el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H χρονιά της Λίβερπουλ!

Ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο φινάλε των υποχρεώσεών της στο 2018, η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγα 24ωρα δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί επιτυχημένη για τη Λίβερπουλ. Έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2006-07 ενώ τη φετινή σεζόν παραμένει αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ, την οποία έχει πολλές πιθανότητες να την κατακτήσει. Εφόσον ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου επιτευχθεί, η Λίβερπουλ θα επιστρέψει στην κορυφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου μετά την αγωνιστική περίοδο 1989-90. Τρία Κύπελλα, ισάριθμα Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ, αλλά και ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2004-05), έχει κατακτήσει από το τελευταίο πρωτάθλημα έως σήμερα, με τελευταία κατάκτηση το 2011-12.

Σίγουρα οι «ρεντς» έχουν αποκτήσει τη «σφραγίδα» του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015 την τεχνική ηγεσία και η ομάδα παρουσιάζεται χρόνο με το χρόνο βελτιωμένη. Ο Κλοπ και οι επιτυχημένες μεταγραφές της τελευταίας διετίας (Σαλάχ, Κεϊτά, Αλισον, Φαν Ντάικ) ήταν το κλειδί για τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της ομάδας.

Το καλύτερο ξεκίνημα της Ιστορίας της

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην περίπτωση της φετινής Λίβερπουλ, υπάρχει απόλυτη ταύτιση. Αρχισε τη σεζόν με 6 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, κάτι που έκανε πρώτη φορά στα 126 χρόνια ιστορίας της. Παραμένει ακόμα αήττητη φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι η μία από τις 4 ομάδες που το έχουν καταφέρει σε αυτό το σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε σήμερα. Οι Αρσεναλ (2003-04), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2011-12) και Μάντσεστερ Σίτι (2017-18), οι προηγούμενες. Τώρα, σε ότι αφορά την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας στα τέλη Δεκεμβρίου, ήταν το 2002, όταν προπονητής ήταν ο Ζεράρ Ουγιέ.


Λίβερπουλ – Αρσεναλ: Κομβικό ματς για τον τίτλο…

Στο φινάλε των υποχρεώσεών της στο 2018, η Λίβερπουλ υποδέχεται στο «Ανφιλντ» την Αρσεναλ (29/12/2018, 21:30), στο ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον από τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου στο Νησί. Το ματς του πρώτου γύρου έληξε ισόπαλο 1-1. Υπέρ της Λίβερπουλ τόσο η συνολική όσο και η πρόσφατη παράδοση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες από το 2014 και μόνο για το πρωτάθλημα). Μάλιστα, στις δύο πιο πρόσφατες εντός έδρας επικρατήσεις της, έχουν σκοράρει οι Φιρμίνιο και Μανέ. Και στις δύο περιπτώσεις, σημείωσαν τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας, στις νίκες με 4-0 και 3-1 αντίστοιχα.

Χαρούμενος πλέον ο Πογκμπά

Είχε φανεί από την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  η χαρά του Πολ Πογκμπά για την αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο. Ουσιαστικά, ήρθε να επιβεβαιωθεί μέσω των λεγόμενων του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον Νορβηγό –υπηρεσιακό αρχικά – προπονητή να σημειώνει μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Χάντερφιλτ (3-1) στην boxing day:

«Αγαπάει το ποδόσφαιρο και έχει ένα μεγάλο χαμόγελο. Αυτός είναι ο Πολ που ήξερα, όταν αγωνιζόταν στις «ρεζέρβες» αλλά και τα τμήματα υποδομής. Ο Πολ λατρεύει να αγωνίζεται για την ομάδα. Είναι παιδί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γνωρίζει τι σημαίνει να παίζεις στο κλαμπ».

Με τον Σόλσκιερ στον πάγκο, η Μάντσεστερ μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Αυτή την αγωνιστική υποδέχεται την Μπόρνμουθ, την οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή και γκολ στο φινάλε, στον πρώτο γύρο. Ως γηπεδούχος απέναντί της μετράει 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ρέιντζερς – Σέλτικ: Ο τίτλος περνάει από το «Αϊμπροξ»

Επτά χρόνια μετά την τελευταία της κατάκτηση, η Ρέιντζερς δείχνει φέτος έτοιμη να το διεκδικήσει για πρώτη φορά στο διάστημα αυτό, πολύ σοβαρά. Από την αρχή της περιόδου στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Στίβεν Τζέραρντ και έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο. Βρίσκεται στο -3 από την πρωταθλήτρια Σέλτικ και με ένα ματς περισσότερο. Ως αυτού, το μεταξύ τους ντέρμπι το Σάββατο (29/12/2018, 14:30), θα κρίνει πολλά.

Τη σεζόν του υποβιβασμού είναι και η τελευταία εντός έδρας νίκη της Ρέιντζερς επί της μισητής αντιπάλου σε επίπεδο πρωταθλήματος ενώ αγνοεί τη νίκη απέναντί της εδώ και 11 ματς (9 ήττες, 2 ισοπαλίες) ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Στη συνάντηση του πρώτου γύρου η Σέλτικ επικράτησε 1-0.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως στην τεχνική ηγεσία της Σέλτικ βρίσκεται ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος στην κοινή τους θητεία στη Λίβερπουλ (2012-15), είχε τον Τζέραρντ παίκτη.

Κιέβο – Φροζινόνε:  Μετράει το απόλυτο νικών

Ουραγός και η μοναδική ομάδα στη φετινή Serie A που παραμένει χωρίς νίκη, είναι η Κιέβο Βερόνα. Αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Φροζινόνε, η οποία φέτος δίνει το παρών για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Καμπιονάτο και «μάχεται» όπως και η αντίπαλός της για την αποφυγή του υποβιβασμού. Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες και η Κιέβο μετράει το απόλυτο νικών, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Η Φροζινόνε, είναι στο μεταξύ η ομάδα με τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.

Εμπολι – Ιντερ: Με παράδοση και Ικάρντι

Αήττητη από το 2006 έως σήμερα παραμένει από την Εμπολι η Ιντερ. Εντεκα νίκες και 1 ισοπαλία μετρούν οι «νερατζούρι» στο διάστημα αυτό. Πέντε φορές έχει αντιμετωπίσει ως αντίπαλος της Εμπολι ο Μάουρο Ικάρντι, με τον Αργεντινό να μετράει 6 τέρματα απέναντι στους Τοσκανούς, σκοράροντας στα 4 από αυτά.

Σασσουόλο – Αταλάντα: Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας…

Από το 2004, διατηρεί το αήττητο απέναντι στη Σασσουόλο η Αταλάντα. Οκτώ φορές έχουν αναμετρηθεί έκτοτε οι δύο ομάδες και στις δύο έδρες (και σε όλες τις διοργανώσεις) και ο απολογισμός της Αταλάντα είναι 4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Στα πέντε από αυτά τα ματς γηπεδούχος ήταν η Σασσουόλο και στα 4 από αυτά δεν σκόραρε. Στο περσινό ματς, Σασσουόλο – Αταλάντα 0-3.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ