el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 06/04/2022

Κάποιες ελάχιστες «πινελιές» έμειναν για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου στη φετινή Euroleague και το μόνο που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι το τελικό πλασάρισμα των 8 ομάδων που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτές είναι: ως 1η της regular season η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, η Ρεάλ Μαδρίτης, το Μιλάνο, η Εφές, η Μακάμπι, η Μονακό που έγραψε ιστορία και παράλληλα κέρδισε την συμμετοχή της και στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν και η Μπάγερν.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, περιμένει καρτερικά να ολοκληρωθεί η φετινή του περιπέτεια στην Ευρωλίγκα κι αυτό θα συμβεί αφού δώσει τα δύο παιχνίδια που χρωστάει.
Το πρώτο είναι το βράδυ της Τετάρτης (06/04, 21:00) στο Βερολίνο κόντρα στην Αλμπα και το δεύτερο την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδια ανάμεσα σε Άλμπα και Παναθηναϊκό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Αλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Αλμπα την προηγούμενη εβδομάδα πήγε να παίξει τα ρέστα της στην Τουρκία, καθώς ήταν ακόμα μέσα στο κόλπο της 8άδας.
Αρχικά, έκανε το «μπαμ» στην έδρα της Φενέρ (57-66), όμως στον «τελικό» με την Εφές ξέμεινε από λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο (λογικό από τη στιγμή που έπαιξε με σημαντικές απουσίες) και έχασε 87-77, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου εικοσαλέπτου στο +15, αλλά στο φινάλε δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέιν Λάρκιν που έκανε ότι ήθελε στο παρκέ.

Διψήφιοι για την Αλμπα κόντρα στην Εφές, ο ψηλός Ντα Σίλβα με 20 π. (και 5 ριμπάουντ), ο πόιντ γκαρντ Μάοντο Λο με 15 π./4 ρ. και ο πάουερ φόργουορντ Τίμαν με 11 π., 4 ρ., 4 ασ.
Η ομάδα του Ι. Γκονζάλες τελείωσε το ματς με 11/31 τρίποντα (35.5%), 17 ασίστ (για 14 λάθη) και 7 κλεψίματα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έκανε την έκπληξη υποτάσσοντας τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (87-86) και αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «πράσινων» επί των Μαδριλένων μετά από 13 διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2018.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Δ. Πρίφτη ο σέντερ Γιώργος Παπαγιάννης κάνοντας ένα επιβλητικό double-double (18 π., 10 ρ.), επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Παπαπέτρου (15 π., 4 ρ.), διψήφιοι και οι Εβανς (13 π.) – Νέντοβιτς (13 π.), με τον Σέρβο γκαρντ να μοιράζει και 6 ασίστ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις 5 λάθη, ενώ σούταρε με 40.9% έξω από τα 6,75 μ. (9/22).


Αλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 06/04/2022

Τόσο η Αλμπα όσο και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν το παραμικρό κίνητρο, όμως και οι δύο δεν θέλουν να κάνουν βήματα προς τα πίσω, καθώς μπροστά τους έχουν κρίσιμα παιχνίδια για την BBL και την Basket League, αντίστοιχα.

Αλλωστε, το… σύνθημα στους παίκτες της Αλμπα, το έριξε με τις δηλώσεις που έκανε παραμονή της αναμέτρησης ο Ισπανός προπονητής τους Ιζραελ Γκονζάλες:
«Είναι ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας μας στη φετινή Euroleague και θέλουμε να προσφέρουμε κάτι καλό στον κόσμο μας, να φύγει ευχαριστημένος από το γήπεδο».

Η Αλμπα έχασε – τελικά – το τρένο των πλέι οφ στις λεπτομέρειες κι αυτό ίσως της δώσει ένα έξτρα κίνητρο για να τελειώσει όπως πρέπει αυτή τη regular season (την Παρασκευή στο Πριγκηπάτο θα πέσει η αυλαία για τους Βερολινέζους).

Στεκόμαστε στον άσο της Αλμπα σε απόδοση 1,65 στη Novibet, αλλά και στα ειδικά των ομάδων στο Over 18,5 Συνολικά Εύστοχα Τρίποντα στο παιχνίδι σε απόδοση 1,87, καθώς θεωρούμε ως δεδομένο ότι η μπάλα το βράδυ της Τετάρτης θα είναι πιο… ελαφριά στα χέρια των παικτών που θα πατήσουν παρκέ κι αυτό λόγω της έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου.

Από τα ειδικά των παικτών, κρατάμε το Over 10,5 πόντους του ανεβασμένου Παπαγιάννη (σε απόδοση 1,70) με τον ψηλό του Παναθηναϊκού να δείχνει «αγριεμένος», εσχάτως.


Αλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Αγωνιστικά Νέα & Απουσίες 06/04/2022

Οι Γερμανοί έχουν μάθει να παίζουν με απουσίες εδώ και αρκετές εβδομάδες, αφού λείπει σταθερά ο σούτινγκ γκαρντ Μάρκους Ερικσον (12.5 π.), ενώ το τελευταίο παιχνίδι της Αλμπα για το πρωτάθλημα έχασε ο χρήσιμος φόργουορντ Ζούσμαν (6.8 π., 3.0 ρ.) που ήταν άρρωστος.
Ερωτηματικά ο πολύτιμος φόργουορντ Λουκ Σίκμα (9.4 π., 6.4 ρ., 3.6 ασίστ, 1.2 κλεψίματα), ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από covid – 19 και δεν αγωνίστηκε στα ματς του τελευταίου δεκαήμερου και ο ψηλός Μπεν Λάμερς (6.8 π., 3.2 ρ.) που μία παίζει και… δύο είναι στα πιτς με ενοχλήσεις.
Επιστρέφει ο γκαρντ Ταμίρ Μπλατ (4.9 π., 3.6 ασίστ κατά μέσο όρο).

Στον Παναθηναϊκό, ο κόουτς Πρίφτης θα στερηθεί σε ένα ακόμη ματς τις υπηρεσίες του… ευθραύστου Σέρβου πόιντ γκαρντ Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Basket League.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ