el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπάγερν – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 18/11/2021

Με δύο παιχνίδια ανοίγει την Πέμπτη (18/11) η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague και το ένα από αυτά έχει ελληνικό χρώμα.
Ο Παναθηναϊκός (2-8) δοκιμάζεται στο «φρούριο» της Μπάγερν (21:30), με τους πράσινους να θέλουν… όσο τίποτα άλλο να βάλουν φρένο στην κατηφόρα!
Την ίδια ώρα, οι Βαυαροί (4-6) ξεπέρασαν το σοκ του αποκλεισμού τους από το Final – 4 του Κυπέλλου Γερμανίας, με την επικράτησή τους το βράδυ της Τρίτης επί της προβληματικής Φενέρμπαχτσε.
Σημαντική αναμέτρηση και για τους δύο μονομάχους την Πέμπτη στο Μόναχο, όμως τα δεδομένα μας «δείχνουν» ότι δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία!

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Μπάγερν και Παναθηναϊκό στο Μόναχο.


Μπάγερν – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Η Μπάγερν μπήκε στη «διαβολοβδομάδα» που διανύουμε αποφασισμένη και με μοναδικό στόχο το 2Χ2 κόντρα σε Φενέρ και Παναθηναϊκό. Το πρώτο βήμα το έκανε κερδίζοντας καθαρά και σχετικά άνετα τους Τούρκους (71-63), έχοντας από το πρώτο τζάμπολ της αναμέτρησης το ρόλο του αφεντικού.
Το «κλειδί» για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν η… σκυλίσια άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του και στα 40 λεπτά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιταλός κόουτς «κόντυνε» σε μεγάλο βαθμό το rotation, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά 7 παίκτες (Λούτσιτς, Τόμας, Χάντερ, Γουέιλερ – Μπαμπ, Γουόλντεν, Χίλιαρντ, Ρούμπιτ).
Πρώτα βιολιά για τους Βαυαρούς ο Σέρβος ηγετικός φόργουορντ Λούτσιτς (22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), ακολούθησαν ο πόιντ γκαρντ Γουόλντεν (16 π.) και ο ψηλός Ρούμπιτ (13 π.).

 

Μία από τα ίδια ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας. Αντιμετώπισε την Ζαλγκίρις που μέχρι το απόγευμα της Τρίτης δεν είχε κάνει σεφτέ στη φετινή Ευρωλίγκα και ουσιαστικά την… κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι. Τελικά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το παρκέ, γνωρίζοντας την 4η διαδοχική ήττα της (76-69) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν φταίει κανένας προπονητής», δήλωσε μετά το ματς ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακό αγωνιστικό φεγγάρι. Τελείωσε το παιχνίδι με 2/13 σουτ, συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις.
Διασώθηκε ο Ντάριλ Μέικον (21 π., 6 ρ., 3 ασ., 2 κλεψ., αλλά και 5 λάθη) παίζοντας πολύ με το ένστικτο στο ένας εναντίον ενός και όχι ακολουθώντας κάποιο σχέδιο βγαλμένο από το πινακάκι του προπονητή του. Πάλεψε ο Παπαγιάννης (7 π. και 6 ρ.), ο οποίος δεν «τροφοδοτείται» από τα γκαρντ όσο θα έπρεπε.


Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 18/11/2021

 

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική σημειώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή το βράδυ της Πέμπτης στο Μόναχο. Προφανώς η Μπάγερν δεν είναι κάποιο… μεγαθήριο της Euroleague, ωστόσο έχει αρχή, μέση και – το πιο σημαντικό – σχέδιο στο παιχνίδι της, κάτι που δεν ισχύει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) για τους πράσινους του κόουτς Δ. Πρίφτη.

Σε απόδοση 1.67 στη Novibet ο άσος των Γερμανών από το πρώτο ημίχρονο

Αλλωστε, ο Τρινκιέρι, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του, δεν… αφήνει σε ησυχία τους παίκτες του ζητώντας από αυτούς φουλ ενέργεια από το πρώτο δευτερόλεπτο!

Αξία έχει και το συνδυαστικό νίκη Μπάγερν & Over 146,5 πόντους στο ματς (στην κανονική διάρκεια) σε απόδοση 2.05, με την προϋπόθεση βέβαια οι παίκτες του Πρίφτη να παρουσιάσουν μία μικρή βελτίωση στα επιθετικά τους καθήκοντα.

Στα ειδικά των παικτών, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Over 7,5 πόντοι του Οθέλο Χάντερ σε απόδοση 1.75. Ο Αμερικανός πολύπειρος σέντερ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους Βαυαρούς τη φετινή σεζόν παίρνοντας – μεταξύ άλλων – περισσότερες προσπάθειες και στο μπροστά μέρος του παρκέ.

O Παπαπέτρου προέρχεται από διαδοχικές άσχημες εμφανίσεις και μετά την ήττα στο Κάουνας ζήτησε συγνώμη. Περιμένουμε απαντήσεις απο τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και το Over 12,5 πόντοι σε απόδοση 1.70 έχει αξία. 


Μπάγερν – Παναθηναϊκός: Απουσίες & Στατιστικά 18/11/2021

H Βαθμολογία της Euroleague 

2-2 το ρεκόρ της Μπάγερν στο Μόναχο έως τώρα στη φετινή Ευρωλίγκα, χωρίς νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός (0-6).
Νέα ανησυχητικά «σημάδια» για τους πράσινους στο Κάουνας: έμειναν χαμηλά στον τομέα της δημιουργίας μοιράζοντας μόλις 13 ασίστ, την ίδια ώρα που τελείωσαν το ματς με 13 λάθη. Αυτή η αναλογία μέχρι τώρα «πληγώνει» την ομάδα του κόουτς Πρίφτη.
Σχεδόν στα ίδια και η Μπάγερν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με τους Γερμανούς να έχουν 14 ασίστ και 13 λάθη.
Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων, o Αντρέα Τρινκιέρι εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή του τον αναπληρωματικό σέντερ Ραντόσεβιτς (ανέτοιμος), τον πολύτιμο φόργουορντ Ζίπσερ (στο στάδιο της ανάρρωσης από την επέμβαση που έκανε στο κεφάλι), αλλά και τον καλό Σλοβένο γκαρντ Ζαν Μαρκ Σίσκο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.
Ο Παναθηναϊκός ανησυχεί για την αγωνιστική ετοιμότητα του Σέρβου γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ταξίδεψε στο Μόναχο. Παράλληλα, ο Γιόγκι Φέρελ – αποκτήθηκε τον Οκτώβριο για να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια – χρησιμοποιείται από τον Πρίφτη με το… ζόρι 7-8 λεπτά!


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Τα Virtual Sports της Inspired Gaming παίζουν στη Novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ