el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ελλάδα vs Μολδαβία: Με σύμμαχο την παράδοση

Το πρώτο από τα δύο κολλητά εντός έδρας ματς στη διαδικασία του Nations League, δίνει την Κυριακή (11/10, 21:45) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, υποδεχόμενη τη Μολδαβία.

Μετά το θετικό ξεκίνημα σε Σλοβενία (0-0) και Κόσοβο (2-1), η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του 3ου γκρουπ στη Λιγκ 3, έχοντας κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρωτιάς.

Η διοργάνωση του Nations League υπενθυμίζεται πως αντικατέστησε τα διεθνή φιλικά και δίνει τη δυνατότητα στις 55 ομάδες να διεκδικήσουν μέσω αυτής προκρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.

Μόνο νίκες επί ελληνικού εδάφους

Για τέταρτη φορά επί ελληνικού εδάφους θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τη Μολδαβία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας νίκες στα τρία προηγούμενα ματς.

Το πρώτο διεξήχθη στις 16/12/1999, φιλικό, με την Ελλάδα να επικρατεί 2-0 (Γεωργιάδης, Φραντζέσκος) έχοντας τον Βασίλη Δανιήλ στην τεχνική ηγεσία. Στις 6/6/2007, για τα προκριματικά του Euro, επικράτησε 2-1 με σκόρερ τους Χαριστέα και Λυμπερόπουλο, υπό την ηγεσία του Οτο Ρεχάγκελ.

Με τον «Οθωνα» στον πάγκο και στις 11/10/2008, για τα προκριματικά του Μουντιάλ και νίκη 3-0 (Χαριστέας 2, Κατσουράνης). Συνολικά και σε 5 ματς απέναντι στη Μολδαβία, ο απολογισμός μας είναι 4 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ψάχνει λύσεις στην άμυνα, ενώ τις έχει

siovas_novibetgrΤης αναμέτρησης με τη Μολδαβία, προηγήθηκε το φιλικό στην Αυστρία, με την Ελλάδα να προηγείται στο σκορ με τον Κώστα Φορτούνη που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ, αλλά να γνωρίζει την ήττα με ανατροπή, έχοντας αρκετά θέματα στο αμυντικό κομμάτι.

Ηταν ένα ματς που ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ προχώρησε σε αρκετές δοκιμές προσώπων και ρόλων και μετά το τέλος της αναμέτρησης υπογράμμισε πως «παίζαμε για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τρία στόπερ. Τους Λαμπρόπουλο, Σβάρνα και Τζαβέλλα. Μετά βάλαμε τον Μιχαηλίδη. Ψάχνουμε να βρούμε λύση. Ψάχνουμε για λύσεις. Ο Μπακάκης για παράδειγμα είναι τραυματίας και ο Χατζηδιάκος δεν μπορεί να παίξει πολλά ματς».

Υπενθυμίζεται πως εκτός κλήσεων του Ολλανδού εκλέκτορα βρίσκονται οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς, αλλά και ο Δημήτρης Σιόβας, λόγω των δηλώσεών του μετά την αναμέτρηση με το Κόσοβο.

Νοκ-άουτ ο Μπακάκης, βασικός ο Παυλίδης

pavlidis_novibetgrΕκτός πλάνων του Φαν΄τ Σχιπ τέθηκε ο Μπακάκης. Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και με άφιξη της ομάδας από την Αυστρία, εξαιρέθηκε για τους δύο προσεχείς αγώνες της εθνικής μας ομάδας.

Πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε με τον Μπάμπη Λυκογιάννη, ο οποίος τραυματίστηκε στο τελευταίο χρονικά φιλικό και είναι αμφίβολος, όπως και οι Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Μασούρας, που δεν ήταν διαθέσιμοι για διαφορετικούς λόγους.

Συγκριτικά με το ματς στην Αυστρία, για την αναμέτρηση με τη Μολδαβία, φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο Παυλίδης, στην κορυφή της επίθεσης, με τον Φορτούνη στη θέση του Μάνταλου σαν επιτελικός χαφ.

Θέση στο αρχικό σχήμα ενδέχεται να πάρει και ο Φούντας, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο τελευταίο χρονικά, ενώ βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε ό,τι αφορά τη Μολδαβία, υπήρξαν δύο αλλαγές στο ρόστερ της συγκριτικά με το πιο πρόσφατο φιλικό και την ήττα 6-0 από την Ιταλία. Γενικά μία ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, η οποία όμως έχει παρουσιάσει μία μικρή βελτίωση στο παιχνίδι της.

Στην πρεμιέρα νίκησε το Κόσοβο και έπειτα ηττήθηκε δύσκολα στη Σλοβενία. Ο μέσος Αντρέι Κογιοκάρι της Πετροκούμπ και ο επιθετικός Αλεξάντρου Μπόιτσουκ της Ακαντέμικα, είναι τα νέα πρόσωπα στην αποστολή της.

Πιθανές 11άδες

Ελλάδα (4-2-3-1): Μπάρκας – Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας – Ζέκα, Κουρμπέλης – Λημνιός, Φορτούνης, Φούντας – Παυλίδης.

Μολδαβία (3-5-2): Κοσέλεφ – Μουντράκ, Ποσμάκ, Αρμάς – Πιλάτισα, Ράτα, Καρπ, Ιονιτά, Ρεάμπτσιουκ – Καϊμάνοφ, Μιλινκέκου.

Οι αποστολές

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Παντελής Χατζηδιάκος (Αλκμααρ), Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο), Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ).

ΜΕΣΟΙ: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Κάρολος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τζον φαν’τ Σχιπ

ΜΟΛΔΑΒΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Στάνισλαβ Ναμάσκο (Κέσλα), Αλεξέι Κοσέλεβ (Φορτούνα Σιτάρντ), Νικολάι Τσεμποτάρι (Πετρολούλ).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αλεξάντρου Επουρεάνου (Μπασακσεχίρ), Ιγκορ Αρμας (Βολουντάρι), Πέτρου Ράκου (Πετροκούμπ), Βιατσεσλάβ Ποσμάκ (Σέριφ), Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ (Πάσος Φερέιρα), Σέρτζιου Πιλάτιτσα (Πετροκούμπ), Ντίνου Γκράρου (Αστρα Τζούρτζου), Βίκτορ Μουντράκ (Σλάβια Μοζίρ), Αρτούρ Κράτσιουν (Χόνβεντ), Ντένις Μαράντιτσι (Τσέλιε).

ΜΕΣΟΙ: Αλεξάντρου Σουβόροβ (Σφαντούλ), Αντρέι Κογιοκάρι (Πετροκούμπ), Αρτούρ Ιονίτα (Μπενεβέντο), Καταλίν Καρπ (Ούφα), Εουγκένιου Κότσιουκ (Σαμπάχ), Βαντίμ Ράτα (Τσίντια), Μιχαΐλ Καϊμακόβ (Ολίμπια Λιουμπλιάνα).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Νικολάε Μιλινκένου (Βαντούζ), Ιον Νικολαέσκου (Ντουνάισκα Στρέντα), Αλεξάντρου Μπόιτσιουκ (Ακαντέμικα).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ενγκίν Φιράτ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ