el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κύπελλο, Λιμπερταδόρες και Ευρωλίγκα, μέσα στην εβδομάδα!

Αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν υποχρεώσεις στις διεθνείς διοργανώσεις στη ζώνη της Ευρώπης και οι αγώνες για τους θεσμούς των Κυπέλλων κυριαρχούν στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα. Διεθνείς υποχρεώσεις υπάρχουν πάντως στη γεωγραφική ζώνη της Νότιας Αμερικής, αφού διεξάγονται οι επαναληπτικοί για την ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μάλιστα, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο στον μεγάλο τελικό να βρεθούν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της Αργεντινής, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς. Για την Ευρωλίγκα, υπάρχει δράση στο τέλος της εβδομάδας, με αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική. Μεταξύ αυτών το ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός, με την παράδοση να μην είναι καθόλου ευνοϊκή για την ομάδα του Πειραιά σε κανονική διάρκεια σεζόν, έχοντας μόνο μία νίκη στη Μόσχα σε επίπεδο Ευρωλίγκα και από το 2000 έως σήμερα.

 

Κύπελλο Ελλάδος: Αήττητος εκτός έδρας από το 2014

 

Δεύτερη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, με 14 ματς να είναι προγραμματισμένα για το προσεχές τριήμερο και καμία αναμέτρηση μεταξύ συλλόγων της Σούπερ Λίγκα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας Ηρακλής – Ατρόμητος (31/10, 17:15), με τον «γηραιό» να έχει ως σύμμαχο την παράδοση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες από το 2005 σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα). Ο Ηρακλής άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Φούτμπολ Λιγκ, στην οποία και είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Η εμπειρία χαρακτηρίζει το ρόστερ του, διαθέτοντας παίκτες όπως οι Κούσας (στόπερ), Κανακούδης (μπακ), Μενδρινός (μέσος), Κλέιτον (μέσος) και Περόνε (φορ). Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις τη φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα αποτελεί με τη σειρά του ο Ατρόμητος.


Στην Πάτρα, από την Παναχαϊκή, φιλοξενείται ο Ολυμπιακός (1/11, 17:15). Το 1996 η τελευταία φορά που η ομάδα της Πάτρας απέσπασε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της απέναντι στους Πειραιώτες, που μετρούν έκτοτε έξι σερί νίκες, οι δύο πιο πρόσφατες για το θεσμό του Κυπέλλου (3-0 το 2012, 1-0 το 2014).  

Κύπελλο Γερμανίας: Οι 5 σερί άνοδοι της Ροντινχάουζεν

Αναμετρήσεις για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας περιλαμβάνονται το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη. Ξεχωρίζουν κάποια ματς μεταξύ ομάδων της Μπουντεσλίγκα, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ιστορία της Ροντινχάουζεν, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της, υποδεχόμενη την Μπάγερν Μονάχου.

Η Ροντινχάουζεν είναι ομάδα της 4ης κατηγορίας. Μέχρι το 2010 αγωνιζόταν στις πολύ μικρές κατηγορίες. Από το 2010 όμως όλα άλλαξαν, αφού πανηγύρισε για πέντε σερί σεζόν την άνοδο, τις 4 ως πρωταθλήτρια. Το χωρητικότητας 2.489 θεατών γήπεδό της δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα και έτσι θα δώσει το ματς με την Μπάγερν (30/10, 21:45) στην έδρα της Ομπερχάουζεν, των 16.667 θέσεων. Στον προηγούμενο γύρο η γηπεδούχος απέκλεισε στην παράταση την Ντιναμό Δρέσδης. Δεκαοκτώ σερί προκρίσεις ως φιλοξενούμενη μετράει στο θεσμό η Μπάγερν Μονάχου (16 διπλά, 2 Χ σε 90λεπτο στο διάστημα αυτό).

Αννόβερο – Βόλφσμπουργκ (30/10, 29:30), Αουγκσμπουργκ – Μάιντζ (30/10, 21:45), Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν (31/10, 21:45) και Λειψία – Χόφενχαϊμ (31/10, 21:45), τα ζευγάρια του Κυπέλλου μεταξύ ομάδων της Μπουντεσλίγκα. Σε αυτό τον γύρο τα ματς είναι νοκ-άουτ.

 

Κύπελλο Ισπανίας: Τα φώτα στη Ρεάλ

 

Η κάτω του μετρίου εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πολύ καιρό, έχει επιφέρει κρίση στον σύλλογο. Η μία νίκη στα 7 πιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μόνο συνηθισμένο φαινόμενο δεν είναι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης επί τρία συναπτά έτη. Για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου φιλοξενείται στο πρώτο ματς από την Μελίγια 31/10, 20:30), ομάδα της 3ης κατηγορίας, στο ένα από τα 15 ματς που είναι προγραμματισμένα για το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη.

Από το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ισπανίας, ξεχωρίζουν οι «μάχες» μεταξύ των ομάδων της Πριμέρα Ντιβιζιόν: Λεγκανιές – Ράγιο Βαγιεκάνο (30/10, 21:30), Αλαβές – Χιρόνα (31/10, 21:45) Θέλτα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (01/11, 17:15).

Μεγάλη γκάμα στοιχηματικών αγορών για το Κόπα ντελ Ρέι, στη Novibet!

Κόπα Λιμπερταδόρες: Για την ανατροπή κόντρα στην κάτοχο

Την τρίτη της κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, κάνοντας και σχετικό ρεκόρ για σύλλογο από τη Βραζιλία, κατέκτησε την περσινή περίοδο η Γκρέμιο. Ομάδα, που είναι μέσα στις 3 ομάδες της Ηπείρου με τη μεγαλύτερη αξία, σύμφωνα με το forbes και η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας, στη βαθμολογία που διατηρεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας.

Την Τετάρτη (31/10, 02:45) θα υποδεχθεί τη Ρίβερ Πλέιτ, της οποίας επικράτησε 1-0 στην Αργεντινή, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη εντός έδρας ήττα για τη Ρίβερ μετά από σχεδόν ένα χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις και 20 αγώνες.

To Κόπα Λιμπερταδόρες, παίζει στη Novibet!

Παλμέιρας – Μπόκα Τζούνιορς: Ετοιμη για τελικό, έξι χρόνια μετά

Με γκολ του 40χρονου πλέον Εμερσον, γυρολόγου επιθετικού που αγωνιζόταν στην Κορίνθιανς, η Μπόκα έχανε με 2-0 στον επαναληπτικό τελικό της σεζόν 2011-12 και τη δυνατότητα να κατακτήσει ακόμα ένα διεθνές τρόπαιο στη συλλογή της. Οπως όλα δείχνουν, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το έβδομο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας της στον φετινό τελικό, αφού η νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς επί της Παλμέιρας για τα ημιτελικά, της δίνει το προβάδισμα πρόκρισης.

Η Μπόκα, είναι και η 4η ομάδα στην υφήλιο με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους, μαζί με τη Μίλαν και πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Η Παλμέιρας έχει ένα Κόπα Λιμπερταδόρες στη συλλογή της, το οποίο κατέκτησε το 1999. Παλμέιρας και Μπόκα θα αναμετρηθούν στη Βραζιλία την Πέμπτη (01/11, 02:45).

Οι διπλοί τελικοί του Κόπα Λιμπερταδόρες θα διεξαχθούν 07 και 28 Νοεμβρίου. Γηπεδούχος ομάδα στον πρώτο τελικό θα είναι η νικήτρια του Γκρέμιο – Ρίβερ Πλέιτ.

Ευρωλίγκα: Η αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού


Και τις 4 φορές που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Final 4, όλες ως τυπικά φιλοξενούμενος, επικράτησε σε όλες. Οταν καλείται πάντως να αγωνιστεί στη Μόσχα, σε κανονική διάρκεια, συνήθως φεύγει ηττημένος. Σε 11 αναμετρήσεις στη Ρωσία και σε επίπεδο Ευρωλίγκα από το 2000 έως σήμερα, η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να πάρει μόνο σε μία περίπτωση τη νίκη. Τον Απρίλιο του 2008, για τα πλέι οφς, με 76-74. Μόνο ο Γιώργος Πρίντεζης παραμένει στην ομάδα του Ολυμπιακού από εκείνη την εποχή.

Μπασκόνια – Νταρουσάφακα (1-0 η παράδοση στην Ισπανία), Φενερμπαχτσέ – Μπάγερν Μονάχου (2-0 η παράδοση στην Τουρκία) και Μπαρτσεκόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ (9-1 η παράδοση στην Ισπανία), τα άλλα ματς που διεξάγονται το βράδυ της Πέμπτης (1/11) για την Ευρωλίγκα.

Όλοι οι αγώνες της euroleague με ανταγωνιστικές και πλούσιες αποδόσεις, στη Novibet!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ