el
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ερ. Αστέρας vs Παναθηναϊκός: Να ρεφάρει για τη Βαλένθια

Η άμεση επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα στη Βαλένθια, είναι το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό από την αναμέτρηση της Τετάρτης (05/02, 20:00) με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ήττα της Μακάμπι από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να την πιάσουν στην 5η θέση, χάνοντας παράλληλα έδαφος για την πρώτη 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Στο 9-13 το ρεκόρ νικών/ηττών του Ερυθρού Αστέρα και στο 13-9 του Παναθηναϊκού.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες, που είχαν βάλει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης τον Ερυθρό Αστέρα, ακολούθησε ένα αρνητικό σερί με ισάριθμες ήττες και πιο πρόσφατη αυτή από την Εφές (78-85) στη Σερβία.

Τα τρία από τα τέσσερα αυτά ματς τα έχει δώσει ως γηπεδούχος και το εντός έδρας ρεκόρ του στη φετινή διοργάνωση είναι πλέον 5 νίκες και 7 ήττες.

Αποτέλεσμα εικόνας για kevin punter zvezda"

Ο Κέβιν Πάντερ, πρόσφατο απόκτημα από τον Ολυμπιακό, έχει ήδη μετατραπεί σε ηγέτη του Ερυθρού Αστέρα, όντας ο πρώτος σκόρερ του (14.5 πόντοι μ.ο. σε 6 ματς).

Βαρόμετρο στα γκαρντ εξακολουθεί βέβαια να αποτελεί ο Λορέντζο Μπράουν, με τον Αμερικανό να έχει σημαντικό ρόλο και στη δημιουργία (13.7 πόντοι μ.ο., 5 ασίστ μ.ο.) ενώ σημαντικές βοήθειες δίνει ο Μπίλι Μπαρόν (γκαρντ, 11.7 πόντοι).

Φυσικά, πρόκειται για ομάδα που διαθέτει δυνατά κορμιά κάτω από τη ρακέτα και η παρουσία των ψηλών (Βλαντιμίρ Στίματς, Μπόρισα Σίμανιτς, Ογκνιεν Κούζμιτς) αναμένεται να σταθεί καθοριστικός παράγοντας στο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό – στις τέσσερις τελευταίες ήττες οι Σέρβοι έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ.

Στα θετικά για τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα, Ντράγκαν Σάκοτα, το γεγονός πως δεν καταγράφονται ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ρικ Πιτίνο περιμένει να δει βελτίωση στην άμυνα συγκριτικά με το ματς που προηγήθηκε, στη Βαλένθια και είχε ως συνέπεια την ήττα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρικ Πιτίνο"

Αλλωστε, ήταν κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός τεχνικός: «Είναι η αχίλλειος πτέρνα μας όλη τη σεζόν και δίνουμε τρίποντα στον αντίπαλο. Είχαμε καλή νοοτροπία και παίξαμε σκληρά. Ομως, δεν είμαστε μια αμυντική ομάδα. Δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

Το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα είναι το 11ο φετινό εκτός έδρας, με τον απολογισμό του «τριφυλλιού» να είναι 4 νίκες και 6 ήττες. Από τα 12 ματς που απομένουν, η ελληνική ομάδα έχει να δώσει τα επτά ως φιλοξενούμενη.

Με τον Νίκο Παππά αλλά χωρίς τον Ιαν Βουγιούκα ταξίδεψε η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Ο Λορέντζο Μπράουν έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια του.
  • Ο Μπίλι Μπαρόν έχει σκοράρει από τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 16 από τα 17 τελευταία παιχνίδια του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ταϊρίς Ράις"

  • Συνεχίζεται το σερί εύστοχων βολών για Ταϊρίς Ράις (35) και Τζίμερ Φριντέτ (26).
  • Ο Φριντέτ έχει σκοράρει από τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 11 από τα 12 παιχνίδια του και αντίστοιχα ο Ράις στα 7 από τα πιο πρόσφατα 8.
  • Ο Ντεσόν Τόμας έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα 14 από τα 15 τελευταία παιχνίδια του.
  • Ο Τζίμερ Φριντέτ σημειώνει 1.11 πόντους μ.ο. ανά κατοχή και βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατάταξης, πίσω από τους Σέιν Λάρκιν (1.32 μ.ο.) και Αντονι Ράντολφ (1.22 μ.ο.).
  • Ο Παναθηναϊκός είναι ο ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη φετινή Ευρωλίγκα (89.4 πόντοι μ.ό.) και ο Νικ Καλάθης κορυφαίος στις ασίστ (9.6 μ.ο.).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Υπερτερεί στη συνολική παράδοση ο Παναθηναϊκός (7 νίκες, 4 ήττες), στο Βελιγράδι όμως αντιμετωπίζει δυσκολίες. Σε πέντε ματς ως φιλοξενούμενος έχει απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες.

Πάντως, οι «πράσινοι» έχουν επικρατήσει στα 3 πιο πρόσφατα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα (ανεξαρτήτως έδρας), με τελευταίο το 87-82 του ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο. Ο επί μια 7ετία «πράσινος» Τζέιμς Γκιστ είχε σημειώσει 22 πόντους.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ