]

Ολυμπιακός

Λύση στο κενό που έχει δημιουργηθεί από την απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά, καλείται να βρει για το ματς της Τρίτης ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος προπονητής, με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών που υπάρχουν, αλλά και τα όσα φάνηκαν από την αναμέτρηση που προηγήθηκε (2-1 τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα), προσανατολίζεται σε σχήμα με ενισχυμένο κέντρο και τον Μαντί Καμαρά να παίρνει τη θέση του Γάλλου στον άξονα, σε ένα σύστημα με τρία στην ουσία αμυντικά χαφ, μαζί με τους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπουχαλάκη

Πλην της θέσης του κεντρικού μέσου, ερωτηματικό υπάρχει και για το κέντρο άμυνας, αφού με τις εμφανίσεις του στα δύο πρόσφατα ματς, δείχνει να κερδίζει τη θέση του Γιασίν Μεριά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Μαροκινός ξεκουράστηκε το προηγούμενο διάστημα σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά, ωστόσο το κενό του κάλυψε με το παραπάνω ο έμπειρος στόπερ.

Κλασικά, με ίδιες πιθανότητες για τη θέση του σέντερ φορ παίζουν Γκερέρο και Ελ Αραμπί, ενώ σε ό,τι αφορά τις άλλες θέσεις τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά, εφόσον ο Μαρτίνς δεν θελήσει βέβαια να αιφνιδιάσει με τις επιλογές του, όπως συνέβη με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Δεδομένες είναι οι απουσίες των Τοροσίδη, Σισέ (τραυματίες) και Μπενζιά (τιμωρημένος) ενώ δεν έχουν δηλωθεί οι Μπα, Κούτρης και Σουντανί.

Πιθανή 11άδα (4-3-2-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (Μεριά), Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Ποντένσε, Μασούρας – Γκερέρο (Ελ Αραμπί).

Μπάγερν

Μετά την… εκκωφαντική νίκη στο Λονδίνο (7-2 την Τότεναμ), η Μπάγερν έφερε δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα.

Πρώτα ηττήθηκε μέσα στο Μόναχο από τη Χόφενχαϊμ (1-2) και το Σάββατο έμεινε στο 2-2 με την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Στο τελευταίο της ματς, η ομάδα του Νίκο Κόβατς ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από έναν πρώην «ερυθρόλευκο», τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον!

Δεν ήταν μόνο η απώλεια βαθμών που πλήγωσε τους Βαυαρούς, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκλας Ζούλε. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός υπέστη ρήξη χιαστών και ως εκ τούτου χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει σκοράρει και στα 11 προηγούμενα ματς της Μπάγερν, μετρώντας συνολικά 16 γκολ σε 12 συμμετοχές φέτος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ως φιλοξενούμενη, σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν έχει να γνωρίσει την ήττα από τον Σεπτέμβριο του 2017 (3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν), μετρώντας έκτοτε 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ (Ερναντές), Αλάμπα – Κίμιχ, Τιάγκο – Κομάν, Κοουτίνιο (Μίλερ), Γκνάμπρι (Πέρισιτς) – Λεβαντόφσκι.

Η παράδοση

Άλλες δύο φορές στο παρελθόν έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι του Ολυμπιακού με αυτούς της Μπάγερν, με τον απολογισμό να είναι αρνητικός για τους «ερυθρόλευκους», που μετράνε 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η πρώτη, ήταν τη σεζόν 1980/81, για τον 1ο γύρο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Με γκολ του Γαλάκου στο 26’, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, όμως σε διάστημα 10 λεπτών (57’-66’) οι Γερμανοί σκόραραν τρεις φορές και πέρασαν, τελικά, από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-2. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς, μέχρι το 7’ το σκορ ήταν ήδη 2-0, τελικά το ματς έληξε 3-0.

Τη σεζόν 2015/16, οι δύο ομάδες τα «είπαν» στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν πέρασε με 3-0 από το Φάληρο, με δύο γκολ του Μίλερ (52’, 92’ πεν.) και ένα του Γκέτσε (89’), ενώ στο Μόναχο έκανε πολύ εύκολη τη δουλειά της από νωρίς: 4-0, με τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο (8’ Ντάγκλας Κόστα, 16’ Λεβαντόφσκι, 20’ Μίλερ, 69’ Κομάν).

Αποτέλεσμα εικόνας για olympiakos bayern 0-3

Ο Ολυμπιακός δεν έχει φέρει ποτέ ισοπαλία με γερμανικές ομάδες, μετρώντας συνολικά 5 νίκες και 10 ήττες. Ως γηπεδούχος, ο απολογισμός του είναι 4 νίκες και 4 ήττες.

Η Μπάγερν, από την άλλη, δεν έχει ηττηθεί ποτέ από ελληνική ομάδα, μετρώντας 9 νίκες και τις 2 ισοπαλίες (0-0) με τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-84, με τον Δικέφαλο τότε να λυγίζει στη διαδικασία των πέναλτι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ