el
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αρης- Αστανα: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 29-07-2021

Υπό το βλέμμα του νέου μεγάλου μεταγραφικού αποκτήματος, του Παραγουανού Ιτούρμπε, ο Άρης καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από την πρώτη αναμέτρηση με την Αστάνα, στο Αζερμπαϊτζάν, την Πέμπτη, στο «Κλ. Βικελίδης» (29/07, 21:30).

Η αναμέτρηση αφορά τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Ο νικητής αντιμετωπίζει στον επόμενο γύρο Κουόπιο ή Βόρσκλα Πολτάβα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, επομένως σε περίπτωση ισόπαλου συνολικά σκορ στα δύο παιχνίδια οδηγούμαστε σε παράταση.

Αρης – Αστάνα: Ανάλυση & Παρουσίαση 29/07/2021

Για δεύτερη σερί σεζόν, η πορεία του Αρη στην Ευρώπη, κινδυνεύει να σταματήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Πέρσι, οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκλειστεί από την Κοβαλίνκα σε νοκ-άουτ εντός έδρας ματς για το Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος, μετά την ήττα στην πρώτη αναμέτρηση με την Αστάνα (2-0), το έργο του για πρόκριση έχει γίνει πολύ δύσκολο, αφού πλέον καλείται να νικήσει με τρία γκολ διαφορά ώστε να προκριθεί στην κανονική διάρκεια.

Εφόσον επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά και από τη στιγμή που έχει πάψει να ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, η αναμέτρηση θα οδηγηθεί σε παράταση. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο σενάριο πρόκρισης για τον Αρη, κι όλοι περιμένουν να εξαντλήσει τα περιθώρια.

Να συνεχίσει να «χτίζει» το όνομά της στην Ευρώπη, θέλει από την πλευρά της η Αστάνα, η οποία ευελπιστεί να βρεθεί για τρίτη φορά σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (έχει συμμετοχή σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ) παρότι αριθμεί μόλις 12 χρόνια ζωής. Η έδρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για αυτήν και το επιβεβαίωσε στο πρώτο ματς με τον Αρη.

Αρης – Αστάνα: Προγνωστικά 29/07/2021

Νίκη με τρία γκολ διαφορά χρειάζεται ο Αρης για να πάρει αυτός την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο της νοεσύστατης διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. Το «έργο» του είναι δύσκολο και αυτό αποτυπώνεται και στις αποδόσεις, με την πρόκριση των «κιτρίνων» να προσφέρεται σε απόδοση 3.30 στη Novibet, έναντι 1.33 της Αστάνα.

Αλλο βέβαια η πρόκριση και άλλο η νίκη. Και με δεδομένες τις εκτός έδρας αδυναμίες της Αστάνα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (προέρχονται από 4 σερί εκτός έδρας ήττες, όλες σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ), ο Αρης, είναι σε θέση να φτάσει στη νίκη.

Το 1.74 του άσου στη novibet έχει λογική

Εξάλλου περιμένουμε από την ομάδα να εμφανιστεί βελτιωμένη στον επαναληπτικό και να διορθώσει πολλές από τις αδυναμίες που έδειξε στην πρώτη αναμέτρηση, κυρίως στην άμυνα. Με δεδομένο πως πρέπει να «κυνηγήσει» από νωρίς το γκολ, παίζεται και ο άσος στο ημίχρονο, σε μία επιλογή μεγαλύτερου ρίσκου και απόδοσης.

ο ασοσ στο ημιχρονο προσφερεται σε αποδοση 2.35 στη novibet

O Άρης αναμένεται να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και να ρισκάρει επιθετικά. Χρειάζεται γκολ και το ρίσκο ενδέχεται να μας προσφέρει ένα εύκολο Over.

οver 2,5 γκολ το βΡισκουμε στη νοvibet σε αποδοση 1,90


 

Αρης  – Αστάνα: Ανάλυση 29/07/2021

Ενισχυμένος στην άμυνα συγκριτικά με την πρώτη αναμέτρηση θα είναι ο Αρης. Ο Βραζιλιάνος στόπερ Φαμπιάνο, είναι πλέον διαθέσιμος, καθώς ξεπεράστηκε το γραφειοκρατικό πρόβλημα που υπήρχε και οι Τούρκοι έστειλαν τα έγγραφά του για την ολοκλήρωση της απόκτησής του. Ο Φαμπιάνο συγκεντρώνει έτσι αρκετές πιθανότητες για το αρχικό σχήμα, παίρνοντας θέση δίπλα σε έναν εκ των Δεληζήση ή Μπεναλουάν.

Θέση στους πρώτους έντεκα διεκδικεί και ο Σνούντγρεν, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του ενώ αντίθετα λιγότερες πιθανότητες έχει ο Ματέο Γκαρσία, που προπονείται ατομικά τις τελευταίες ημέρες και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Ο Μπρούνο φαντάζει ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του για το βασικό σχήμα.

Την απουσία του βασικού στόπερ Σιμούνοβιτς, που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση του Καζακστάν, έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Αστάνα, Αντρέι Τικχόνοφ. Αυτό είναι και το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ρώσο προπονητή, ο οποίος στην αναμέτρηση που προηγήθηκε χρονικά (νίκη 1-0 στο Κύπελλο επί της Ακζαγίκ), χρησιμοποίησε αναπληρωματικούς, εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.


Αρης – Αστάνα, Παρουσίαση και Στατιστικά 29/07/2021

Το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του Αρη, ο διεθνής Παραγουανός εξτρέμ Χουάν Ιτούρμπε, αναμένεται να παρακολουθήσει την αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης». Η είδηση της μεταγραφής του έχει συμβάλλει στη δημιουργία καλού κλίματος, εν όψει του επαναληπτικού. Οπως και ο Ενταγιέ (αμ. Χαφ) που αποκτήθηκε πρόσφατα, δεν έχουν φυσικά δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση.

Η ήττα από την Κόλος Κοβαλίνκα την περσινή σεζόν, ήταν η πρώτη εντός έδρας για τον Αρη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κανονική διάρκεια αγώνα μετά το 1968-69 και την αναμέτρηση με την Ούιπεστ. Σε αυτό το διάστημα μετρούσε 14 νίκες και 14 ισοπαλίες.

Στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η Αστάνα σημειώνει τουλάχιστον από 2 γκολ. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 1 ήττα, ο απολογισμός της σε αυτό το διάστημα. Εκτός έδρας τώρα στην Ευρώπη δέχεται σερί γκολ εδώ και 5 ματς. Στα τέσσερα από αυτά, τουλάχιστον από 2.

Αρης: Απουσίες & Ενδεκάδα 29/07/2021

Τρεις έως και τέσσερις αλλαγές, συγκριτικά με την πρώτη αναμέτρηση, αναμένεται να έχει στη σύνθεσή του ο Αρης. Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Μπρούνο και ένας εκ των Μάνου ή Μήτρογλου οι παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα και στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Ακης Μάντζιος.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντένις – Σούντγκρεν (Σάκιτς), Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Γκανέα – Σάσα, Ματίγια – Γκάμα, Μπερτόλιο, Μπρούνο – Μήτρογλου (Μάνος).

Αστάνα: Απουσίες & Ενδεκάδα 29/07/2021

Μία αλλαγή στο κέντρο άμυνας αναμένεται να έχει η Αστάνα, λόγω της απουσίας του τιμωρημένου από την αποβολή του στην πρώτη αναμέτρηση με τον Αρη, Σιμούνοβιτς και στο 4-3-3 του Αντρέι Τικχόνοφ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Νεπογκόντοβ – Λόπεθ, Ρουκάβινα, Μπίτρι, Μπεϊσεμπέκοβ – Κουάτ, Τσουπέρκα, Εμπόγνκ – Τομάσοβ, Αϊμπέτοβ, Μπαρσεγκιάν.


 

Διαβάστε ακόμα…

Μεταγραφές: Ελεύθεροι και ωραίοι το 2022


Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 Ρεκόρ που έμειναν στην ιστορία


Μια GiANT Heart και πολλά συγχαρητήρια

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ