el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 06-06-2021

Λίγες ώρες έμειναν για το πρώτο αντάμωμα των Νετς με τους Μπακς στο Game 1 του 2ου γύρου των playoffs της Ανατολής στο ΝΒΑ (Κυριακή, 02:30).

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για το Game 1 της σειράς Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς

Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο ζευγάρι θα έπρεπε να το παρακολουθήσουμε στους τελικούς της Περιφέρειας, εκεί που θα κρινόταν δηλαδή το εισιτήριο για τους τελικούς του NBA.

Ωστόσο, η ουσία δεν αλλάζει. Και οι δύο μονομάχοι θέλουν – ούτως ή άλλως – να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και για να καταφέρουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να… εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον.

brooklynbucks_novibetgr

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο φινάλε της σειράς μόνο ένας θα μείνει «όρθιος». Η πρόκριση κρίνεται στις 4 νίκες, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στους Νετς.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν τρεις φορές στη κανονική περίοδο την τρέχουσα σεζόν, με τους Μπακς να πετυχαίνουν δύο νίκες.

Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι, όπου τα «ελάφια» κέρδισαν 117-114 διαδραματίστηκε μία επική μονομαχία μεταξύ Αντετοκούνμπο και Ντουράντ, με τον πρώτο να βάζει 49 πόντους και τον δεύτερο 42!

Όλοι οι αγώνες του ΝΒΑ μεταδίδονται σε live streaming* από την πλατφόρμα της Novibet

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Τι έκαναν στον 1ο γύρο

Με δεδομένα τα σημαντικά αγωνιστικά «θέματα» των Σέλτικς (νοκ άουτ ο Τζέιλεν Μπράουν, έχασε παιχνίδια λόγω τραυματισμού ο Κέμπα Γουόκερ/σκιά του καλού του εαυτού), μάλλον οι Νετς δυσκολεύτηκαν περισσότερο από ό,τι ίσως περίμεναν και οι ίδιοι.

Βέβαια, μόλις σοβαρεύτηκε η ομάδα του Στιβ Νας «καθάρισε» τους «Κέλτες» με 4-1, στέλνοντας μήνυμα εν όψει της συνέχειας.

Ο Ντουράντ στον πρώτο γύρο είχε 32,6 πόντους και 7,4 ριμπάουντ, ο Ιρβινγκ 24,8 πόντους και ο Χάρντεν 27,8 πόντους και 10,6 ασίστ. Γενικά, η επίθεση των Νετς είναι εξαιρετική και μέχρι στιγμής έχουν την κορυφαία επίδοση στα πλέι οφ εδώ και 25 χρόνια (!) με 128 πόντους ανά 100 κατοχές.

Οπως μήνυμα έστειλαν και οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κρατώντας τους Μαϊάμι Χιτ μόλις στους 95,4 πόντους ανά 100 κατοχές, με τον σούπερ σταρ Τζίμι Μπάτλερ να μένει στους 58 πόντους στα τέσσερα ματς της σειράς!

Μπορεί στο Game 1 να… ξύπνησαν κάποιοι εφιάλτες, όμως από τη στιγμή που έφτασαν στη νίκη με το καλάθι του Μίντλετον (έπειτα από παράταση), έβαλαν το νερό στο αυλάκι και στη συνέχεια ξεμπέρδεψαν 4-0 με την ομάδα που πέρυσι τους απέκλεισε στον 2ο γύρο των playoffs στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Το Μιλγουόκι, μάλιστα, είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, παίζοντας δομημένο μπάσκετ με ξεκάθαρο πλάνο και διακριτούς ρόλους.

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά & Απουσίες 06-06-2021

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (02:30 ώρα Ελλάδας) στο Μπρούκλιν, παρουσία φιλάθλων και η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με αγωνία το κρας τεστ της παρέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Big-3 των Νετς (Ντουράντ, Χάρντεν, Ιρβινγκ).

Απαντες περιμένουν γεμάτη σειρά, η οποία θα κριθεί στα έξι ή ακόμη και στα επτά ματς. Αλλωστε, το Μπρούκλιν είναι το πρώτο φαβορί φέτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο 2.35 και το Μιλγουόκι το τρίτο με απόδοση 7.00.

Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση της νίκης των «ελαφιών» προκαλεί ενδιαφέρον, αφού προσφέρονται καθαρά σε τιμές αουτσάιντερ (2.60) και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Κι αυτό γιατί ο «Greek Freak» τούτη τη φορά έχει στο πλευρό του στην οργάνωση του παιχνιδιού τον Τζρου Χόλιντεϊ και όχι τον «λίγο» Ερικ Μπλέντσο.

Φτάνει αυτό; Μία πρώτη απάντηση θα πάρουμε τα ξημερώματα της Κυριακής. Αν, πάντως, το Μπρούκλιν δεν ανεβάσει το επίπεδο της αμυντικής του συγκέντρωσης θα έχει σοβαρό πρόβλημα κόντρα στο σαφώς πληρέστερο, από τους Σέλτικς, Μιλγουόκι.

big3_novibetgr

Στο απουσιολόγιο του ρούκι κόουτς των Νετς, Στιβ Νας υπάρχει σταθερά το όνομα του Σπένσερ Ντινγουίντι (εδώ και μήνες νοκ άουτ), ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασισθεί το αν θα χρησιμοποιηθεί ο πολύτιμος και έμπειρος πάουερ φόργουορντ Τζεφ Γκριν (11.0 π., 3.9 ριμπάουντ μέσο όρο), ο οποίος απουσίασε από το μεγαλύτερο μέρος του 1ου γύρου των playoffs.

Από την άλλη πλευρά, ένα είναι το «αγκάθι» που επηρεάζει τα σχέδια του προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ. Αυτό ακούει στο όνομα του 24χρονου γκαρντ Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο (10.4 π., 5.8 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ μ.ό) που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πλέον, καλείται ο «μπόμπερ» Μπριν Φορμπς να βγει πιο μπροστά…

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Ανάλυση & Στατιστικά 06-06-2021

netsbucks_novibetgr

Ο Στιβ Νας δεν μπορεί να «κρυφτεί». Είναι δεδομένο πως τα… πάντα για την ομάδα του θα κριθούν από την εικόνα που θα παρουσιάσουν στο παρκέ τα τρία αστέρια του

  1. Το υπερόπλο στην επίθεση Κέβιν Ντουράντ (26.9 π., 7.1 ρ., 5.6 ασ.)
  2. Ο… ενορχηστρωτής Κάιρι Ιρβινγκ (26.9 π., 4.8 ρ., 6.0 ασ.)
  3. Ο Τζέιμς Χάρντεν που δείχνει να είναι πιο αποφασισμένος και πεινασμένος από ποτέ γι’ αυτό που του λείπει τόσο πολύ: το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Στο πλευρό τους ο πολύ χρήσιμος γκαρντ Τζο Χάρις (14.1 π.) αλλά και ο ταλαιπωρημένος (τα τελευταία χρόνια) από τους τραυματισμούς, 32χρονος πλέον Μπλέικ Γκρίφιν (11.0 π., 4.9 ριμπάουντ).

Την ίδια ώρα, στα «ελάφια», ο Γιάννης (28.1 π., 11.0 ριμπάουντ, 5.9 ασ.) καλείται να «κουβαλήσει» στις πλάτες του το αξιόλογο supporting cast που υπάρχει στο πλευρό του (Χόλιντεϊ 17.7 π./6.1 ασίστ/4.5 ριμπάουντ – Μπρουκ Λόπεζ 12.3 π./5.0 ρ. και Κρις Μίντλετον 20.4 π., 6 ρ., 5.4 ασ.).

Επίσης, έρχεται από τον πάγκο και προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο Μιλγουόκι ο φόργουορντ Πόρτις (11.4 π., 7.1 ρ.), ενώ ανεβασμένος στα playoffs είναι και ο σκόρερ Φορμπς (10 π. μέσο όρο με πάνω από 40% έξω από τα 7.25 μ.!).

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τακτική των δύο πάγκων στη θέση «5». Ο Μπρουκ Λόπες βρίσκεται σε ικανοποιητική φόρμα, ο Μπόμπι Πόρτις είναι από τους καλύτερους έκτους παίκτες φέτος στο ΝΒΑ, επομένως ο Μάικ Μπουντεχόλτσερ έχει αποδεσμεύσει από το «5» τον Αντετοκούνμπο.

Βέβαια στα τρία ματς της κανονικής περιόδου, κόντρα στους Νετς, οι Μπακς έπαιξαν για 22 λεπτά με τους Γιάννη και Τάκερ στη frontline τους.

Αντίστοιχα, ο Νας στη regular season χρησιμοποίησε ως βασικό εργαλείο αναχαίτισης του Αντετοκούνμπο, τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν, έκτοτε όμως, ο έμπειρος σέντερ έχει παίξει συνολικά μόλις πέντε λεπτά στα επόμενα 11 παιχνίδια.

Ο Νας με τους Σέλτικς προτίμησε κοντά σχήματα με τους Ντουράντ και Τζεφ Γκριν στο «5», αντιμετωπίζοντας όπως ήταν φυσικό αρκετά προβλήματα στο ριμπάουντ.

Ενδεχομένως ο Κλάξτον θα μπορούσε να προσφέρει λίγο μέγεθος στους Νετς, ωστόσο είναι αρκετά άπειρος, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 52 αγώνες ΝΒΑ, ενώ ο άλλοτε σούπερ σταρ, Μπλέικ Γκρίφιν, έχει μετατραπεί πλέον σε έναν ρολίστα πολυτελείας.

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Γιάννης Αντετοκούνμπο

 

Το Μπρούκλιν υπερέχει σε επιθετικό ταλέντο, όμως υστερεί φανερά σε μέγεθος κόντρα στους Μπακς και για αυτό θα προσπαθήσει να μεταφέρει το κέντρο του ενδιαφέροντος στην περιφέρεια.

Στην κανονική διάρκεια, η τακτική του Νας ήταν να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τη ρακέτα τον Greek Freak. Οι Νετς αποφάσισαν πως δεν ενδιαφέρονται πόσα σουτ θα πάρει ο Γιάννης, αλλά να τα πάρει μακριά από το ζωγραφιστό.

Σε 636 παιχνίδια καριέρας στο ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο έχει επιχειρήσει πάνω από 25 σουτ 23 φορές. Τρεις από αυτές τις 23 φορές ήταν κόντρα στο Μπρούκλιν στη φετινή regular season, όπου ο Γιάννης πήρε συνολικά 92 σουτ.

Οι Νετς στα τρία ματς κόντρα στους Μπακς δέχθηκαν 39,7 πόντους από τον Αντετοκούνμπο, τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον παίκτη φέτος στη σεζόν.

Παρόλα αυτά, από τα 92 σουτ που έκανε ο Γιάννης, μόλις τα 47 (ποσοστό 51%) έγιναν μέσα από τη ρακέτα. Αυτό για τους Νετς ήταν μία σημαντική νίκη, διότι ο Αντετοκούνμπο σουτάρει με 69% μέσα στο ζωγραφιστό και μόλις με 32,4% έξω από αυτό.

Βέβαια, στις δύο νίκες των Μπακς επί των Νετς στην κανονική περίοδο ο Greak Freak σημείωσε 4+ τρίποντα, κάτι που έχει κάνει μόλις έξι φορές στην καριέρα του.

Κόντρα στο Μαϊάμι πάντως, ο Γιάννης είχε μόλις 5/26 σουτ (19%) έξω από τη ρακέτα και μόνο 1/16 τρίποντα, κάτι που σημαίνει ότι βασική στρατηγική των Νετς θα είναι να τον διώξουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από καλάθι τους.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ