el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σέλτικς – Χιτ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28/05/2022

Το 6ο και ίσως πιο κρίσιμο ραντεβού των Σέλτικς με τους Χιτ θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/05, 04:00), με τη Βοστώνη (3-2) να γνωρίζει ότι απέχει μία νίκη από την επιστροφή της στους ΝΒΑ Finals (για πρώτη φορά μετά το 2010).

Eκεί περιμένουν ήδη οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος που νίκησαν με 4-1 τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Από την άλλη πλευρά, το Μαϊάμι είναι έτοιμο να παίξει για τη… ζωή του, καθώς μόνο με νίκη στο TD Garden θα μείνει στο κόλπο, στέλνοντας τη σειρά των τελικών της Ανατολής σε Game 7 και μάλιστα στο «σπίτι» του.

Εν ολίγοις, από όπου και να πιάσουμε την αποψινή μάχη, έχει τεράστιο – και ιστορικό – ενδιαφέρον!


Σέλτικς – Χιτ: Τι έγινε στο Game 5

Ευρωπαϊκό «άρωμα» είχε ο 5ος τελικός της Ανατολής στην American Airlines Arena, με τους Σέλτικς να φεύγουν νικητές από το Μαϊάμι με σκορ 93-80, παίρνοντας το προβάδισμα στη σειρά (3-2).

Οι «κέλτες»… δάγκωναν στο δεύτερο ημίχρονο και με καθοριστικό παράγοντα την εξαιρετική άμυνά τους (που επέτρεψε στους Χιτ να σημειώσουν μόλις 38 πόντους) έφτασαν σε ένα υπερπολύτιμο break.

Ο Τζέιλεν Μπράουν που δείχνει να έχει «ξυπνήσει» για τα καλά με 25 πόντους έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του, με τον σταρ των Σέλτικς Τζέισον Τέιτουμ να βάζει την «πινελιά» του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες: 22 π., 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ.

«Παρών» φώναξε ξανά και ο Αλ Χόρφορντ με 16 πόντους. Διψήφιος και ο χρήσιμος ρολίστας Ντέρικ Γουάιτ με 14 π. και 5 ασίστ. Η ομάδα του Ιμε Ουντόκα τελείωσε το game 5 με 24 ασίστ για 15 λάθη και 7 τάπες.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από τα πεπραγμένα των Χιτ στην επίθεση (80 πόντοι), οι παίκτες του Ερικ Σπόελστρα τα… έσπασαν: 7/45 τρίποντα (15.6%) και συνολικά 30/94 σουτ (31.9%), ενώ είχαν μόλις 14 ασίστ για 12 λάθη, αριθμοί που σπανίζουν για την ομάδα του – σπουδαίου κόουτς –Σπόελστρα.

Είναι μία δικαιολογία ότι έλειψε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο σούπερ ταλαντούχος γκαρντ Τάιλερ Χίροου, όμως και τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά των Χιτ βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Διασώθηκε από το ναυάγιο ο ψηλός Μπαμ Αντεμπάγιο (18 π., 10 ριμπ.), απογοητευτικοί οι Μπάτλερ (13 π.), Λόουρι (χωρίς πόντο!). Με δεύτερο σκόρερ τον Βίνσεντ (15 π.) δεν μπορείς να κερδίσεις τελικό Ανατολής…

Διψήφιος ο Ντάνκαν Ρόμπινσον (11 π., 3/10 τρίποντα), ο οποίος επέστρεψε στο rotation του Σπόελστρα.


Σέλτικς – Χιτ: Προγνωστικά 28/05/2022

Οι Σέλτικς είναι μία ανάσα μακριά από την επιστροφή τους στους NBA Finals, σε μια χρονιά που στο πρώτο μισό της, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός τους δεν θα περίμενε – και θα υποστήριζε – κάτι τέτοιο.

Κι όμως, η ομάδα του Ουντόκα μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μισό του μαραθωνίου, με τους Τέιτουμ, Μπράουν, Σμαρτ και Χόρφορντ να είναι οι μπροστάρηδες αυτής της υπερπροσπάθειας.
Από την άλλη πλευρά έχουμε τους Χιτ που σταθερά σχεδόν σε όλα τα χρόνια της παρουσίας του Ερικ Σπόελστρα στον πάγκο τους, αποπνέουν σοβαρότητα και σεβασμό.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, το Μαϊάμι απόψε παίζει για τη ζωή του και η εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα τόσο εύκολα.

Κρατάμε το +8,5 της παρέας του Τζίμι Μπάτλερ σε απόδοση 1,94 στη Novibet.

Περιμένουμε ξανά καλό και ουσιαστικό τον σέντερ των Χιτ, Αντεμπάγιο, ο οποίος μέχρι τώρα βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και κρίσιμα:

Σε απόδοση 1,87 το Over 16,5 πόντοι του 25χρονου ψηλού.

Από ‘κει και πέρα, στα ειδικά των παικτών μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το Over 3,5 ριμπάουντ του γκαρντ των Σέλτικς Μάρκους Σμαρτ στο πολύ «τίμιο» 1.93, με τον καλύτερο αμυντικό της φετινής regular season να θυσιάζει το κορμί του για τους «κέλτες» σε κάθε διεκδικήσιμη φάση!

Οσο για το απουσιολόγιο των δύο μονομάχων, η λογική λέει ότι θα πατήσουν κανονικά παρκέ τόσο ο αθλητικός ψηλός της Βοστώνης Ρόμπερτ Γουίλιαμς, όσο και ο σούτινγκ γκαρντ των Χιτ Τάιλερ Χίροου, έστω κι αν χρειαστεί να σφίξουν τα δόντια. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να απουσιάσουν.

 


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ