el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 30-05-2021

Τελικός Euroleague 2020-21, με την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Εφές (Κυριακή 30/05, 21:30) στη Lanxess Arena της Κολωνίας. Διαβάστε την ανάλυση και τα προγνωστικά του μεγάλου αγώνα.

Δείτε εδώ τις αποδόσεις για τον τελικό της Euroleague 2020-21

Είναι από τις φορές που το τετριμμένο «η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα» ταιριάζει γάντι στην περίσταση.

Η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντιμετωπίζει την Εφές του Εργκίν Αταμάν στον μεγάλο τελικό της Euroleague στη Lanxess Arena της Κολωνίας με το διακύβευμα να είναι τεράστιο.

Aν νικήσουν οι μπλαουγκράνα θα βάλουν στην τροπαιοθήκη τους την 3η κούπα, ενώ αν είναι οι Τούρκοι αυτοί που θα φτάσουν στο ροζ φύλλο, θα ζήσουν αυτή τη χαρά για πρώτη φορά στην ιστορία τους

Το τζάμπολ στις 21:30, με την τριάδα των διαιτητών του τελικού να αποτελείται από τους Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Ολεγκ Λάτισεβς (Λετονία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Μπαρτσελόνα – Εφές: Τι έκαναν στα ημιτελικά

Στις αναμετρήσεις της Παρασκευής ζήσαμε δύο… θρίλερ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague και οι δύο ημιτελικοί κρίνονται στο σουτ! Αυτό μάλλον τα λέει όλα.

Η Εφές αν και προηγήθηκε με 21 πόντους διαφορά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, στο τέλος στάθηκε τυχερή για να πάρει το εισιτήριο (89-86).

 

Το είπε ο ίδιος ο Αταμάν αμέσως μετά τη λήξη του ματς, με τον Τούρκο κόουτς να βλέπει λίγα λεπτά νωρίτερα τον Γουίλ Κλάιμπερν να αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο σχεδόν με τη λήξη του αγώνα, ενώ δευτερόλεπτα πιο πριν η «ομάδα του στρατού» είχε πετάξει στα σκουπίδια δύο ακόμη ευκαιρίες!

Διψήφιες διαφορές πήρε και η Μπαρτσελόνα κόντρα στο Μιλάνο, ωστόσο στην 3η περίοδο δεν… βγήκε ποτέ στο παρκέ (16-29 υπέρ των Ιταλών το επιμέρους σκορ).

 

Στην 4η περίοδο έπαιξε τη γνωστή της άμυνα (δέχθηκε μόλις 11 π.) και χρειάστηκε στο φινάλε το μεγάλο σουτ του Κόρι Χίγκινς (11 π.) για να πανηγυρίσει (84-82) την επιστροφή της σε τελικό Euroleague.

Μπαρτσελόνα – Εφές: Προγνωστικά και Απουσίες 30-05-2021

calathes_novibetgr

Η Εφές έβγαλε χωρίς απώλειες τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, κάτι που σημαίνει ότι ο κόουτς Αταμάν ετοιμάζει το… σχέδιο πολέμου έχοντας στη διάθεσή του όλους τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ των Τούρκων. Σίγουρα σημαντικό δεδομένο για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα έπαθε ζημιά με τον Νικ Καλάθη (8.0 π., 6.6 ασίστ, 3.3 ριμπάουντ μέσο όρο στη φετινή διοργάνωση), ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο 37ο λεπτό του ημιτελικού με την Αρμάνι Μιλάνο και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σάρας η συμμετοχή του στον τελικό θα αποφασισθεί λίγο πριν το τζάμπολ.

Από κει και πέρα, δεν υπάρχουν άλλα «αγκάθια» για τον Λιθουανό τεχνικό, ωστόσο ο τραυματισμός του Καλάθη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Κι αυτό γιατί ο 31χρονος πόιντ γκαρντ είναι ο «εγκέφαλος» των μπλαουγκράνα εντός παρκέ και μία ενδεχόμενη απουσία του δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστο τον τρόπο λειτουργίας της Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, στο σενάριο που αγωνιστεί δεν είναι εφικτό να βρίσκεται στο 100%. Εν κατακλείδι: ακόμα πιο κοντά η Εφές στον μεγάλο της στόχο.

Πρώτος Σκόρερ Τελικού: Βασίλιε Μίσιτς (2.50)

Ο Σέρβος πόιντ γκαρντ ετοιμάζει βαλίτσες για την Οκλαχόμα και το NBA, όμως πριν έχει μία δουλειά να τελειώσει: να κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου κι αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με τον ημιτελικό (πέτυχε 25 πόντους), τότε γιατί να μην αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και στον μεγάλο τελικό; Θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

Συνολικά Εύστοχα Τρίποντα Εφές: Over 10,5 (1.80)

Οι Τούρκοι τελείωσαν τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ με 8/20 τρίποντα (40%).

Η επίδοσή τους έξω από τα 6,75 μ. θα είναι αυτή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τελικό και με δεδομένο πως η ομάδα του Αταμάν… πυροβολεί αδιακρίτως όλη τη σεζόν από την περιφέρεια, το να σημειώσει 11 τρίποντα και πάνω είναι αναμφισβήτητα μέσα στις δυνατότητές της.

Μπαρτσελόνα – Εφές: Ανάλυση και Στατιστικά 30-05-2021

larkin_novibetgr

Η – εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν – άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν λειτούργησε στον ημιτελικό όπως είχε σχεδιάσει ο Γιασικεβίτσιους.

Στην περίπτωση που το βράδυ της Κυριακής δεν πατήσει (κανονικά) στο παρκέ ο Νικ Καλάθης (17 π., 6 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής κόντρα στον Μιλάνο), τότε το πρόβλημα θα μεγαλώσει κόντρα στην Εφές.

Δεν αποτελεί κάποιο μυστικό πως η μεγάλη δύναμη των Τούρκων είναι η περιφέρειά τους: Λάρκιν (14.9 π., 4.1 ασίστ), ο MVP Βασίλιε Μίσιτς (16.5 π., 4.9 ασίστ) και οι Μπομπουά (10.8 π., 49.7% έξω από τα 6.75 μ.), Σιμόν (10.5 π.).

Από την άλλη πλευρά, ο Σάρας περιμένει στον τελικό έναν πολύ καλύτερο Μπράντον Ντέιβις (μόλις 2 πόντους και 2 ριμπάουντ ο Αμερικανός σέντερ την Παρασκευή) και φυσικά από τον Μίροτιτς να… βγει μπροστά (21 π. με 10/13 βολές στον ημιτελικό και 6 ριμπάουντ).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ