el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ελβετία – Ισπανία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 02/07/2021

Στην Αγία Πετρούπολη, η Ελβετία αντιμετωπίζει την Ισπανία για τα προημιτελικά του Euro 2020. Διαβάστε την ανάλυση και τα προγνωστικά για το ματς της Παρασκευής (02/07, 19:00). Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά Βέλγιο ή Ιταλία.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2020

Η ομάδα που έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο φετινό Euro ήταν η Ελβετία, καθώς στη φάση των 16, πέταξε εκτός διοργάνωσης την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία.

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση, με τον Γιαν Ζόμερ να αποκρούει την εκτέλεση του Μπαπέ και να δίνει στην ομάδα του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς την πρόκριση. Είναι η πρώτη φορά που η Ελβετία θα συμμετάσχει σε προημιτελική φάση Euro. Το 2016 είχε αποκλειστεί στους 16 από την Πολωνία.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και τα προγνωστικά όλων των προημιτελικών του Euro 2020

«Λύθηκε» επιθετικά στα δύο πιο πρόσφατα ματς η Ισπανία, η οποία στο τελευταίο απέκλεισε την Κροατία στην παράταση με 5-3 (3-3 το 90λεπτο) στη φάση των 16.

 

Στο φινάλε των ομίλων είχε νικήσει με 5-0 τη Σλοβακία και τα 2.75 γκολ που σημειώνει κατά μέσο όρο ανά αγώνα, αποτελούν την καλύτερη επίδοσή της από άποψη σκοραρίσματος σε μεγάλη διοργάνωση.

Μόνο δύο φορές σημείωσε περισσότερα γκολ συνολικά στη διοργάνωση (από 12), το 2008 και το 2012, όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ελβετία – Ισπανία: Προγνωστικά 02/07/2021

Ρυθμό και γκολ, είχαν και τα τέσσερα ματς της Ελβετίας μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Σκόραρε στα τρία από αυτά ενώ δέχθηκε γκολ σε όλα.

Το αδιάκοπο τρέξιμο και η μαχητικότητα είναι τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και η λογική λέει πως περιμένουμε μία από τα ίδια και απέναντι στην Ισπανία.

Η «ρόχα» με 11 γκολ μέχρι στιγμής διαθέτει τον καλύτερο μέσο όρο από άποψη σκοραρίσματος σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο, δεν αποφεύγει και τα αμυντικά λάθη, όπως φάνηκε στους αγώνες με Πολωνία (1-1 στους ομίλους) και Κροατία (στους 16).

Το G/G σε απόδοση 1.88 μοιάζει ως ένα στοίχημα με καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Το συνδυαστικό στοίχημα, 2 & G/G, στο 3.75 έχει βάση για όσους «βλέπουν» Ισπανία και αναζητούν μία καλύτερη απόδοση από το 1.72 του διπλού, με 0% γκανιότα από τη Novibet.

Ελβετία – Ισπανία: Ανάλυση 02/07/2021

Ομάδα με τη σφραγίδα του προπονητή της, Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, είναι η Ελβετία. Ο Βόσνιος τεχνικός βρίσκεται από το 2014 στην τεχνική της ηγεσία και φυσικά είναι αυτός που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και την επιτυχία της ομάδας στη φετινή διοργάνωση.

Είχε αναλάβει την 1η Ιουλίου 2014, αντικαθιστώντας τον Οτμαρ Χίτσφελντ. Χρησιμοποιεί σταθερά σύστημα με τρεις στόπερ και διάταξη 3-5-2, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει και στο ματς της προημιτελικής φάσης με την Ισπανία παρά τη σημαντική απουσία που έχει να αντιμετωπίσει στη μεσαία γραμμή και αφορά τον Τζάκα.

xhaka_novibetgr

Αρχισε να «λύνεται» επιθετικά μετά το ματς της πρεμιέρας και την ισοπαλία με τη Σουηδία (0-0) η Ισπανία.

Το επιθετικό παιχνίδι είναι άλλωστε σήμα κατατεθέν με τον Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία, με τον Ισπανό να αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντά του το Νοέμβριο του 2019, έχοντας αρχικά χριστεί πρώτος προπονητής το 2018 και αποχωρήσει (προσωρινά) λόγω σοβαρότατου οικογενειακού θέματος.

Συνήθως δεν αλλάζει το 4-3-3 ο Λουίς Ενρίκε, με την Ισπανία να θέλει να «χτίσει» πάνω στις δύο προηγούμενες χρονικά αναμετρήσεις της και με ζητούμενο να παρουσιαστεί το ίδιο αποτελεσματική στην επίθεση.

Ελβετία – Ισπανία: Παρουσίαση και Στατιστικά 02/07/2021

essui_novibetgr

  • Για πρώτη φορά μετά το 2012 και την κατάκτηση του Euro, προκρίνεται σε προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης η Ισπανία. Τόσο στο Euro 2016 όσο και στο Μουντιάλ του 2018, είχε αποκλειστεί στη φάση των 16, από Ιταλία και Ρωσία αντίστοιχα.
  • Η Ισπανία ήταν η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό σε επιτυχημένες πάσες (91%), κατοχή μπάλας (70%) ενώ είχε και τα περισσότερα σουτ στην εστία (227) στην προκριματική φάση του Euro 2020, όπου τερμάτισε αήττητη (8-2-0).
  • Στο ματς με την Κροατία που προηγήθηκε χρονικά, η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που σημειώνει για δύο κολλητά ματς από 5 γκολ.
  • Τρεις προκρίσεις και πέντε αποκλεισμοί σε προημιτελικά Euro για την Ισπανία. Μάλιστα και τις τρεις αυτές φορές που προκρίθηκε, κατέκτησε και το τρόπαιο!
  • Πρώτη φορά σε 8άδα Euro η Ελβετία. Τρεις φορές έφτασε στα προημιτελικά σε Μουντιάλ στο παρελθόν και σε όλες αποκλείστηκε (1934, 1938, 1954).
  • Στο ίδιο γήπεδο, για το Μουντιάλ του 2018, η Ελβετία είχε αποκλειστεί στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σουηδία, στη φάση των 16. Μία φορά έχει αγωνιστεί στο γήπεδο του αγώνα και η Ισπανία. Είχε αντιμετωπίσει το 2017 σε φιλικό ματς τη Ρωσία (1-1).
  • Μία πρόκριση και τρεις αποκλεισμοί για την Ελβετία σε διαδικασία πέναλτι. Πέντε προκρίσεις και τέσσερις αποκλεισμοί το αντίστοιχο ρεκόρ της Ισπανίας.
  • Η Ελβετία σημείωσε από 3 γκολ στα δύο πιο πρόσφατα ματς. Ποτέ στο παρελθόν σε τελική φάση Euro δεν είχε σημειώσει περισσότερα από 2 τέρματα σε έναν αγώνα.

Ελβετία: Απουσίες & Ενδεκάδα 02/07/2021

Για πρώτη φορά μετά από 37 σερί ματς, η Ελβετία θα αγωνιστεί χωρίς τον Γκράνιτ Τζάκα. Ο κομβικός μέσος και αρχηγός της Ελβετίας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας και εκτός απροόπτου ο Ζακάρια θα πάρει τη θέση του στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αυτό είναι και το μοναδικό, αλλά σημαντικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς για την αναμέτρηση με την Ισπανία.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ – Βίντμερ, Ζακάρια, Φρόιλερ, Σακίρι, Ζούμπερ – Εμπολό, Σεφέροβιτς.

Ισπανία: Απουσίες & Ενδεκάδα 02/07/2021

Δεν καταγράφονται ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τον Λουίς Ενρίκε στην Ισπανία και οι όποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα θα έχουν να κάνουν με λόγους τακτικής.

Συγκριτικά με την αναμέτρηση με τους Κροάτες, αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Ζόρντι Αλμπα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Ε. Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι – Φεράν Τόρες, Μοράτα, Σαράμπια.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ