el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές Μπάσκετ: Τα 5+2 «καυτά» ονόματα της αγοράς

Οι μεταγραφές είναι αγαπημένο θέμα συζήτησης φιλάθλων και δημοσιογράφων, ειδικά όταν η αγωνιστική περίοδος, λόγω πανδημίας, έχει «παγώσει». Αυτά είναι τα 7 «καυτά» ονόματα που απασχολούν τις μεγάλες ομάδες του μπάσκετ.

Η αγωνιστική απραξία που επικρατεί αυτή την εποχή σε ολόκληρη την υφήλιο, «ανάγκασε» κατά κάποιο τρόπο τις ομάδες του μπάσκετ να ασχοληθούν με την επόμενη ημέρα.

Ηδη, αρκετοί σύλλογοι κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν, μεταξύ οποίων και ο Ολυμπιακός, που φέρεται να εξετάζει πολύ σοβαρά τις περιπτώσεις των Σλούκα και Ντιλέινι. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, υπάρχει το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Φριντέτ.

ΜΑΛΚΟΛΜ ΝΤΙΛΕΪΝΙ: Το ενδιαφέρον στο… κόκκινο

Malcolm Delaney BEST Highlights from 2019-20 Season - BARCELONA ...

Η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα οικονομικά της Μπαρτσελόνα, απόρροια του κορονοϊού και η απόφαση μείωσης στο 70% των μισθών για όσο διαρκεί η αγωνιστική απραξία, φέρεται να έχουν δυσαρεστήσει τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος αποχώρησε για την πατρίδα του χωρίς να πάρει σχετική άδεια από τους Καταλανούς.

Στο συμβόλαιό του Αμερικανού υπάρχει σχετικός όρος που του επιτρέπει να μείνει ελεύθερος έως τις 22/6 και ήδη φημολογούμενο ενδιαφέρον υπάρχει από Ολυμπιακό και Αρμάνι Μιλάνο. Με τον Ντιλέινι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συνεργαστεί στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Μάλκολμ Ντιλέινι

Ο 29χρονος γκαρντ μετράει φέτος 26 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και είναι ο δεύτερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα, με 10.2 πόντους μέσο όρο, με εξαιρετικά ποσοστά (46.8% δίποντα, 43% τρίποντα) ενώ μοιράζει 4.8 ασίστ ανά ματς.

Είναι η τρίτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα, με τρίτη διαφορετική ομάδα: με Μπάγερν Μονάχου (2013-14), Λοκομοτίβ Κουμπάν (2015-16) και Μπαρτσελόνα (2020-21). Πέρσι, και μετά από διετή παρουσία στο ΝΒΑ με τους Ατλάντα Χοκς, ο Ντιλέινι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Κίνας με τους Γκουαντόγκ Σάουθερν Τάιγκερς.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: Πιθανή επιστροφή στο Λιμάνι

Kostas Sloukas BEST Highlights from 2018-19 Season ᴴᴰ ...

Με καθυστέρηση ενός έτους, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να προχωρήσει στην απόκτηση του Κώστα Σλούκα και να του δώσει το ρόλο του ηγέτη, δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη.

Οπως πέρσι, έτσι και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα μεγάλο συμβόλαιο στον διεθνή γκαρντ, ο οποίος σε δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα, είχε σημειώσει πως η παραμονή ή όχι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε, θα κρίνει πολλά για το μέλλον του.

Σε περίπτωση που ο Ομπράντοβιτς συνεχίσει στη Φενέρ, τότε μοιάζει δύσκολο να φύγει ο Ελληνας γκαρντ από την Τουρκία. Διαφορετικά, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα σε δεύτερο πλάνο.

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Κώστα Σλούκα

Φέτος ο Σλούκας είναι ο παίκτης που εμπιστεύεται περισσότερο από όλους ο Ομπράντοβιτς, καθώς αγωνίζεται 29:03 κατά μέσο όρο, ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ της, με 11.6 πόντους μ.ό. (48% δίποντα, 42% τρίποντα, 94% βολές) και 6.1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Είναι μία από τις πιο παραγωγικές χρονιές για τον διεθνή γκαρντ, στη 10η σεζόν του σε επίπεδο Ευρωλίγκας και 5η στη Φενέρ.

ΓΚΡΕΓΚ ΜΟΝΡΟ: Γύρισε σε υψηλά στάνταρ

Bayern-Basketballer Monroe rassistisch beleidigt - Berlin/München

Μόνο καλό έκανε στην Αμερικανό σέντερ η έλευσή του στην Ευρώπη, αφού βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό, αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Μπάγερν.

Βρίσκεται στο ΤΟΠ-3 των ψηλών στη φετινή Ευρωλίγκα, μαζί με Νίκολα Μιλουτίνοφ και Βάλτερ Ταβάρες, έχοντας 12.9 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο. Είναι ο παίκτης-βαρόμετρο για τους Βαυαρούς και με τις φετινές του εμφανίσεις, είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα υψηλότερο συμβόλαιο το καλοκαίρι ή ακόμα και την επιστροφή του στο ΝΒΑ.

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Γκρεγκ Μονρό

Ο 29χρονος πλέον Μονρό, άρχισε την καριέρα του το 2010-11 στους Ντιτρόιτ Πίστονς και για μία 7ετία είχε εξαιρετική παρουσία στο ΝΒΑ. Το 2017-18 και 2018-19 άλλαξε συνολικά 6 ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, δεν κατάφερε να «δέσει» με καμία και έτσι φέτος πήρε το δρόμο για την Ευρώπη, κίνηση η οποία αποδείχθηκε ολόσωστη.

Η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του ήταν το 2012-13 με το Ντιτρόιτ (16 πόντοι, 9.6 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ μ.ό.).

ΑΛΕΞΕΪ ΣΒΕΝΤ: Κοντά σε ανανέωση

Alexey Shved Highlights 24 Pts, 12 Ast vs Parma 11.11.2019 - YouTube

Σταθερή αξία εδώ και μία 4ετία ο 32χρονος Ρώσος γκαρντ. Παίκτης-βαρόμετρο για τη Χίμκι, στην οποία αγωνίζεται από το 2015-16, μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη από 3ετή θητεία στο ΝΒΑ.

Είναι ο πρώτος σκόρερ της Χίμκι και ο δεύτερος στη φετινή Ευρωλίγκα συνολικά (21.4 πόντοι μ.ό.) και φυσικά το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει, είναι το μακρινό σουτ (47% δίποντα, 33% τρίποντα φέτος).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε, στην 6ετή παρουσία του όμως οι ευκαιρίες που πήρε δεν ήταν πολλές (δανεικός το 2007 σε Χίμκι και το 2009 σε Ντιναμό Μόσχας), με εξαίρεση την τελευταία του σεζόν (2011-12) που του άνοιξε και το δρόμο για το ΝΒΑ αλλά και την εθνική Ρωσίας.

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Αλεξέι Σβεντ

Ο Σβεντ, που είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα εν όψει της νέας σεζόν, αφού το συμβόλαιό του εκπνέει, φέρεται μία ανάσα από την ανανέωση με τη Χίμκι, η οποία είναι διατεθειμένη να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του.

ΤΖΙΜΕΡ ΦΡΙΝΤΕΤ: Για αντι-Κάρολ στη Μαδρίτη

Fredette On Fire From 3 Point Range In Panathinaikos' Preseason Win

Την τελευταία του σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης διανύει ο Τζέισι Κάρολ, με τον 36χρονο Αμερικανό να έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το καλοκαίρι.

Ενας παίκτης με τα ίδια χαρακτηριστικά, το μακρινό σουτ, ζητείται για αντικαταστάτης του και σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Τζίμερ Φριντέτ.

Ο 32χρονος γκαρντ δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο, οπότε θα πρέπει το «τριφύλλι» να συναινέσει σε ενδεχόμενη παραχώρησή του, εκτός αν αυτό συμβεί για ομάδα του ΝΒΑ.

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Τζίμερ Φριντέτ

Στην παρθενική του σεζόν στην Ευρωλίγκα, ο Φριντέτ είχε 12.9 πόντους (53% δίποντα, 42% τρίποντα, 96% βολές), όντας ο τρίτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, πίσω από Ντεσόν Τόμας (13.6) και Νικ Καλάθη (13.3).

ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ: Γη & ύδωρ το Σακραμέντο

Sacramento Kings offer max extension to Bogdan Bogdanovic | The ...

Συμπαίκτης με τον Κώστα Σλούκα την τριετία 2014-17 ήταν στη Φενέρμπαχτσε ο Σέρβος γκαρντ-φόργουορντ, μέχρι που αποχώρησε για το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς.

Από τον Οκτώβριο του 2019 άρχισαν οι επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του (εκπνέει το καλοκαίρι) και ο ίδιος απέρριψε αρχικά την πρόταση για 3ετή συνεργασία έναντι 56 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να βρει καλύτερη πρόταση στην αγορά, όμως το Σακραμέντο, που μπορεί να ματσάρει την πρόταση που θα του γίνει (restricted free agent) για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, είναι διατεθειμένο να το κάνει, ανεξαρτήτως ποσού. Μέχρι στιγμής, Λέικερς και Φιλαδέλφεια, είναι οι ομάδες που έχουν ψηλά στη λίστα τους τον παίκτη.

Οι 16.7 πόντοι μ.ό. τη σεζόν 2016-17 με τη Φενέρ αποτελούν την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του 26χρονου άσου, ο οποίος φέτος διανύει βέβαια την πιο παραγωγική του σεζόν στο ΝΒΑ, έχοντας κατά μέσο όρο 14.5 πόντους, 3.2 ασίστ, 3.2 ριμπάουντ σε 28.5 λεπτά συμμετοχής και σουτάροντας με ποσοστό 36% από το τρίποντο.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΧΕΪΓΟΥΟΡΝΤ: Επέστρεψε για τα καλά

Celtics forward Gordon Hayward fractures hand in win over Spurs

Μετά το σοβαρό τραυματισμό του στις αρχές της σεζόν 2017/18, ο Γκόρντον Χέιγουρντ έχει επιστρέψει φέτος για τα καλά στα υψηλά στάνταρ που μας είχε συνηθίσει με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει «αναγεννηθεί», έχοντας 45 συμμετοχές φέτος με τους Σέλτικς (όλες βασικός) και σημειώνει 17.3 πόντους μ.ό. με εξαιρετικά ποσοστά (50% δίποντα, 39% τρίποντα), τη στιγμή που προσφέρει σημαντικά τόσο στον τομέα των ριμπάουντ (6.5 μ.ό.) αλλά και το δημιουργικό κομμάτι (4.1 ασίστ μ.ό.).

Δες τις αποδόσεις για τον επόμενο σταθμό του Γκόρντον Χέιγουορντ

Πέρσι, ο Χέιγορντ είχε πραγματοποιήσει τη χειρότερή του χρονιά, μετά τη ρούκι σεζόν του το 2010-11 και σημείωνε 11.5 πόντους μ.ό. σε 25.6 λεπτά συμμετοχής. Μέχρι την απόκτησή του από τους Σέλτικς και τον τραυματισμό του, ο 30χρονος πλέον Χέιγουορντ είχε για 6 σερί σεζόν ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα την περίοδο 2016-17 και τους 21.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ