el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 13/10/2021

Ο Ολυμπιακός έπεσε στα βαθιά με το «καλημέρα» στη νέα σεζόν της Euroleague, όμως – τουλάχιστον στο ξεκίνημα του «μαραθωνίου» – δείχνει ότι γνωρίζει να… κολυμπά και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο. Το βράδυ της Τετάρτης (13/10, 22:00) οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στο «σπίτι» της πανίσχυρης Μπαρτσελόνα, η οποία φυσικά έχει και φέτος ως στόχο να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Οι «μπλαουγκράνα» παραμένουν αήττητοι τόσο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση όσο και στην τρομερά ανταγωνιστική ισπανική λίγκα, οπότε άπαντες καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη αποστολή έχουν μπροστά τους ο Γ. Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΛΟΥΚΑ 


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ταξίδεψε στο Μόναχο για την «πονηρή» αναμέτρηση με την Μπάγερν και μολονότι δυσκολεύθηκε βρήκε στο φινάλε τον τρόπο να προσθέσει ένα ακόμα ροζ φύλλο στη συλλογή της (72-80).
Ο Λιθουανός τεχνικός είδε τρεις παίκτες του να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Χίγκινς να είναι πρώτος σκόρερ (16 π., 5 ασίστ) και τους Ντέιβις (15 π.), Μίροτιτς (11 π.) να ακολουθούν. Σχετικά… ήρεμη βραδιά για τον Νικ Καλάθη που τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη).

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός στη 2η στροφή της κανονικής περιόδου είχε το κρας τεστ με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες παρουσίασαν στο παρκέ ένα εξαιρετικό αμυντικό πρόσωπο και έφτασαν στην επικράτηση με 74-68, κάνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το 2Χ2 στη διοργάνωση.

Πρώτα βιολιά για το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα ο εξαιρετικός Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αν και ήταν άστοχος έξω από τα 6.75 μ. (1/7) ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 π. και 10 ριμπάουντ τα 5 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, ανάμεσα στα… θηρία των Μαδριλένων.
Διψήφιος και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 12 π., 3 ριμπ. και 3 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής, κομβικός όπως πάντα ο ηγέτης των Πειραιωτών Κώστας Σλούκας με 9 π. και 4 ασίστ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στο παρκέ και τους 12 παίκτες που είχε πάρει στην αποστολή.


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Προγνωστικά & Απουσίες 13/10/2021

Μπορεί από το ρόστερ της Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζει το όνομα του… χρυσοπληρωμένου Νίκολα Μίροτιτς, όμως αυτός που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο συνεπής σκόρερ των «μπλαουγκράνα», είναι αναμφισβήτητα ο Κόρι Χίγκινς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει ο Σάρας στη μπροστά πλευρά του παρκέ και το να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην αναμέτρηση της Τετάρτης προσφέρεται στο εξαιρετικό 6.00 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, το ματς στη Βαρκελώνη είναι από αυτά που ο Σλούκας καλείται να κάνει το… κάτι παραπάνω. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που βρίσκεται στο μυαλό του βασικού πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού είναι να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του, ωστόσο απέναντι στη Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να συνεισφέρει και στο σκοράρισμα. Σε απόδοση 1.87 το Over 11.5 π. του ηγέτη των «ερυθρόλευκων».

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο το 1.70 να μαζέψει Over 5.5 ριμπάουντ ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είναι σταθερά εξαιρετικός στον συγκεκριμένο τομέα!

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων, ο Γιασικεβίτσιους δεν υπολογίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες τον Ισπανό γκαρντ Αλεξ Αμπρίνες (αργεί η επιστροφή του στη δράση), ενώ από πρόβλημα στον αστράγαλο ταλαιπωρείται ο χρησιμότατος Τούρκος σέντερ Σερτάκ Σανλί, ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία ματς των «μπλαουγκράνα».
Την ίδια ώρα, ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν έχει κάποιον πονοκέφαλο.


Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Στατιστικά 13/10/2021

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός μπαίνουν στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της νέας Euroleague έχοντας ως «προίκα» τις πολύ καλές επιδόσεις τους στον αμυντικό τομέα στις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Η ομάδα του Σάρας περιόρισε την Αλμπα στους 64 πόντους στην πρεμιέρα, ενώ στο Μόναχο σταμάτησε τους Βαυαρούς στους 72 π.
Οσο για τον Ολυμπιακό, στην έναρξη επέτρεψε στη Μπασκόνια να σημειώσει μόλις 50 πόντους (αυτή ήταν η 3η καλύτερη επίδοση των Πειραιωτών στην ιστορία τους στη διοργάνωση), ενώ και η Ρεάλ τα βρήκε… σκούρα στο ΣΕΦ, μένοντας πολύ χαμηλά σε σχέση με την ποιότητά της (πέτυχε 68 π.).
Βέβαια, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί στη Βαρκελώνη κάτι καλύτερο από το 29.6% (8/27) που είχε έξω από τα 6,75 μ. στο ματς με τους Μαδριλένους και φυσικά να γίνει πιο αποτελεσματικός από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (10/17 με τη Ρεάλ).
Οσο για την Μπαρτσελόνα σουτάρει πολύ προσεκτικά από το τρίποντο (9/18, 50% στο Μόναχο), κάτι που συνέβη και πέρυσι στην πρώτη χρονιά του Γιασικεβίτσιους στον πάγκο των Ισπανών.

Όσο κι αν η παράδοση δεν παίζει μπάσκετ το γεγονός ότι οι Πειραιώτες από τη σεζόν 2014/15 μετράνε 4 νίκες και 4 ήττες μέσα στο «Palau Blaugrana» δεν περνάει απαρατήρητο. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του Ολυμπιακού ήταν πέρυσι όταν και επικράτησαν με σκορ 88-96 (Video).


Διαβάστε ακόμα… 

Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ