el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 12-07-2021

Ωρα για την τρίτη μονομαχία στους τελικούς του NBA, με τους Μιλγουόκι Μπακς να υποδέχονται στο Fiserv Forum τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/07, 03:00) τους Φοίνιξ Σανς!

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για τους τελικούς του NBA

Χωρίς περιθώρια τα «ελάφια», καθώς επέστρεψαν στη βάση τους από την Αριζόνα κουβαλώντας στην πλάτη τους δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια κι αυτό σημαίνει ότι από σήμερα «οφείλουν» να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους προκειμένου να μείνουν «ζωντανά» στη μάχη για την κατάκτηση του πολυπόθητου δαχτυλιδιού.

Τα Game 3 και 4 της σειράς θα διεξαχθούν στο Μιλγουόκι, ενώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες.

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Τι έγινε στο Game 2

Ούτε στο Game 2 άλλαξε το… αφεντικό του αγώνα. Οι Σανς ήταν ξανά ανώτεροι, επικράτησαν 118-108 και έκαναν το 2-0 στη σειρά των NBA Finals.

 

Με τον κόσμο στις ΗΠΑ να έχει επιστρέψει για τα καλά στις εξέδρες των γηπέδων, το πλεονέκτημα έδρας απέκτησε ξανά σημασία και… οδήγησε τους «ήλιους» σε μία σχετικά εύκολη νίκη.

Μεγάλη βραδιά για τον «εκτελεστή» Ντέβιν Μπούκερ (31 πόντοι, 7/12 τρίποντα, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ), σπουδαίος ξανά ο Κρις Πολ (23 πόντοι, 8 ασίστ), εμφάνιση – «κλειδί» από τον Μίκαλ Μπρίτζες (27 πόντοι, 7 ριμπάουντ) που έδωσε την έξτρα ώθηση που έψαχνε το Φοίνιξ σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Oλα τα λεφτά για τους Μπακς στο Game 2 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 42 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ οι 20 πόντοι που σημείωσε στην 3η περίοδο συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε τελικούς μετά από τον Μάικλ Τζόρνταν το 1993

Ωστόσο, ο Greek Freak αυτή τη φορά πάλευε μόνος, αφού το δίδυμο των Κρις Μίντλετον – Τζρου Χόλιντεϊ κινήθηκε σε ρηχά νερά με 28 πόντους και 12/37 σουτ.

Χαμηλά έμεινε και ο Μπρουκ Λόπεζ, με τον σέντερ των «ελαφιών» να τελειώνει το ματς με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στάθηκε με αξιοπρέπεια ο ρολίστας φόργουορντ Πατ Κόνατον με 14 π. (4/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ) σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Προγνωστικά & Απουσίες 12-07-2021

Οι Σανς μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό το Μιλγουόκι χωρίς άγχος και πίεση, όμως από την άλλη στο «στρατόπεδο» των Μπακς υπάρχει ξεκάθαρα το «πρέπει» για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στο σπίτι τους.

Αν ο Γιάννης βγάλει στο Game 3 το ίδιο πείσμα και φυσικά επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις οι Χόλιντεϊ, Λόπεζ και Μίντλετον, τότε οι Μπακς θα βρεθούν κοντά στο να μειώσουν σε 2-1.

Στις σειρές των ανατολικών πλέι-οφ με Χοκς και Νετς, τα «ελάφια» πήραν αυτό που… έψαχναν στο Fiserv Forum, το ίδιο εκτιμούμε πως θα συμβεί στο Game 3 των τελικών, οπότε παρουσιάζει ενδιαφέρον η νίκη των Μπακς καλύπτοντας και το χάντικαπ των 4,5 πόντων (1,90)

Από κει και πέρα, κρατάμε το Over στους πόντους του Γ. Αντετοκούνμπο, με το line του να έχει σκαρφαλώσει δικαιολογημένα στους 31,5 πόντους. Ο Greek Freak δείχνει να έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον τραυματισμό στο γόνατο και είναι στο χέρι του μία… χαλαρή «τριαντάρα».

Για τον προπονητή του Μιλγουόκι Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν προέκυψε τα τελευταία 24ωρα κάποιο απρόοπτο και έτσι το απουσιολόγιο παρέμεινε ίδιο για τα «ελάφια»: σταθερά εκτός μάχης ο χρήσιμος γκαρντ ΝτιΒιτσέντζο, όμως δεν επηρεάζει πλέον η απουσία του.

Αντίθετα, στο Φοίνιξ συνεχίζονται οι ατυχίες με τραυματισμούς: κατά τη διάρκεια του Game 1 τέθηκε νοκ άουτ (με ρήξη χιαστού) ο Κροάτης πάουερ φόργουορντ Ντάριο Σάριτς (8.7 πόντους, 3.8 ριμπάουντ), όμως στο Game 2 χτύπησε (στο γόνατο) και ο πολύτιμος ρολίστας Τόρι Κρεγκ (5.5 π., 4.0 ρ. κατά μέσο όρο).

Ωστόσο, ο 30χρονος σμολ φόργουορντ γλύτωσε τη μεγάλη ζημιά και η κατάστασή του θα εξετάζεται μέρα με τη μέρα. Πάντως, για απόψε δίνεται αμφίβολος.

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Ανάλυση & Στατιστικά 12-07-2021

Κάτι που πρέπει να προσέξουν πολύ οι Μπακς είναι η… φόρα με την οποία μπαίνουν στις αναμετρήσεις των τελικών οι Σανς.

Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς πέτυχε 8 τρίποντα στην 1η περίοδο στο Game 2, ενώ συνολικά σημείωσε 20 (20/40, 50%) διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο των «ελαφιών» και του κόουτς «Bud».

bucksuns_novibetgr

Από την άλλη πλευρά, το Μιλγουόκι… υποχώρησε από το 45% έξω από τα 7,25 (στο Game 1) στο «φτωχό» 29% με 9/31 στον 2ο τελικό. Με 1/6 τελείωσε το Game 2 ο Μίντλετον, ενώ 5 προσπάθειες πήρε και ο Γιάννης ευστοχώντας στη μία (1/5).

«Αγκάθι» για τους Μπακς παραμένει η… ιστορία των ελεύθερων βολών (15/23 στον 2ο τελικό, 65.2%), την ίδια ώρα που το Φοίνιξ εκτέλεσε πολύ λιγότερες (14 βολές), όμως ευστόχησε στις 12 (85.7%).

Ισορροπία στη μάχη των ριμπάουντ (43 μάζεψαν οι Σανς, 46 οι Μπακς), ενώ καλή δουλειά έκαναν οι δύο μονομάχοι στον τομέα των λαθών (12 οι «ήλιοι», μόλις 9 οι Μπακς).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ